Oilers utlignet til 2-2 i kamper

Et skadeskudd Oilers, med Mario Lucia tilbake på laget, gjorde en kanonmatch mot Sparta og vant 6-3 i Sparta Amfi onsdag kveld. Dermed har de tatt tilbake hjemmebanefordelen. Hvordan kampen var kan du se i denne saken.

3. periode:

60 min.: Slutt i Sparta Amfi! 3-6! 32-22 i skudd.

59 min.: Måååååååååååååååååååååååååååååål! 3-6! Morley snapper pucken og setter den i åpent nett. Oilers tar tilbake hjemmebanefordelen.

58 min.: Mauldin spiser puck.

58 min.: Sparta slenger en puck på mål. Kaos foran Holm, men han har kontroll og har blokkert.

57 min.: SParta tar ut keeper.

57 min.: Der kom det en stor Sparta-sjanse.  Fullt kaos i målgården..Holm rydder opp. Igjen! Oilers tar timeout.

56 min.: Sparta er frustrerte. Oilers har god kontroll her. Men ett mål mot.. Så snur det fort.

54 min.: Djupvik Løvlie snapper pucken og går rett inn i sonen. Skuddet blokkeres av Lillegrend.

53 min.: Farlig Zink-skudd. Holm der igjen.

51 min.: Holm rå i dag igjen. Selv om han nok burde tatt det ene målet har han hatt så mange redninger man ikke kan forventet at han skulle tatt at det er kvittet og vel så det.

49 min.: Oilers har en fantastisk mulighet til å ri dette ut og gå til 2-2 i kamper.

47 min.: Oilers med fire på isen i det Holm gjør en matcvinnende redning!

46 min.: Ny utvisning! Snuggerud ryker ut i 2 minutter for delay of game. Dermed har Oilers 33 sekunder i vente med tre mot fem. Sparta tar timeout.

44 min.: Johannes Johannesen ryker ut i 2 minutter for en hekting.

42 min.: Oilers fulltallige.

42 min.: Sveum renser unna. Oilers gode i undertall så langt.

41 min.: Meget hendelsesrikt åpningsminutt!

41 min.: Morley tar straffen. Misser! Driter seg fullstendig ut på dragningen og mister pucken før han får skutt på backhand.

41 min.: Lane alene med keeper shorthanded! Tas. Straffe til Oilers! Quenneville tar ham.

41 min.: Tommy Kristiansen er ute av kampen. Har fått en smell og ikke kommet inn i tredje periode.

41 min.: Kampen i gang igjen! Lagace utvises direkte. Er rasende. Slår i luften og fekter i vei. Får for hekting. Undertall.

2. periode.

40 min.: Pause. 22-17 i skudd totalt. 3-5 i mål! Oilers med en meget god mulighet til å ta tilbake hjemmebanefordelen!

39 min.: Måååååååål! 3-5! Mauldin! På andre forsøk foran mål! Han spilles av Lagace. Johannesen får også assist.

38 min.: Didrik Svendsen ryker ut for Sparta. 2 minutter for høy kølle. Raser mot avgjørelsen, men har ansvar for egen kølle.

37 min.: Haglund Mathisen med skudd. Sparta kunne fått en utvisning i situasjonen, men slipper unna.

36 min.: 10-3 i skudd til Sparta så langt i perioden.

34 min.: Oilers fulltallige.

32 min.: Lane blåser en enorm sjanse til 5-3-ledelse etter pass fra bak mål og ut. Så ryker Djupvik Løvlie ut for høy kølle direkte etterpå. Oilers i undertall.

30 min.: Mååååål 3-4! Andreas Klavestad gjør opp for selvmålet! Får pucken av Zink og limer den i krysset. For en målfest! Sju mål på halvtimen.

29 min.: Sparta misbruker en enorm trippesjanse! Underholdende er det. Det skal lagene ha. Slik alle kampene i år har vært mellom disse.

29 min.: Måååååååål! 2-4! En syk scoring! Klavestad setter den i eget nett når han skal prøve å dra den unna. Lane sist på den fra Oilers og får kreditert målet.

28 min.: Oilers har gitt fra seg initiativet de tilrev seg i 1. perioden. Fra å lede 3-1 til å være under press nå.

25 min.: 4-1 i skudd så langt i perioden.

24 min.: Store sjanser for Sparta. Oilers reddes av Holm.

23 min.: Oilers holder ut i undertall.

21 min.: Phil Lane får 2 minutter for tripping.

21 min.: Spillet i gang igjen.

1. periode:

20 min.: Pause. 9-11 i skudd.

18 min.: Didirk Svenden takler Rokseth. Såkalt big hit!

17 min.: Måååål! 2-3! Andreas Klavestad slenger et skudd på mål fra blå. Smetter forbi en udekket Holm. Den skulle han nok tatt!

16 min.: Lilleberg med et farlig skudd. Holm redder.

14 min.: Måååååååål! 1-3!  Phil Lane slenger ut køllen på et skudd fra Johannesen og styrer inn pucken.

13 min.: Knold fri. Avslutter rett på Holm.

13 min.: Fullt fortjent at Oilers leder.

10 min.: Måååååååål! 1-2! Sveum knaller til. Masse trafikk foran målet. Hoff er blant annet der. Mulig det bli en endring på kreditering her.

10 min.: 6-5 i skudd så langt. Oilers har dominert en stund nå.

7 min.: Sparta fulltallige.

7 min.: Lucia nære. Setter fart rett på mål.

7 min.: Djupvik og Tommy melder til hverandre. Dommerne tar det direkte. De to rister på hodet. Mener det er alt for strengt. To minutter for dårlig oppførsel.

6 min.: Snuggerud med skudd rett på keeper.

5 min.: Roest, som er tilbake fra karantene, slasher Holm. Så blir det spetakkel! Roest ryker ut i 2 minutter. Oilers i overtall.

5 min.: Måååååål! 1-1! Markus Vikingstad! Puck som går utenfor, går i vantet og kommer ut på motsatt side av målet. Der er Vikingstad og setter den. Berg-Paulsen som skøt. Ungdomsrekken til Oilers leverer!

4 min.: Lucia skyter via Østby og opp på tribunen.

3 min.: Måååååååål! 1-0! Skudd fra blå og styring inn i krysset fra Sander Thoresen.

3 min.: Oilers fulltallige.

2 min.: Kjemperedning fra Holm fra Knold! Han er nærmest på blankt mål. Het nå, Holm!

1 min.: Sparta heldige som slipper utvisning, så kontrer de og Snuggerud får i stedet en to minutter. Slashing. Oilers i undertall.

1 min.: Kampen er i gang i Sparta Amfi!

Før kampen:

Siste mann på skadelisten er kaptein Kristian Fosberg. Han fikk seg en solid smell i hånden i forrige kamp og ble lenge sittende på benken for å få iset det ned i den tredje kvartfinalen. Selv om han kom på isen igjen sist, er han ute av spill i denne kampen.

Markus Søberg er også ute. Angriperen ble skadet i den første kvartifinalen, prøvde seg i den andre, men var ute igjen i den tredje. Han er heller ikke med nå.

Ute er også Patrik Ulriksen som ble skadet i kvartfinale nummer to.

For å få det hele til å gå opp med utlendingskvoten og angripere er Brandon Burlon ute av laget og vraket til denne kampen, mens Mario Lucia er inne igjen i 2. rekken.

Etter seieren på mandag hjemme i DNB Arena gleder i alle fall Henrik Holm seg til å prøve å ta tilbake hjemmebanefordelen.

– Momentum er på vår side etter mandagens seier. Vi gleder oss voldsomt til onsdagens kamp.

Samtidig er Sparta en beinhard nøtt å knekke. Selv om Holm ser at det er på tide å ha en kamp hvor motstanderen kjøres over er det lite som tyder på at det kommer. For selv om Oilers fyrte løs 47 skudd i den tredje kvartfinalen ble det ikke veldig farlig altfor ofte. Trafikken mangler.

– De har vært ekstremt gode til å holde oss unna mål.