Origi reddet poeng for Sandnes Ulf

Sandnes Ulfs perfekte rekke ble brutt borte mot HamKam tirsdag kveld, og de lyseblå kan takke sin nye keeper Arnold Origi for at det i det hele tatt ble poeng hjem med på ferden tilbake til Sandnes.

Følg RA Sporten på Facebook!

Før dagens kamp var Sandnes Ulf det eneste laget i de to øverste divisjonene som hadde perfekt uttelling, men i tirsdagens bortekamp mot HamKam ble rekken brutt.

– Vi får det ikke helt til i dag, men vi tar det vi får. Alle kampene tidlig i sesongen er åpne, og HamKam spilte bra i dag. Det lugget mye offensivt for oss i dag, også har vi en god keeper bakerst som redder oss et par ganger. Vi må være fornøyd med ett poeng i dag slik som kampen utartet seg, sa Sæternes til Eurosport Norge etter kampen.

LES OGSÅ: Kriget inn tredje strake seier: – Vi var heldige

Kamma best i gang

Hjemmelaget kom klart best i gang i kampen, og skapte det som var av sjanser i den første omgangen. Både Ivar Sollie Rønning og Aron Dønnum fikk hver sin kjempesjanse til å overliste Arnold Origi, men Sandnes Ulfs nye sisteskanse gikk seirende ut av én mot én-duellene ved begge anledninger.

Petter Vaagan Moen fikk også en god mulighet fra kanten av 16-meteren mot slutten av omgangen, men «Mjøsas Beckham» som han kalles sendte den utenfor.

For Sandnes Ulfs del var det ikke mye å skrive hjem om fra de første 45 minuttene. Etter at HamKam dominerte de første 20-25 minuttene, kom de lyseblå som for anledningen spilte i sine sorte bortedrakter, mer med i banespillet. Uten at de skapte større sjanser enn et par langskudd fra Erixon Danso.

– Det var en omgang som var veldig opp og ned fra vår side. De presset oss høyt, og vi slet med å håndtere angrepsspillerne deres. Arnold (Origi) gjorde et par gode redninger, som holdt oss inne i kampen. Vi må definitivt gjøre det bedre etter pause hvis vi skal få med oss noe her, sa kaptein Niels Verthoren i pausen.

LES OGSÅ: Tomåls-Kryger vil kopiere Salah

Greit fornøyd med poeng

Som sagt, så gjort. Sandnes Ulf fremsto langt friskere etter pause, og både Kent Håvard Eriksen og Niels Verthoren kom til gode muligheter det første kvarteret. Kristian Lønstad Onsrud fikk imidlertid den beste muligheten, da han dro seg forbi Kristian Brix og skjøt. Igjen reddet Origi bortelaget.

Etter en tidlig offensiv fra Sandnes Ulf, tok HamKam igjen over initiativet i kampen etter to bytter rundt timen. Den siste halvtimen forløp seg med hjemmelaget som det førende laget, men ingen av lagene hadde nok kvalitet på den siste tredjedelen til å få den avgjørende scoringen. Dermed endte det med poengdeling og 0-0, noe Sandnes Ulf skal være mest fornøyd med.

– Det er bra at vi klarer å komme herfra med ett poeng i dag, og det er positivt at vi holder nullen igjen. Vi visste at HamKam kom til å heve seg etter den første hjemmekampen sin, og de var gode i dag. Vi leverer en god kamp defensivt, men har mye å jobbe med offensivt, sier midtstopper Akinshola Akinyemi.

LES OGSÅ: – Kanskje vi bør bytte keeper hver kamp