Oilers vant på straffer mot MS

Oilers slo MS med 2-1 tirsdag, men det måtte straffer til i DNB Arena. Hjemmelaget slet voldsomt med uttellingen. Hvordan kampen var kan du se i denne saken.

Straffer:

Finstad for MS. Må score. Misser! Oilers vinner og tar to poeng!

Lane for Oilers. Misser. Svakt straffe.

Vanvoorhis for MS. Wikstøl tar den også!

Lagace for Oilers. To dragninger og mååååååål! Oilers har scoret på to straffer. MS ingen.

Jørgensen for MS. Wikstøl redder!

Mauldin for Oilers. Rett på keeper.

Grøsvik for MS. Skyter over!

Oilers skyter først. Lucia scoooorer! Bommer på pucken først. Keeper blir helt satt ut. Runder ham og scorer! Råfrekt om det var med vilje.

Sudden Death:

65 min.: Duket for straffer!

64 min.: Ulriksen skyter like utenfor!

63 min.: Oilers fulltallige!

63 min.: Lagace spiser puck! Oilers henger i tauene.

61 min.: Ny Oilers-utvisning! Ulriksen får to minutter for tripping. For meg så det ut som MS spilleren tråkket på pucken eller køllen til Ulriksen og datt. Publikum raser.

61 min.: Nytt stangskudd fra MS i det Oilers blir fulltallig!

61 min.: MS med skudd i tverrligger og ned på strek etter 22 sekunder av Sudden Death!

61 min.: Spillet i gang. Første minuttet her blir vanskelig i undertall og med færre på isen.

3. periode:

60 min.: Duket for Sudden Death! Streaken på kamper på rad med poeng lever, men det er ikke bra å slite så mye mot MS. 1-1. 36-14 i skudd. Oilers starter med spill fire mot tre det første minuttet av sudden.

59 min.: Maldin med 2 minutter for tripping. Nå er Oilers virkelig i trøbbel her! Bjorkstrand tar timeout.

58 min.: Lucia skjærer inn og skyter. Joyce tar den også!

58 min.: 3465 tilskuere opplyses det om i det Medhus og Legacé misser et par gode tilbud.

57 min.: Mauldin med et skudd rett på Joyce.

55 min.: Oilers virker tomme for ideer. Ser ikke ra ut dette. Blir for mye en og en i dag.

53 min.: MS nære med et langskudd som spretter vanskelig og skifter retning. Wikstøl god og heldig som får tatt den. Nære igjen like etter.

50 min.: Skikkelig kladdeføre for Oilers dette.

49 min.: Måååååål! 1-1! MS utligner! Det lå i luften. Matthew Vanvoorhis får pucken sprettende ned på fem meter. Knaller den inn bak Wikstøl. Henriksen med assist.

48 min.: Det står 31-9 i skudd. Men kun 1-0 i mål. Denne kampen lever.

44 min.: MS rir Oilers-overtallet ut.

43 min.: Lane i stangen igjen!

43 min.: Lane i krysset og over! Nææææære!

42 min.: Spillet i gang. Oilers får kveldens første mulighet i overtall. To minutter til Marius Johansen for hekting.

42 min.: Stans i spillet. MS-keeper Joyce har trøbbel med utstyret.

42 min.: Mauldin prøver seg kjøkkenveien. Nære!

41 min.: 3. periode er i gang. Blir interessant å se om Oilers kan heve seg eller om MS får målet de lukter på her.

2. periode:

40 min.: Slutt på 2. periode. 28-9 i skudd totalt.

39 min.: Siste minutt av en svak 2. periode.

37 min.: Skudd fra Søberg og retur. Løvlie millimetere fra å sette den. Strålende keeperspill av Joyce.

35 min.: Oilers litt bedre nå. Står 21-7 i skudd.  Men dette er ingen oppvisning det skriker gull av.

32 min.: Forsberg misser en stor sjanse til! På backhand, men Joyce er med.

32 min.: Forsberg tverrvender og skyter like over!

31 min.: Van Voorhis tar det. Misser! Wikstøl redder!

31 min.: Straffe til MS! Den så tvilsom ut. 2 minutter OK, men straffe?  MS-spilleren var ikke helt alene gjennom

28 min.: 16-5 i skudd totalt. 2-1 så langt i denne perioden.

26 min.: Mye rot fra Oilers i starten av denne perioden. Gnistrer ikke.

22 min.: Bildet i starten av andre periode er ikke overraskende som i første. Oilers trykker og har puck. MS kontrer. Foreløpig har ikke gjestene fått den rette muligheten i kampen. Men Oilers skal passe seg. Dette kan Oslo-laget.

21 min.: Andre periode er i gang.

1. periode:

20 min.: Slutt på 1. periode. 14-4 i skudd. 1-0 på kuben.

19 min.: Lagacé med et bra tilbud fra kloss hold. Joyce tar den.

17 min.: Vikingstad med hodet først inn i vantet. Ser stjerner nå, men det var et uhell.

15 min.: Oilers fulltallige.

14 min.: Djupvik Løvlie nære i undertall!

13 min.: Forsberg får to minutter for spill med høy kølle. Oilers i undertall.

11 min.: Powerbreak og Rodolfs Balcers scoring for Ottawa søndag vises på storskjermen.

9 min.: Det står 10-1 i skudd.

7 min.: Måååååååål! 1-0! Markus Søberg skjærer inn fra kanten og dunker inn kveldens første fra skrått hold. Assistert av Rokseth og Lagacé.

7 min.: Mauldin viser seg fram med en lekker bakchandpasning.

6 min.: Lane med rappt skudd i korthjørnet. Mauldin lukter på retur, men Joyce blokkerer.

5 min.: Lorentzen og Lagacé med en god Oilers-mulighet. Ender med skudd utenfor etter klabb og babb foran Joyce.

3 min.: Kampbildet i ferd med å sette seg. Oilers trykker. MS kontrer når de kan. Vikingstad med skudd som blokkeres av Joyce i MS-målet nå.

1 min.: Dommerne overser en soleklar MS-slashing. Det smeller i leggskinn! Klassisk Robin Hood-dømming.

1 min.: MS løsner kveldens første skudd. Wikstøl har kontroll.

1 min.: Kampen i gang i DNB Arena. Glissent på tribunene i dag.

Før kampen:

Oilers jaget opprinnelig klubbrekorden for antall strake seirer på 14. Den muligheten røk i romjulen mot Vålerenga og rekken stanset på elleve strake seirer. En rekord er de likevel fortsatt i rute til å klare.

I 2013/2014-sesongen tok laget poeng i 15 oppgjør på rappen. Den utlignes om de tar ett, to eller alle tre poengene mot Manglerud Star.

Dette er for øvrig en klassisk topp mot bunn kamp. MS har skuffet denne sesongen og ligger nest sist. Laget sendte før jul flere av utlendingene på dør og ting har ikke gått som trener David Livingston har håpet.

Hos Oilers er det stikk motstatt. Laget fosser fram i toppen av tabellen og leder serien med to poeng foran denne kampen.

Oppgjøret er også det første hjemme i DNB Arena for tidligere NHL-spiller Greg Mauldin. Veteranen var god da Oilers slo Sparta borte i helgen.

Kaptein Kristian Forsberg vet at det er store forskjeller, men var før kampen opptatt av å ikke gå i fellen med å undervurdere.

Vi har hatt trøbbel med MS flere ganger tidligere og de har også bitt bra fra seg mot flere andre gode motstandere i det siste. Her må vi ikke ta noe for gitt og jobbe like bra som mot Sparta i helgen, sa han til RA mandag.

Oilers stiller med Jonas Wang Wikstøl i mål for anledningen og har følgende rekker:

1. rekke: Ulriksen, Johannesen - Lucia, Vigier, Rødne.
2. rekke: Sveum, Rokseth - Lane, Forsberg, Mauldin.
3. rekke: Myreng, Larsen Mostue - Djupvik Løvlie, Lagacé, Søberg.
4. rekke: Lorentzen - Hoff, Vikingstad, Medhus.