Oilers-treneren: – Vi har en stor ledelse

Etter sliteseieren borte mot Stjernen er luken til serietoer Storhamar på hele 21 poeng.

Det ble ingen enkel seier for Oilers mot Stjernen. Serielederen fortsatte å vinne, men det var ikke en kamp med finesse som ble spilt i Stjernehallen. Etter tre tøffe perioder vant Oilers 2-1.

– Det var en god borteseier for oss. Vi jobbet hardt, og det ble en tett kamp som forventet, sier Oilers-trener Todd Bjorkstrand til RA etter kampslutt.

Stjernen gikk i ledelsen i kampens tjueåttende minutt, da Andrew O´Brien skjøt pucken mot Henrik Holm. Mikael Mikalsen styrte pucken forbi Fredrikstad-gutten i Oilers-målet. Da våknet Oilers for alvor.

– Vi havnet bakpå, og da må vi gjøre noe. Vi hadde noen sjanser før det, men vi fikk et raskt mål fra Simen Talge før Ludvig Hoff scoret, sier Bjorkstrand.

Rutinert av Mauldin

Målet til Talge var det klasse over. Greg Mauldin kjørte en rutinert variant i en dropp i midtsonen. Han tar med seg pucken forbi Stjernens center og serverer Talge på nydelig vis. Ludvig Hoffs mål kom etter at Thomas Berg-Paulsen vant en fysisk duell. Da gikk pucken videre til Markus Vikingstad. Den unge centeren sto bak mål og sendte pucken til Hoff. Han vendte av seg Stjernen-målvakt Rumpel og sendte Oilers i ledelsen. Det skulle vise seg å bli vinnermålet for Oilers.

Stjernen vant skuddstatistikken med sine 30 skudd på Henrik Holm, mot Oilers sine 21 skudd. Fredrikstad-gutten Holm roses av den amerikanske treneren.

– Henrik var viktig i dag, han spilte godt. Dette var en lagseier, og vi kjempet hardt gjennom hele kampen, sier Bjorkstrand.

Nær gull

Lørdag tapte serietoer Storhamar mot Frisk Asker. Det gjør at Oilers har økt luken sin ned til Storhamar etter seieren mot Stjernen. Luken er på 21 poeng med tolv kamper igjen. Sjansen for å bli tatt igjen kan knapt kalles teoretisk. Oilers-treneren lar seg ikke rive med.

– Vi har en stor ledelse, men nå skal vi jobbe videre til neste kamp. Det har vært noe vi har jobbet med hele sesongen, sier Bjorkstrand.

Nå skal Oilers ha to dager med treningsfri. Batteriene skal lades før lørdagskampen mot Sparta.

– Nå skal vi bruke tid på å se hva vi skal forbedre og jobbe med i treningsuken. Spillerne får noen dager fri, så kommer de tilbake klar for innsats inn mot Sparta-kampen, sier Bjorkstrand.

Sparta ligger på syvendeplass, like bak Stjernen. Til den kampen er mest sannsynlig den tidligere Sparta-spilleren, Tommy Kristiansen, tilbake for Oilers. Han sonet i dag karantene etter en slåsskamp i torsdagens kamp mot Grüner.

Ishockey, GET-ligaen.

Stjernen – Stavanger 1-2 (0-0, 1-2, 0-0)

Stjernehallen, 1286 tilskuere

Skudd: 30-21

Mål: 1. periode: Ingen.

2. periode: 1-0 (27.47) Mikael Mikalsen (Andrew O'Brien, Daniel Ciampini), 1-1 (32.41) Simen Talge (Greg Mauldin), 1-2 (38) Ludvig Hoff (Markus Vikingstad).

3. periode: Ingen.

Utvisninger: Stjernen 5 x 2 min., Stavanger 5 x 2 min.