Ordfører Christine Sagen Helgø (H) inviterte personer i maktposisjoner for å snakke om seksuell trakassering og #metoo- kampanjen i forbindelse med 8.mars. Hun håper at hun til neste år kan stå på samme plass og se at kampanjen har fungert. Foto: Stella Marie Brevik

Ønsker sjakk-VM til Stavanger

Stavanger kommune setter i gang en prosess for at Stavanger skal arrangere sjakk-VM 2020, i samarbeid med Norway Chess og Norges Sjakkforbund.

– Stavanger er riktig sted for et så stort mesterskap fordi vi etter flere år med å arrangere Norway Chess har bygget opp et sjakkmiljø, og vist at vi har kompetansen og fasilitetene som trengs, sier ordfører Christine Sagen Helgø (H) i en pressemelding.

Ønsker VM

I fjor kom Stavanger veldig nær å kunne få tildelt VM i hurtigsjakk av AGON, som sitter på arrangementsrettighetene. Nå går kommunen, med ordføreren i spissen, for den store finalen.

– Vi ønsker at hele Stavanger støtter opp rundt Altibox Chess sin søknad om å kunne arrangere sjakk-VM i Stavanger, og gi verdensmester Magnus Carlsen fordelen av hjemmebane. Sjakk er en idrett som engasjerer, det kunne en tydelig se etter thrilleroppgjøret mellom Carlsen og Caruana for en uke siden, sier Sagen Helgø.

LES OGSÅ: Nye TV-år med Norway Chess

Finansiering

Kommunen starter arbeidet med å få på plass finansiering der sentrale myndigheter, lokalt næringsliv og kommunen selv blir bedt om å bidra.

I sjakk-OL 2014 som gikk av stabelen i Tromsø gikk regjeringen inn med betydelige midler.

Ordføreren opplyser at hun så raskt som mulig vil ta initiativ til et møte som samler alle aktuelle aktører for å sikre en solid prosess mot VM i Stavanger.

LES OGSÅ: Jobber med å få sjakk-VM til Stavanger