Annonse
Illustrasjonsfoto.

Oljeselskaper slår seg sammen

Centrica E & P og Bayerngas Norge er blitt enige om å slå seg sammen til et nytt olje- og gasselskap.

Annonse
Rogalandsavis

Selskapene opplyser at Centrica plc skal eie 69 prosent av det nye selskapet, mens Bayerngas Norges AS’ aksjonærer skal eie de resterende 31 prosentene.

Det nye selskapet vil få en totalproduksjon på 50–55 millioner fat oljeekvivalenter i 2017.

Norsk sokkel

Selskapet vil ha produksjon fra store felt som Statfjord, Kvitebjørn og Valemon i Norge samt Morecambe i Storbritannia. Nylig oppstartede felt som Cygnus i Storbritannia og Ivar Aasen i Norge vil bidra til langsiktig produksjon, opplyser selskapene.

– Norsk sokkel blir et viktig satsingsområde for det nye selskapet. Dette er en avtale som vil styrke vår posisjon og gi oss nye muligheter, sier administrerende direktør Dag Omre i Centrica E & P Norge.

– Planen om å inngå et strategisk partnerskap for å styrke våre eieres oppstrømsengasjement er nå i ferd med å bli virkelighet. Vi er glade for å ha fått på plass en avtale der Bayerngas Norge AS og Centricas olje- og gassvirksomhet slås sammen for å danne et sterkt europeisk oppstrømselskap, sier administrerende direktør Arne Westeng i Bayerngas Norge AS.

Hovedkontor i Storbritannia

Selskapets hovedkontor vil ligge i Storbritannia og skal ledes av Chris Cox, som i dag er administrerende direktør for Centrica E & P.

Selskapet vil ha aktivitet i Storbritannia, Nederland, Danmark og Norge.

Den endelige avtalen om sammenslåing er avhengig av godkjenning fra relevante myndigheter, og målet er å ha alle godkjenninger på plass i løpet av fjerde kvartal 2017.

Annonse