Stavanger

Oilers ute av Champions Hockey League

Stavanger Oilers skal ut i tøff bortematch mot Pilsen fra Tsjekkia fra klokken 18.00. Vinner Oilers, går de videre fra gruppespillet i Champions Hockey League.

Av Erik Sergio Auklend

Viktige hendelser:

3. periode:

20 min – Der er målraset over, og Stavanger Oilers er dessverre ute av Champions Hockey League. Pilsen slår Oilers to ganger i gruppespillet, og gitt Oilers sjansesløseri, spesielt i 1. perioden i dag, er exiten helt grei.

19 min – Ett minutt igjen å spille.

18 min – 1:30 igjen, Gulbrandsen tar timeout. Må prøve noe i slutten nå.

17 min – Magnus Hoff utvises, og Oilers mangler en mann i avslutningen.

16 min – Kissel mottar pucken helt alene foran mål, men får ikke kontroll på den. Keeper redder.

15 min – Oilers smeller pucken i tverrligger og ut!

12 min – Så ryker van Guilder på en utvisning for tripping, to minutter. Da spørs det om ikke dette blir litt i tøffeste laget.

11 min – Beklager, Oilers-fans, men det ble ikke mål i denn forlengelsen. Nå begynner tiden å renne ut for Kissel, Soares og de andre.

8 min – Første angrepsbølge ender ikke i nettsus, og Pilsen kan gjøre bytter. Synd, for der satt tempoet godt.

6 min – Nok en utvisning til Pilsen, og Oilers har nytt overtall.

5 min – MÅÅÅL. 6–4. Oilers tenner en gnist nok en gang! Salsten kjemper om pucken foran mål, men den går ut mot venstre, der Markus Søberg venter. Han setter pucken inn, og nå må Oilers score tre!

4 min – Oilers står mer opp i forsvar enn tidligere i kampen, og har matchen i sitt spor nå. Davis Stach blir utvist i to minutter for hooking, og Oilers i overtall høres vel fordelaktig ut nå?

1 min – Da går vi løs på den siste perioden i kampen. Oilers må altså vinne perioden med fire mål for å gå videre i CHL, en mektig oppgave for Pål Gulbrandsens menn.

2. periode:

20 min – Der går sluttsignalet, og Oilers har én periode med hockey igjen på å score fire mål – skal det bli avansement fra CHL. Det virker lite trolig at Stavanger-laget skal klare nettopp det, for i kveld er det Pilsen som har vært giftigst. Scorer på tilnærmet alle avslutninger, tsjekkerne.

19 min – MÅÅL. 6–3. Dan Kissel, den skal du ha kred for! En duell i forkant av skuddett tapes for Oilers, men Kissel plukker opp pucken. Er plutselig alene, og fyrer med venstre opp i motsatt hjørne. Men er det for sent å begynne å tro igjen?

18 min – Oilers holder unna, og er fulltallige igjen.

16 min – van Guilder utvises i to minutter. Nå blir det farlig, med overtall for Pilsen. Fire minutter igjen av perioden.

11 min – MÅÅÅL. 6–2. Der forsvant det håpet. Branislav Kubka brenner til, og pucken toucher et par spillere før den sniker seg inn bak Smith.

9 min – MÅÅÅL. 5–2. Mark van Guilder scorer for Oilers, og kanskje, bare kanskje, var det den lille medgangsbølgen Oilers trenger. Fortsatt fem mål å hente inn, men man vet aldri..

7 min – MÅÅÅL. 5–1. Absolutt ingenting går Oilers vei nå. Lukas Pulpan lurer inn pucken fra en helt umulig vinkel. Oilers på vei ut av CHL etter denne ydmykelsen, men det er bare på resultattavlen. Aldri har vel et resultat fortalt mindre.

6 min – MÅÅÅL. 4–1. Oilers går fra vondt til verre. Får til en avslutning som blir reddet av Pilsens keeper, og tsjekkerne kontrer. Kamil Stach drar seg forbi oppasseren, finter keeper Ruben Smith og planter pucken høyt oppe i hjørnet.

4 min – Macaulay er plutselig mutters alene foran mål, men har en vanskelig jobb, men ryggen mot nettmaskene. Får til en backhand-avslutning mot mål, men det blir for puslete.

1 min – Da er vi i gang igjen i Tsjekkia!

1. periode:

20 min – Der går signalet for første periode, og Oilers sliter virkelig i Tsjekkia. Må nå score tre mål hvis kampen skal vinnes, og avansementet sikres. Skudd: 7–15. Forteller mye om hvor lite effektive Oilers har vært til nå.

19 min – _Oilers får et overtall som de bare nesten klarer å utnytte, men Kissel ser ut til å skli i det han skal avslutte.

18 min – Stor, stor mulighet for Soares alene med keeper! Skuddet går dessverre rett på Pilsens skuddstopper.

15 min – MÅÅÅL. 3–1. Nei og nei. Så skjer det som ikke må skje. Oilers havner i undertall når Sveum utvises for interference, men laget tar en kontring. Bommer alene med keeper, og Pilsen kontrer inn en tomålsledelse, signert Jakub Lev.

14 min – Det står ni mot fem i skudd på mål, favør Oilers. Stavanger-laget har sett bra ut offensivt, men har gjort store feil defensivt ved to anledninger. Det ser ut til å koste mye i kveld.

9 min – MÅÅÅL. 2–1. Pucken spilles ut fra bak mål. Miroslav Indrak får motta i god posisjon, dra seg inn i banen uten motstand og sette den høyt over Henrik Holm. Svakt spill i undertall av Oilers som lot Plzen slippe til fryktelig lett der.

7 min – MÅÅÅL. 1–1. Josh Soares svarer for Oilers! Får skøyte innover fra venstre uten press på seg, tydelig at Pilsen undervurderer venstrekløøen til Soares der! Det skulle ikke tsjekkerne gjort, for her utligner Oilers!

1 min – MÅÅÅL. 1–0. Bare atten sekunder inn i matchen havner Oilers under. Pilsen scorer ved Dominik Kubalik. Setter pucken mellom beinene på Holm, og Oilers får den verst tenkelige starten i Tsjekkia.

Oilers-trener Pål Gulbrandsen har valgt de samme rekkene som i bortemøtet mot HK Nitra på tirsdag (2–1-tap).