Boken om Donald Trump har fått tittelen «Ild og vrede» på norsk og gis ut av Kagge forlag.

Omstridt bok om Trump klar på norsk

Michael Wolffs mye omtalte bok om Donald Trumps presidentskap, «Fire and Fury», er nå ute på norsk.

Boken har fått tittelen «Ild og vrede» på norsk og gis ut av Kagge forlag. Hele sju norske oversettere har jobbet med å oversette boken som ble gitt ut på engelsk 5. januar i år.

– Interessen for «Ild og vrede» er enorm, og det var derfor viktig for oss å kunne gi boken ut på norsk så fort det lot seg gjøre. Oversetterkollektivet har lagt ned en fantastisk innsats, under ledelse av Kaja Rindal Bakkejord, og vi er stolte av å kunne presentere denne oppsiktsvekkende, underholdende og rystende boka for norske lesere, sier Kagges sjefredaktør Tuva Ørbeck Sørheim i en pressemelding.

Førsteopplaget til den norske utgaven er på 12.000 eksemplarer. Ifølge CNN solgte den engelske utgaven av boken 1,7 millioner eksemplarer i løpet av de første tre ukene boken var i salg.

I boken hevder forfatter Michael Wolff blant annet at folk i Donald Trumps valgkampteam var sjokkert da han vant valget. Trump selv skal først ha reagert med forvirring og vantro, for så å bli overbevist om at han fortjente å bli USAs president.

Trump blir også beskrevet som en ustabil person som er uskikket til å være president.

Presidenten selv mener boken er full av løgn, og prøvde gjennom sine advokater å stoppe boken da den ble utgitt.

(©NTB)