Oilers vant og tok over tabelltoppen

Oilers leverte en gnistrende god midtperiode der Phil Lane og Dennis Sveum scoret målene, mens en bunnsolid forsvar holdt unna Vålerengas til tider sterke press for en utligning i tredje periode. Dermed ble det full pott i begge toppoppgjørene for Oilers.

Bilde 1 av 4

Oilers holder ut og vinner 2-1 foran 4250 tilskuere.

Søberg er ute av målet.

Halvt minutt igjen, og Vålerenga tar timeout.

To minutter igjen her.

Johannesen sender avgårde et slagskudd fra blålinjen, som Lagace nesten klarer å styre i mål. Går like over.

Lagacé finner Lane foran mål, men han klarer ikke å bli tomålsscorer ettersom Søberg plukker frem en mesterlig redning.

Det er fem minutter igjen av ordinær tid her nå, og det er fortsatt vidåpent hvordan denne kampen skal ende. Vålerenga presser på for en utligning, mens Oilers febrilsk prøver å holde unna. VIF-stormløpet gjør også at Oilers får sine muligheter på kontra, så her er det helt åpent.

Oilers tar timeout.

Oilers kontrer med Morley som finner Lucia på motsatt, men Lucia finner ikke veien til nettmaskene.

Oilers er fulltallige. Lindström hadde en kjempemulighet i starten av undertallet, men bommet på målet. Oilers jobber heroisk i forsvar nå for å holde på ledelsen.

Vigier fikk to minutter for å skjerme pucken med hånda.

MÅÅÅL. 2-1. Vålerenga reduserer. Bortelaget får til et hardt press på Oilers-buret med flere skudd som blir reddet av Holm, og som blir blokkert. Ett av de skuddene blir blokkert og detter perfekt ned til Andreas Stene som måker den i nettmaskene bak Holm. Sju minutter spilt av perioden.

I det vi passerer fem minutter spilt av den tredje perioden varter Oilers opp med glimrende angrepspill. Lagace og Morley kombinerer fint, der sistnevnte legger igjen til Forsberg som får god tid til å sikte seg inn mot hjørnet. Men det ble bare nesten for Oilers-kapteinen, ettersom Søberg kommer seg ned i hjørnet og redder.

Brede Csizar må igjen gå å sette seg for usportslig opptreden, men denne gang får han ti minutter.

Vålerenga vant droppen i den tredje perioden, og vi er i gang igjen her i DNB Arena.

2.periode:

Midtperioden er over, og den ble betraktelig mer innholdsrik enn den første. Oilers har scoret to mål, og fått en mann båret av isen med nakkeskade. Seks minutter ut i perioden sendte Phil Lane Oilers i ledelsen, før Dennis Sveum økte ledelsen til 2-0 helt på tampen av perioden. Like før Oilers første mål kjørte Martin Røymark knallhardt inn i ryggen på Patrick Ulriksen, som ble liggende. Det endte med at Ulriksen ble båret av isen, mens Røymark ble sendt i garderoben.

MÅÅÅL. 2-0. Oilers øker ledelsen, og denne gang er det Dennis Sveum som gjør det. Drar ut Søberg og putter pucken i det åpne buret.

Oilers med to gode skuddforsøk, men Søberg redder begge. Minuttet igjen av perioden.

Søberg med en god mulighet rett foran Søberg etter godt forarbeid av Løvlie, men kommer for tett på keeper og får ikke pucken i mål.

Etter litt klabb og babb bak mål, ender pucken plutselig opp hos Tobias Lindström rett foran mål. Get-ligaens poengkonge fyrer løs, lg får bra dreis på pucken. Heldigvis for Oilers går den rett på Henrik Holm, som redder igjen.

Henrik Holm har plukket frem flere gode redninger i denne utvisningsperioden på fire minutter til sammen. Oilers er fulltallige, og holder fortsatt på ledelsen.

Dennis Sveum med to strake armer i ryggen på en VIF-spiller i det utvisningstiden er i ferd med å ebbe ut. Får helt fortjent to minutter for krysstakling, og dermed to nye minutter i undertall her for OIlers.

Lagacé pådro seg tripping, og må sone i to minutter.  11 minutter spilt av midtperioden straks.

Begge lagene er nå fulltallige, og vi spiller fem mot fem.

Djupvik Løvlie prøve å runde keeper, men klarte ikke det. Andreas Stene kom alene med Holm like etter, men Holm reddet i sin kamp nummer 200.

Vigier må sone to minutter for tripping, og dermed er lagene like mange mann på isen de neste to minuttene.

MÅÅÅL. 1-0 Oilers. Phil Lane sender Oilers i ledelsen

Colin Olsen pådrar seg en tominutter for hekting, og dermed spiller Oilers fem mot tre i to minutter her.

Oilers spiller de neste fem minuttene i overtall.

Røymark kommer bak Ulriksen og dytter han inn i rundvantet med hodet først. Oilers-spillerne blir rasende og angriper Røymark, som blir sendt rett i dusjen av dommer. Ulriksen blir båret av isen med til trampeklapp.

Oilers er fulltallige. VIF skapte ingenting i sitt overtall. Spilt tre minutter av perioden.

Phil Lane blir liggende etter en albue, og bestemmer seg for å ta igjen i neste duell. Ender med at Lagacé står opp for kompisen sin, og begge havner i utvisningsboksen. Det gjør også Vålerengas Tobias Lindström. Lane får to minutter for interference, mens de to andre får for roughing.

Oilers vant droppen, og midtperioden er i gang.

1.periode:

Der var første periode over, og det har gått unna i et forrykende tempo. Det er ikke enormt med sjanser å skrive hjem om, men Oilers har vært farligst frempå. Veldig jevnt så langt.

Sju sekunder før slutt er det Vålerengas tur til å få en god sjanse. Pucken smeller i metallet over skulderen på Holm.

Morley viser frem god puckkunster like etter, da han vender av et par mann og finner Rokseth i en meget god posisjon. Men han klarer ikke å presse pucken i mål. da vinkelen blir for spiss.

Vigier får pucken i målgården, snur seg og skyter. Men den går rett i blokka.

Heller ikke denne gang får Oilers hull på byllen. To minutter igjen av perioden.

Sekunder etter lagene ble fulltallige, får Oilers sjansen igjen i overtall. Denne gang er det Brede Csizar som må sette seg i to minutter for usportslig oppførsel,

Oilers skapte et visst press, men fikk ikke til de store sjansene.

Så var det Vålerengas tur i utvisningsboksen. Thomas Olsen soner de neste to minuttene for slashing.

Oilers rir unna det undertallet ganske greit. Ti minutter er spilt.

Simen Talge får dagens første tominutter, og må sette seg for slashing.

Fem minutter er gått i det Markus Søberg viser frem sine ferdigheter, og snurrer rundt med et par VIF-spillere. Drar seg ut til siden og skyter, men bror Steffen har god kontroll på skuddet.

Som seg hør og bør er det en del knuffing og tøffe tak innledningsvis her. Høyt tempo de første minuttene, men ingen gode sjanser.

Pucken er droppet, og vi er i gang her i et DNB Arena som for anledningen er fullstappet.

Før kamp:

Etter at Oilers slo Storhamar borte igjen på torsdag, mens Vålerenga tapte for Lillehammer, ligger lagene på lik poengsum poenget bak Storhamar.

Dermed kan begge lagene innta tabelltoppen med seier, men nå har Oilers tapt de tre siste kampene mot Vålerenga hjemme i DNB Arena.

Også i årets sesong var det VIF som vant årets første oppgjør i DNB Arena, mens Oilers slo tilbake i Furuset Forum og ble første laget til å slå VIF borte.

Slik har det vært for Oilers i store deler av sesongen, da laget har vært knallsterke borte, men til tider sviktet litt mer på hjemmeis.

Til dagens kamp starter Oilers uten backer i fjerderekken, på grunn av at flere av de yngre spillerne er med på oppdrag med aldersbestemte lag i helgen.