Oilers vant sin andre strake i Maribor

Med sin fjerde kamp på seks dager sørget et knallsterkt overtallsspill for at Oilers slo Klagenfurt 4-2 torsdag kveld og tok sin andre av to mulige seiere i slovenske Maribor.

Der Oilers onsdag fikk en pangstart, da Jacob Lagacé satte inn 1-0 etter et par minutter, ble det en pangstart med motsatt fortegn da Oilers møtte Klagenfurt torsdag.

Allerede etter halvannet minutts spilll tok Klagenfurt nemlig ledelsen, og ting gikk så fra vondt til verre da østerrikerne scoret igjen etter seks minutter. Dermed hadde Oilers fått den verst tenkelige starten på den andre kampen av miniturneen til Maribor.

Oilers kom tilbake etter marerittstart

Oilers slet med å få spillet til å flyte slik de gjorde dagen før, men fem minutter før slutt i første perioden kunne Mario Lucia juble for en redusering. Gleden ble imidlertid kortvarig, da dommerparet annulerte for offside i målgården.

Det skulle likevel ikke gå lang tid før Lucia igjen kunne strekke hendene i været og juble for en redusering. Brandon Burlon satte opp Lucia, som reduserte i overtall. Oilers fikk fortsette overtallsspillet sitt nærmest ut omgangen, og utnyttet det ved å utligne til 2-2 på tampen av omgangen. Denne gang var det Vikingstad og Phil Lane som satte opp Johannes Johannesen, som sørget for utligningen.

Midtperioden startet med mye puck til Klagenfurt, uten at de klarte å skape de helt store sjansene. Det gjorde etter hvert Oilers, som igjen utnyttet et overtall for å sette inn kampens to neste mål. Igjen var Vikingstad involvert da Johannesen la på til 2-3 med sitt andre mål for dagen, men denne gangen var Ulriksen med på leken.

To kjappe mål i overtall

Bare minutter senere satt pucken igjen i nota for Oilers, og igjen var det i overtall. Denne gang var det unggutten Robin Haglund Mathisen som fikk æren av å sette pucken i mål, etter forarbeid av Mario Lucia og Stephan Vigier. Da var det ti minutter igjen av perioden, som endte med en 4-2-ledelse til Oilers.

I den tredje perioden ble Oilers hardt presset, og undertallsspillet fikk virkelig testet seg ved flere anledninger. Men perioden endte målløst, noe som betød av Oilers stakk av med sin andre strake seier på Maribor-reisen.