Annonse
Oilers feirer seriegullet. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix.

Oilers valgte Stjernen etter gullfesten mot VIF

Oilers leverte bort i mot sesongbeste de to første periodene mot Vålerenga, før hovedstadslaget hentet igjen hele forspranget i den tredje perioden. To kjappe mål det siste minuttet sørget likevel for 5-3 seier til Oilers. Oilers har etter kampen valgt å møte Stjernen i sin kvartfinaleserie.

Annonse
Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook!

– Vi valgte Stjernen i samråd med spillergruppen. Det er basert på magefølelsen om at Stjernen er det laget vi står best til i den situasjonen vi er i som seriemestere. Det blir tøffe kamper uansett, men vi føler vi har best muligheter mot Stjernen, forteller Gulbrandsen til RA.

Banens store spiller mot Vålerenga, Eirik Salsten, er helt enig i det valget.

– Jeg tror ingen egentlig var i tvil om hvem vi skulle velge, og det var ganske stor enighet om å velge Stjernen. Det blir tøft, som det alltid er i sluttspill, men vi må gå knallhardt ut her hjemme på lørdag og vise dem hvem som er sjefen. Gjør vi det tror jeg det skal gå bra, sier Salsten.

Før kamp:

Etter at Lillehammer slo Lørenskog, slik at Oilers søndag kveld kunne feire seriegullet i sofaen har seriemesterne hatt et par dager til å forberede seg til Vålerenga-kampen på. En kamp som for Oilers nå er totalt betydningsløs, mens Vålerenga på sin side kjemper om tredjeplassen.

Dagens motstandere ligger på fjerdeplass med 73 poeng, på lik poengsum som Storhamar og poenget foran både Frisk Asker og Lillehammer. Dermed er det mye å spille for for lagene bak Oilers og Lørenskog på toppen av tabellen.

Dennis Sveum er klar igjen til dagens kamp, men spiller ikke. Det gjør heller ikke Tommy Kristiansen, men det skal ikke være noe alvorlig for noen av dem som ventes å bli klare igjen til kvartfinalen. Markus Søberg er tilbake igjen i trening. Håpet er å ha han tilbake igjen i løpet av kvartfinaleserien, mens Pål Gulbrandsen også har et berettiget håp om å få tilbake Simen Talge og Anders Tangen Henriksen i løpet av sluttspillet som starter allerede kommende lørdag.

Oilers skadeproblemer åpner opp for en rekke unggutter fra U20-laget i denne kampen, og Markus Vikingstad, Jørgen Kvål, Thomas Berg-Paulsen får alle sjansen mot Vålerenga. Etter kampen skal banneret for Oilers tredje strake seriegull heises, og samtidig skal også U20-laget på isen og hedres for sitt første seriemesterskap.

Oilers rekker:

Keeper: Henrik Holm (Ruben Smith)

1.rekke: Dan Kissel, Tim Kunes, Mark van Guilder, Mats Larsen Mostue, Magnus Hoff

2.rekke: Eirik Salsten, Henrik Solberg, Kristian Forsberg, Scott Macauley, Markus Vikingstad.

3.rekke: Eric Nystrom, Daniel Bøen Rokseth, Josh Soares, Spencer Humphries, Christian Dahl-Andersen.

4.rekke: Svein Petter Falk-Larssen, Jørgen Kvål, Henrik Medhus, Thomas Berg-Paulsen, Kjetil Martinsen

 
Annonse