Henrik Holm ble byttet ut da Oilers trengte en oppvekker mot Lørenskog. Likevel handlet ikke byttet om keeperprestasjonene, ifølge Oilers-trener Pål Gulbrandsen. Foto: Kent Skibstad / Scanpix.

Oilers trengte en oppvekker – treneren byttet keeper

Da Lørenskog reduserte til 5–4, fikk Oilers-trener Pål Gulbrandsen nok av slappheten i egen sone. Løsningen: Et keeperbytte.

Av Erik Sergio Auklend

Følg RA Sporten på Facebook!

Henrik Holm startet kampen mot Lørenskog i mål for Stavanger Oilers, men han avsluttet den ikke i mål.

Halvveis ut i den andre perioden ble Holm ofret i favør av Oilers' andre keeper, Ruben Smith.

– Jeg kan forstå taktikken bak byttet, sier Holm. 

– Det er selvfølgelig kjedelig å bli byttet ut. Men jeg tror at byttet vekket folk litt. Vi var i ferd med å gi fra oss kampen, og da er det kanskje enklest for trenerne å bytte keeper, sier Holm.

Smith: – Det var litt Hawaii der ute

Ruben Smith, som erstattet Henrik Holm mellom stengene, fulgte den første halvdelen av kampen fra benkplass.

Da muligheten for å komme inn og stenge buret åpenbarte seg, tok Smith tak i den – med begge hender.

– Det var litt Hawaii-hockey ute på isen en periode. Da jeg kom inn, tenkte jeg bare at her måtte jeg ta puckene, slik at vi kunne vinne kampen, sier Smith.

LES OGSÅ: – Vi tror kampen er ferdig på 3–0

– Det er ikke første kampen jeg kommer inn i. Det gjelder å gå inn og gjøre jobben, uten å tenke for mye. Heldigvis roet kampen seg etter hvert, og vi vant fortjent, sier Stavanger-keeperen.

Smith er svært fornøyd med nok en Oilers-seier, den åttende på ni kamper spilt, men ikke alt er rosenrødt.

– Nå er det den tredje kampen av ni der vi leder, før vi skrur av og ser ut som et juniorlag. Vi scorer på alt vi skaper, men må bli bedre defensivt. Ellers lever vi farlig framover, sier Smith.

Snakket ut etter kampen

Etter kampslutt i DNB Arena, da seieren over Lørenskog var sikret, ville trenerapparatet til Oilers gi beskjed til Holm om at byttet ikke egentlig handlet om hans egen innsats.

– Jeg har snakket med både trener og keepertrener etter kampen, og har full forståelse for at de gjorde som de gjorde. De sa til meg at det ikke var poenget å henge meg ut, men noe måtte endres. De måtte tenne resten av laget, sier Holm, vel vitende om at fire innslupne mål på hjemmebane kan sies å være et par for mye.

– Så klart skulle jeg gjerne tatt to-tre av målene til Lørenskog, men jeg blir satt i vanskelige situasjoner, sier Holm.

– Noen ganger hjelper det å bytte målvakt, og det gjorde det i dag. Det handlet om laget, ikke Henrik. Målene deres stoppet opp da vi byttet, og jeg tror folk skjønte alvoret på 5–4, sier trener Pål Gulbrandsen.

– Det var på håret om vi skulle miste selvtilliten, men vi rodde i land seiren, og det er bra, sier treneren.