Oppgang for Senterpartiet i Stavanger

Den foreløpige opptellingen i Stavanger viser at Sp har en oppslutning på 3,9 prosent.

Ifølge ordførerkandidat for Senterpartiet i Stavanger, Dagny Sunnanå Hausken er partiets tall fra forhåndsstemmene gode. 

Den foreløpige opptellingen i Stavanger, som ble oppdatert klokken 21.03, viser at Sp har en oppslutning på 3,9 prosent. Det er en oppgang på 1,4 prosentpoeng fra forrige kommunevalg og vil gi tre representanter i kommunestyret.

— Det er jo bare forhåndsstemmene som er telt opp, men så langt ligger vi jo inne med tre mandater og det er iallefall det vi hadde håpet på. Får vi mindre blir vi veldig skuffet. På landsbasis gjør vi det jo knallbra, så det er kjempekjekt! Også på fylkesnivå. Er vi oppe på 11 prosent, så er vi jo inne med 6 mandater, sier Hausken til RA.

— Hvordan tror du ting vil endre seg utover kvelden?

— Det blir jo spennende. De sier jo ofte at Senterpartiet gjerne har lavere stemmeprosent på forhåndsstemmene. Det gjenstår jo å se. Det er også spennende å se hvor FNB havner, for de er jo så og si i en vippeposisjon nå. Men Ap har jo styrket seg veldig. Så det ser jo ut som om velgerne ønsker et skifte, sier hun.

Sunnanå Hausken sier Sp er villige til å samarbeide begge veier. 

— Uansett om vi blir i en vippeposisjon eller ikke, er det mange som synes det er fint å ha et bredt flertall bak seg.