Overtidshelten: – Deilig følelse

Phil Lane sendte DNB Arena til himmels med sin avgjørelse på overtid for Oilers mot Storhamar søndag. Stjernen Patrick Thoresen måtte samtidig gå skadet i garderoben for gjestene.

Av Kristoffer Knutsen

Følg RA Sporten på

Den unge amerikaneren viste seg tilliten verdig da lagkamerat Brandon Burlon ble satt på tribunen under kveldens kamp. Han scoret det avgjørende målet på overtid for Oilers.

Det føltes veldig godt å styre pucken i mål. Det var en deilig følelse. Dette var en viktig kamp å vinne for oss, sier Lane til RA.

Spilte med ungguttene

Lane spilte i rekke med de lokale ungguttene Thomas Berg-Paulsen og Markus Vikingstad under kveldens kamp. Han kunne ikke gi nok skryt til sine rekkekamerater.

Det er veldig gode spillere. Vi spilte godt sammen i dag. De har masse energi, så det er gøy å spille med dem.

Omstilling og ny kamp

Allerede tirsdag venter ny kamp mot Storhamar.

Phil Lane virker ikke å være bekymret for omstillingen til ny kamp og 240 kvadratmeter større isflate. Det behersket Oilers dårlig i den første kampen i serien.

Det blir en omstilling fra kamp til kamp. For meg var det en stor omstilling da jeg kom til Europa. Vi har fått en rutine på å skifte fra liten til stor is, så det går greit. Det er vanskeligere å spille fysisk med større is, det blir større avstander for å fullføre taklinger. Vi skal prøve å tilpasse oss til kampen, sier amerikaneren.

– Det kommer til å bite tilbake

Samtidig var ikke den andre semifinalen fri for kontroverser. Storhamars superstjerne Patrick Thoresen ble skadet etter en takling fra Jacob Lagacé i første periode. Han kom aldri på isen igjen. Samtidig risikerer samme Lagacé nå karantene etter en takling senere i kampen på Christian Larrivée om Players Safety-utvalget kikker på den.

Storhamars svenske trener, Fredrik Söderström, kunne etter kampen melde at de ikke hadde status på Patrick Thoresen.

Vår fysioterapeut og lege sjekker Patrick nå, jeg regner med å få beskjed om når han er tilbake, sier Söderström.

Han var lite fornøyd med taklingen til Jacob Lagace på Storhamars Christian Larrivée. Etter kampen var han lenge inne hos dommerne.

Det var en takling som vi måtte få avklart med dommerne slik at vi vet hva vi kan forholde oss til. De bekreftet til meg at det skulle ha vært en fem minutters utvisning på den taklingen nå etter kampen. Dommerne er, som alle oss andre, ikke feilfrie. Jeg er glad at de innså at det var feil slik at vi vet hvordan vi skal forholde oss til taklinger.

På spørsmål om de ønsker å rapportere inn Lagaces takling er svensken klar.

Nei, vi kommer ikke til å rapportere inn taklingen. Men denne taklingen er ikke slik vi ønsker å ha i spillet. Det fører til stygge skader. Det kommer til å bite tilbake. Vi regner med at Player Safety-utvalget kommer til å se på saken, sier Söderström.

Skjer det risikerer kanadieren karantene.

Ishockey, semifinale NM kamp to
Oilers - Storhamar 3-2 (0-0, 0-1, 2-1, 1-0), sammenlagt 1-1
DNB Arena, 3185 tilskuere
Mål: 1. periode: Ingen scoringer
2. periode: 0-1 (31.02) Troy Josephs (Christian Bull, Kurt Davis).
3. periode: 1-1 (45.59) Jacob Lagace (Phil Lane, Patrick Ulriksen), 2-1 (57.01) Stephan Vigier (David Morley), 2-2 (57.54) Robin Dahlstrøm (Troy Josephs, Christian Larrivee).

4. periode: 3-2 (60.45) Phil Lane (Luc Snuggerud)