Oilers tapte sesongens første kamp

Oilers spilte onsdag sin første av tre kamper i Maribor, og det ente med et knepent tap for Villach.

Oilers har reist til Maribor for å delta i Rudi Hiti Cup, og spille sine første treningskamper for sesongen. Det betyr debut for blant andre Ludvig Hoff, Andreas Klavestad, Nicolai Bryhnisveen, Brady Brassart og Nolan Zajac i tillegg til redebuter for Mathias Trettenes, Tommy Kristiansen og Dan Kissel.

Oilers hadde møtt Villach tre ganger tidligere, og vant både i fjor (5-2) og i 2015 (4-2). Villach vant lagenes første møte tilbake i 2012 (4-2), og det var også Villach som kom best i gang i kveldens oppgjør i Tabor Ice Hall i Maribor.

Litt over midtveis i den første perioden tok den østerrikske eliteserieklubben ledelsen, men den beholdt de ikke i mange minuttene da Oilers utlignet like etterpå. Andreas Klavestad fikk æren av å sette inn sesongens første mål etter pass fra Markus Vikingstad og Mathias Trettenes.

Flere mål ble det ikke i den første perioden, som endte 1-1. Den andre perioden bar preg av at det var første kamp for sesongen for Oilers, da det ikke var mye som fungerte. Helt mot tampen av perioden kom Villach alene med Henrik Holm i Oilers-buret og satte inn ledermålet.

Todd Bjorkstrands menn hevet seg noe i den tredje perioden, og hadde sine sjanser til å få utligningen, men uten at Oilers klarte å presse den inn. Dermed endte det med 2-1-tap i sesongens første treningskamp. Oilers har nå spillefri i morgen, før neste kamp er på fredag mot Budapest.