Mannen med gullhjelmen, Dan Kissel, i aksjon mot Stjernen i DNB Arena.

Oilers vant slitekamp mot Stjernen:– Seieren var viktigst

Oilers slo Stjernen 5–2 i første NM-kvartfinale i DNB Arena fredag kveld. Trener Petter Thoresen forventer bedring i andre kvartfinale på søndag.

Vi fulgte oppgjøret live. Les sammendrag nederst i saken!

Oilers vant til slutt oppgjøret 5–2, etter scoringer av Josh Soares, Christian Hanson (2), Jean-Michel Daoust og Christian Dahl-Andersen. Stjernens mål ble scoret av Ben Blood og Robin Axbom.

Oilers-trener Petter Thoresen erkjenner at tremålsseieren mot Stjernen ikke var veldig finspilt.

– Men det gjør jo ikke noe, så lenge vi vant kampen. Vi må imidlertid være mye bedre i andre kvartfinale på søndag, sier Oilers-treneren til RA.

– Stjernen var mer aggressive enn oss i 1. periode. Ruben Smith holdt oss inne i kampen da, legger Thoresen til.

Pål Higson er glad for seieren.

– Kampen var ikke strålende fra vår side, men det viktigste var at vi sikret seieren. Vi må imidlertid prestere bedre på søndag, sier Oilers-direktøren til RA.

Også Tore Christiansen gleder seg over en bra resultatmessig start på sluttspillet.

– Det viktigste var å vinne, sier Oilers-eier Christiansen til RA.

Hallem legger opp

Oilers-kaptein Snorre Hallem pådro seg en patellarseneruptur i romjulen. Nå sier han til Aftenbladet at han legger opp etter denne sesongen.

– Det stemmer at jeg kommer til å legge opp, bekrefter kapteinen overfor RA.

Han røper imidlertid at han fortsatt har et lite håp om å komme på isen igjen i løpet av det nåværende sluttspillet.

Les også: Poengtrekk for Oilers: – En rutinesvikt

Oppsummering:
3. periode:

Matchen er i gang igjen, og Oilers leder nå 5–2. Jean-Michel Daoust og Christian Dahl-Andersen har økt ledelsen for hjemmelaget. Robin Axbom reduserte til 2–4 for Stjernen, men Christian Hanson satte inn 5–2 like før slutt.

Tar Petter Thoresen & Co. seieren i årets første NM-kvartfinale? Vi følger utviklingen.

2. periode:

Midtperioden er over, stillingen er nå 2–1 til Oilers mot Stjernen. Josh Soares dunket først inn utligningen for Oilers etter knappe seks minutters spill i 2. periode. 13 minutter inn i perioden sendte Christian Hanson Oilers i føringen.

1. periode:

Stillingen i matchen mellom Oilers og Stjernen er 0–1 etter 1. periode, en periode der Stjernen-spillerne lyktes i å kjempe vertene ut av stilen. Ben Blood sendte bortelaget i føringen i overtall etter drøyt fem minutters spill.

Før kampstart:

Oilers-trener Petter Thoresen erkjenner at det ikke var så mye tvil om avgjørelsen om å velge Stjernen som første sluttspillmotstander.

– Jeg synes de er litt skumle, men de har ikke presset oss for mye hjemme. Dette er best av sju. Vi føler det er opp til oss å legge dem bak oss. Det blir ikke lett, men er helt opp til oss selv. Det er en grunn til at de ble nummer åtte i serien. Men vi vil ikke få noen seirer gratis, advarer han overfor RA.

Her kunne du følge matchen live på ditt nettbrett.