Are Strandli og Kristoffer Brun mottok Fearnleys olympiske ærespris. Foto: Caroline Dokken Wendelborg

Olympiske ærespriser til Strandli og Rung

Roduoen Are Strandli og Kristoffer Brun ble fredag kveld hedret med Fearnleys olympiske ærespris for bronsemedaljen de tok i Rio-OL.

Følg RA Sporten på Facebook!

Fearnleys olympiske ærespris ble initiert av skipsreder Thomas Fearnley (1880–1961) i forbindelse med vinter-OL i Oslo 1952. Prisen gis for fremragende prestasjoner av en norsk OL-deltaker. Det er Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité som tildeler prisen til norske idrettsutøvere som har utmerket seg utover det vanlige i OL.

– Det er en glede å tildele Fearnleys olympiske ærespris til bronsevinnerne i roing dobbeltsculler lettvekt til Are Strandli og Kristoffer Brun, sier Kristin Kloster Aasen, 1.visepresident i NIF i en pressemelding.

– Tydelige og oppriktige vinnere

Are Strandli og Kristoffer Brun vinner årets pris for sin bronsemedalje i dobbeltsculler lettvekt i OL i Rio. De har prestert på et høyt internasjonalt nivå over flere år, i en meget krevende idrett. Sommerens olympiske bronsemedalje ble vunnet med knappest mulig margin til konkurrentene foran på resultatlisten.

– Juryen vektlegger at i tillegg til sterke idrettsprestasjoner, fremstår vinnerne som tydelige og oppriktige i sitt teamarbeid. De er ulike typer, men prioriterer idretten og hverandre på en forbilledlig måte, heter det i begrunnelsen.

Samtidig ble Sarah Louise Rung tildelt Regjeringens paralympiske ærespris.

– Utøveren har i en årrekke levert store prestasjoner. I en av verdens største idretter har utøveren hatt kontinuerlig utvikling og utmerket seg med sin evne til å motivere og inspirere både seg selv og andre. Årets vinner utmerker seg med sin enorme treningskapasitet og sitt engasjement for sin idrett, står det i begrunnelsen.

Rung synes det er stor stas med pris

Regjeringens paralympiske ærespris gis for «fremragende prestasjoner» av en norsk deltaker i de paralympiske leker. Det er den norske regjering som tildeler prisen til norske idrettsutøvere som har utmerket seg utover det vanlige i paralympiske leker.

– Dette er stas. Jeg må få takke alle i støtteapparatet. Svømming er en lagidrett. Jeg hadde aldri kommet dit jeg er i dag uten de rundt meg, sier Sarah Louise Rung.

I 2012 mottok Bartosz Piasecki Fearnleys ærespris for sølvet han tok i fekting i OL i London. Tommy Urhaug mottok prisen den paralympiske æresprisen for gullet i bordtennis i Paralympics i London