Rittsjef for Tour des Fjords, Roy Hegreberg, er sikker på at det blir ny folkefest i Vågen neste år. Han håper også å se flere tilreisende, for eksempel fra cruisebåter som ligger til kai i Stavanger.

Øker budsjettet med syv millioner kroner

Dette året har Tour des Fjords-budsjettet vært på 17 millioner kroner. Neste år skal rittet opp i minimum 25 millioner kroner.

– Vi har vokst hvert eneste år. Når vi først kjører tre dager med Tour des Fjords og så tre dager med Hammer Race, må vi også øke budsjettet vesentlig, sier Roy Hegreberg.

Hegreberg tror at målet om 25 millioner kroner skal nås.

– Ja, signalene vi mottar er positive, men vi vet utmerket godt at det kreves knallhard jobbing for å komme i mål. Jobben er imidlertid allerede kommet godt i gang.

LES OGSÅ: – Et naturlig steg for meg å bli proff

Nytt neste år er også at start og målområdet flyttes i Stavanger.

– Hammer Race er stort, og det er for stort til å ha start og mål i Vågen. Vi skal bruke området ved Stavanger Forum, men er sikker på at dette blir en folkefest uansett.

Kortere etapper

Først er det Tour des Fjords på tre etapper, før Hammer Race skal sykles i tre dager. Det legges opp til spennende lagkonkurranser mellom de beste lagene i verden, men i en forkortet løype, blant annet for å gjøre det mer publikumsvennlig.

– Vi har ikke sett så mye på løypenettet ennå, men i og med at vi blant annet har flyttet målområdet, er det naturlig at vi skal se syklistene ofte i Vågen i Stavanger som en del av løypa, sier Roy Hegreberg.

LES OGSÅ: Arrangerer Hammer Race i 2018

Mens man i Tour de Fjords sykler lange etapper, blir det atskillig kortere de tre dagene Hammer Race sykles.

– De to første dagene skal vi finne en publikumsvennlig, men god løype for syklistene som skal være mellom åtte og ti mil, en rundbaneløype.

Etter to dager legges poengene lagene har tatt sammen og omgjøres til sekunder før siste etappe. Da er det rett og slett det første laget som bryter målstreken som har vunnet.

– Den siste etappen blir på mellom tre og fem mil, forhåpentlig med mye folk rundt løypa for å se de aller beste. Jeg håper å se både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen på start, og kanskje i begge rittene.

LES OGSÅ: Boasson Hagen vant Tour des Fjords