Tommy Kristiansen i aksjon mot Sparta da Oilers valset over laget de valgte i semifinalen i 2015-sesongen. Foto: Roy Storvik

Oilers valgte Sparta i semifinalen

Sparta har vært involvert i det Oilers-trener Pål Gulbrandsen karakteriserer som tidenes tøffeste kvartfinale, og i dag offentliggjorde sportsdirektør Pål Higson at Oilers valgte Sparta i sin semifinaleserie.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter at Oilers blåste gjennom sin kvartfinaleserie på 240 minutter med fire strake seiere, har seriemesterne ventet på at de andre lagene skulle bli ferdig med sine kvartfinaleserier.

Torsdag kveld ble det klart hvilke lag som slo følge med Oilers til semifinalen.

Overraskende nok slo Lillehammer ut Lørenskog, mens Sparta snudde oppgjøret mot Storhamar etter å ha tapt verdensrekordkampen.

4–1 i år

Oilers har vunnet fire og tapt en mot Sparta i årets sesong, men har så langt ikke møtt laget fra Sarpsborg i år. Alle de fem kampene ble spilt før jul, der Oilers vant den siste på lille nyttårsaften med 3–2 på borteis.

Kampen før det, to dager tidligere, endte med 3-2-seier til Sparta i DNB Arena. Forrige gang Oilers møtte Sparta i sluttspillet var i 2011, og da var det Sparta som trakk det lengste strået i den serien.

– Det er et vanskelig valg, mellom to lag som er gode. De har spilt den lengste kvartfinaleserien noen gang, og det håper vi selvsagt spiller inn. De har spilt helt til torsdag kveld, og får liten hvile inn mot semifinalen, sier Pål Higson til TV2.

Frisk Asker møter da Lillehammer i sin semifinale.