Stavanger

Oilers vant etter intens avslutning

Oilers måtte virkelig slite for poengene på hjemmebane, men til slutt trakk oljegutta det lengste strået. Les referat fra kampen her.

Av Erik Sergio Auklend

Følg RA Sporten på

Viktige hendelser:

3. periode:

20 min - Der er det hele over, og for en kamp vi fikk i DNB Arena i kveld. Lørenskog skal ha all mulig ære for å ha gitt Oilers en kanonkamp i kveld, helt til døra. Oilers skrudde på en bryter i 2. omgang, og selv om Lørenskog kom tilbake enda en gang, var det til slutt Oilers som kunne juble hjemme. Dagens mann: Gullspiller for dagen Dan Kissel! Skudd: 28-30.

19 min - MÅÅÅL. 4–2! Lørenskog tar ut keeper i et desperat utligningsforsøk, og da er buret vidåpent når Oilers kontrer. Peter Lorentzen krangler litt med en back først, men så har han verdens enkleste jobb med å gi Oilers tomålsseier!

19 min - Lørenskog prøver seg fra distanse, men det blokkeres.

19 min - MÅÅÅL. 3–2! Dan Kissel gjør det for Oilers! Et skudd fra distanse, Solberg krangler pucken løs foran mål, og plutselig dukker Kissel opp alene. 3–2, og stemningen går formelig i taket. Trampeklapp i DNB Arena!

18 min - Det er nervøst både på isen og på tribunene, med bare to minutter igjen før full tid.

17 min - Bare tre minutter igjen for Oilers å score på. 25-29 i skudd så langt. En hard kamp, men mye duellspill, nærmer seg slutten. Eller?

15 min - MÅÅÅL! 2–2. 2–2 i DNB Arena, og en ny kalddusj for Oilers! Ponomarenko Maxims sender Lørenskog tilbake i kampen, og da ble det stille igjen i arenaen, gitt..

14 min - Ikke så mye som har skjedd de siste minuttene. Oilers er hissige og tillater ikke Lørenskog særlig mange overganger. Lørenskog på sin side virker å ha gått trøtte utover i kampen. All kred til Oilers hvis de holder dette resultatet helt inn, for Lørenskog er ingen enkel nøtt å knekke.

9 min - Oilers presser på, men får ikke uttelling i overtallet. Lørenskog er alle mann på isen.

7 min - Dokken vises ut for Lørenskog, og da er det oppoverbakke i to minutter for bortelaget, som ser slitne ut nå.

6 min - MÅÅÅL! 2–1. Magnus Hoff ser ut til å bli dagens store helt i DNB Arena! Tommy Kristiansen setter fart, og kommer som et damplokomotiv mot mål. Skyter med høyre, skuddet slås ut til høyre, der Hoff venter som gjedda i sivet. Smeller pucken via Jakaitis og i mål til øredøvende jubel.

5 min - Oilers sløser med mulighetene, og overtallet ender uten nettsus.

3 min - Utvisning til Lørenskog, Oilers i overtall for en sjelden gangs skyld i kveld.

2 min - Smith redder, og vi er like langt!

2 min - Solberg tar Sixsmith alene med Smith. Duket for straffeslag i DNB Arena.

1 min - 3. periode er igang i DNB Arena!

2. periode:

20 min - Sluttsignalet for andre periode lyder, og Oilers går i garderoben med seier 1–0 for perioden. Oppløftende fra hjemmelaget, etter en skranglete start, nok en gang. Dan Kissel viste seg gullhjelmen verdig, da han ekspederte Van Guilders pasning i mål midtveis i perioden. Nå handler det ikke lenger om oppoverbakke for Oilers, men kan de finne en måte å både score, og samtidig la være å blottlegge seg totalt for kontringskåte Lørenskog? Skudd: 17-19.

19 min - Nøyaktig ett minutt igjen av andre periode, når Dan Kissel holder på å sende Oilers i ledelsen. Bortekeeper gir retur, som Kissel er først på. Backhandskuddet plukkes dessverre for Oilers nokså enkelt, fra kort, kort hold.

17 min - CDA er tilbake, og Oilers er fulltallige. Ingen store muligheter i undertallet.

15 min - Dahl-Andersen utvises i to minutter, Oilers i undertall.

14 min - MÅÅÅL! 1–1. Mannen som låner gullhjelmen for kvelden utligner for Oilers! Dan Kissel blir spilt gjennom av Van Guilder, og har en enkel jobb med å bringe balanse i regnskapet.

14 min - Oilers inne i sin beste periode i kampen så langt. Skaper et par halvsjanser på rappen, og dundrer inn i hver duell.

10 min - Nå tente det ordentlig til. Først er det Van Guilder som står mutters alene og fyrer, men keeper redder. Lørenskog kontrer, og det holder på å bli farlig når en Oilers-back sklir, og holder på å forære bortelaget en gratismulighet.

9 min - Kunes tilbake, og nå er faktisk stemningen svært god her i arenaen! Skulle ikke trodd Oilers lå under, men det viser hvor bra folk i Stavanger kan svare på en ørliten smule hockeymotgang.

7 min - Tim Kunes utvises for en takling bak mål. Da må Oilers ut i et nytt undertall.

4 min - Så kommer det endelig en fin Oilers kombinasjon. Van Guilder til Søberg, som skyter, men pucken går via en motstanderkølle og over vantet.

3 min - Oilers får god støtte fra tribunene, og det kan de trenge. Uten Josh Soares har Pål Gulbrandsen vært nødt til å skifte om på alle rekkene, og det ser ikke ut til å gå særlig bra så langt.

2 min - Ulriksen skyter i stolpen for Lørenskog, som fortsetter å presse Oilers!

1 min - Oilers har slitt så langt på hjemmeisen. Dokken kommer alene mot Smith, får press på seg, fyrer av et skudd som Smith plukker.

1 min - Vi er i gang igjen i DNB Arena!

1. periode:

20 min - Bare sekunder igjen, og Oilers får en sjanse. Søberg holder på å score på en retur, men det ebber ut i Lørenskog-ledelse til pause etter 1. periode. Trolig venter det en hårføner fra trener Pål Gulbrandsen i pausen. Er det manglende Soares som gjør at rekkene til hjemmelaget sliter med å finne hverandre? Ingen tvil er det om at Soares er blant Oilers' viktigste menn. Skudd: 8-5.

17 min - Oilers er fulltallige, og rir av dette undertallet med god kontroll. Men fortsatt leder altså bortelaget 0–1.

15 min - Mark Van Guilder får to minutter - igjen - for tripping.

13 min - 13 minutter spilt, og det er veldig få åpenbare Oilers-muligheter å skrive hjem om. Laget slurver offensivt, og ble hardt straffet den ene gangen man ikke var i likevekt defensivt. Sånt skjer mot gode lag, som Lørenskog. Fantastisk åpning av bortelaget, det må sies.

12 min - Oilers har alle mann på isen igjen.

11 min - Medhus skrått skudd fra distanse, rett på keeper. 4-4 i skudd så langt.

10 min - Christian Dahl-Andersen får to minutter etter en takling som ikke var helt ok. Oilers pådrar seg nok et undertall etter pasningsfeil offensivt.

9 min - Søberg får vendt opp og satt turboen på mot mål, skyter, men rett på keeper.

8 min - Oilers er fulltallige igjen, og kan starte jakten på utligningen på hjemmebane. Publikum har fått utdelt klappegjenstander, og lager bra med liv, tross den tidlige kalddusjen.

6 min - Van Guilder får to minutter for slashing, og Oilers er i undertall. Ikke bra åpning, dette her, for de trofaste på tribunene.

6 min - MÅÅÅL! 0–1. James Sixsmith sjokkerer DNB Arena, og Lørenskog leder. Krog vender opp, titter framover, og ser Sixsmith på vei gjennom. En god avslutning senere, og Oilers ligger under.

5 min - Lørenskog har en mann igjen i boksen, men Oilers skaper ikke mye til nå.

5 min - Sundelius blir også utvist for Lørenskog, som nå er tre mot fem. Spørs om den ikke sitter nå. 19 sekunder igjen til bortelaget får en mann inn igjen.

4 min - Oilers blir brutt i offensiv sone, og Lørenskog kontrer med to mot én! Dokken fører pucken inn mot mål, men skyter rett på Ruben Smith, som holder pucken tett inntil kroppen.

4 min - Tidlig overtall for Oilers. To minutter for boarding på Villiam Strøm.

2 min - Uvant å se noen andre enn nummer 55 Josh Soares med gullhjelm for Oilers. I dag er det Kissel som bærer denne, siden Soares er utestengt i en kamp.

1 min - Kristiansen vender bort en back og skyter inn foran kassa, nesten at Søberg når fram!

1 min - Vi er i gang i DNB Arena!

Før kampen:

Hele fem ganger har Lørenskog reist fra Stavanger med jubel i lagbussen.

Forrige gang de to lagene møttes var for bare ti dager siden. Det hele endte til slutt med 5–4 og seier til hjemmelaget, men det var ikke uten dramatikk.

Siden har Oilers spilt to kamper til mot andre lag, hvor tendensen til å klappe sammen midtveis ikke har vært like framtredende.

Men i dag mangler altså Josh Soares, som fikk én kamps karantene etter en takling i forrige oppgjør mot Sparta.