Gedion Zelalem er ønsket av Viking på lån i neste vindu. Her er Arsenal-reserven i aksjon mot Viking og Herman Kleppa. Foto: Carina Johansen, NTB scanpix

Ønsker også Gedion Zelalem fra Arsenal

Viking bekreftet forrige uke at de jobbet med et lån av det nigerianske stjerneskuddet Kelechi Nwakali (18) fra Arsenal i neste overgangsvindu. RA vet at klubben også ønsker å sikre seg Gedion Zelalem (19) på en lignende avtale og at dialog er opprettet.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Det er opprettet en dialog med tanke på leie med Arsenal i neste vindu, bekrefter daglig leder Eirik W. Henningsen til RA.

Muligheten dukker opp i forbindelse med Arsenals besøk i Stavanger tidligere i sommer. Selv om Viking fikk grisebank på det grønne graset kan besøket vise seg å være gull verdt både økonomisk og sportslig.

Inntektene fra kampen var svært gode. Samtidig vurderer Arsenal nå å slippe spillere til Viking for å kunne utvikle dem videre.

LES OGSÅ: Viking vurderer Arsenal-spiller

Kelechi Nwakali ble kåret til turneringens beste i U17-VM i Chile i fjor. Nigerianeren ble nylig kjøpt til Arsenal for 3,5 million euro i følge nettstedet transfermarkt. Han er sentral midtbanespiller.

Var i Rangers

Gedion Zelalem er også midtbanespiller. Viking er også i dialog om den amerikanskfødte tyskeren som var med Arsenal til Stavanger i august. Spilleren ble hentet til Arsenal i 2013 og var i fjor på lån hos Glasgow Rangers hvor han spilte 21 kamper på nivå to i Skottland.

Spilleren har U-landskamper for Tyskland, men har nå skiftet til USA hvor han er en del av U20-landslaget.

Ikke kommet bud

Samtidig er det også et stort spørsmål om Viking får solgt spillere før det internasjonale overgangsvinduet stenger onsdag klokken 24.00.

– Det er foreløpig ikke kommet noen bud, sier Eirik W. Henningsen til RA.

– Må dere selge for å klare styrets sparekrav?

LES OGSÅ: Fullt kaos rundt Goochild-oppsigelse

– Nei. Vi må ikke selge. Det er avhengig av pris og den må være fornuftig. Hvis ikke har vi is i magen.

Henningsen peker på at det er styret i klubben som avgjør om det blir salg – og om kravet ikke blir nådd. Han er også tydelig på at klubben alt har bedret tallene noe med salget av Björn Daniel Sverrisson og Arsenal-kampen.

– Opplever dere at dere blir presset på pris all den tid alle vet om deres svake økonomi?

– Nei. Vi har ikke opplevd det foreløpig. Vi har vært tydelig når det har kommet sonderinger rundt prisnivå og selger ikke for enhver pris. Det må henge på greip, sier Henningsen.