Even Stormoen er nominert til Beste mannlige skuespiller/medspiller for sin prestasjon som britiske kvinnelige og mannlige monarker gjennom århundrene. Foto: Stig Håvard Dirdal, Rogaland Teater

«Orlando» nominert til sju Heddapriser

Rogaland Teaters ambisiøse og kritikerroste forestilling «Orlando» er nominert til hele sju Heddapriser.

Heddaprisen deles årlig ut for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst. Årets utdeling, den 20. i rekken, er 18. juni ved Oslo Nye Teater.

Rogaland Teater er nominert til sju priser, deriblant den prisen for Årets forestilling. Det er «Orlando» som har sørget for nominasjonene.

Unik nominasjon

– Det er med stor glede jeg registrerer at «Orlando» fant sin form og sitt sceneliv. Prosjektet var uvanlig komplisert og ambisiøst, men når alt klaffer klaffer mye. Vi på teatret liker utfordringer, og det er mange som har sin del i «Orlando», også bak scenen. Stilig da at Rogaland Teater setter alt inn på det som må sies å være ukjent teaterstoff. Å få sju ulike nominasjoner til en og samme forestilling har ikke skjedd tidligere i Heddas 20-årige historie, men nå skjer det heldigvis, fortjent faktisk, sier en meget tilfreds teatersjef Arne Nøst i en pressemelding.

Kritikerrost

Rogalands Avis' anmelder trillet en sekser på terningen og mente «Orlando» var «En stor visuell opplevelse ... et fyrverkeri av både scenografi og poesi med skuespillere som gir oss en euforisk opplevelse».

Også hovedstadspressen lot seg forføre og VGs anmelder mente «Fortellingen om Orlando, først mann, så kvinne, er i teaterform blitt en fyrrig, satirisk og poetisk visuell opplevelse». Klassekampens anmelder fulgte opp og trakk frem sceneprestasjonene: «Eit strålande ensemblespel solid leia av Nina Ellen Ødegård og godt følgd av mellom andre Øystein Martinsen som fleirkjønna friarar og Even Stormoen som dei mange ulike regentane. Han konkluderte med med at Orlando var «ein velspela og uhøgtideleg leik med konvensjonar».

Disse er nominert

I tillegg til Årets forestilling har «Orlando» sørget for følgende nominasjoner.

Nina Ellen Ødegård er nominert til Beste kvinnelige skuespiller/hovedrolle for rolletolkningen som Orlando.

Even Stormoen er nominert til Beste mannlige skuespiller/medspiller for sin prestasjon som britiske kvinnelige og mannlige monarker gjennom århundrene.

Olav Myrtvedt er nominert i kategorien en beste Scenografi/kostymedesign.

Komponist Simon Revholt og videodesigner Boya Bøckman er nominert i kategorien Beste audiovisuelle design.

Regissør Sigrid Strøm Reibo og tidligere dramaturg ved Rogaland Teater, Njål Helge Mjøs, har bearbeidet Virginia Woolfs tekst så godt at den er nominert til Beste scenetekst.

Sigrid Strøm Reibo er nominert for Beste regi.