Annonse
Illustrasjonsfoto: Carina Johansen/NTB scanpix

Oljemotstandere organiserer seg i Rogaland

Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten drar nærmest til løvens hule når de inviterer til stiftelsesmøte for et nytt lokallag i Stavanger, i hjertet av Olje-Norge.

Annonse
Rogalandsavis

Organisasjonen er imot oljeleting i Lofoten, Vesterålen og Senja, ofte omtalt som LoVeSe, og allerede før møtet i Stavanger i slutten av måneden, skal initiativtakerne i aksjon når Arbeiderpartiet samler seg til landsmøte i helgen. De tror Ap sitter på nøkkelen til vern i nord, skriver Stavanger Aftenblad.

– Arbeiderpartiet er vippepartiet. Derfor stiller vi sterkt på landsmøtet deres i Oslo i morgen, for å overbevise flest mulig, sier leder Hans Dahle Kvadsheim i Natur og Ungdom Rogaland og Jasmin Alimari i Naturvernstudentene i Stavanger.

Etter en svipptur til hovedstaden, skal de fortsette oljekampen på hjemmebane, og det er ingen enkel oppgave,

– I oljehovedstaden møter vi sterkere motstand enn andre steder, sier Kvadsheim.

– Samtidig ser vi tydelig at engasjementet og motstanden mot oljeutvinning i Lofoten øker, også i Rogaland. Det er på høy tid med et eget lokallag, sier Alimari.

Naturvernforbundets leder Silje Ask Lundberg og Wenche Cummings fra Folkeaksjonen er hovedinnledere på stiftelsesmøtet på Sølvberget Kulturhus 27. april.

Annonse