Oilers tapte på straffeslag

Oilers kjempet seg heroisk tilbake i 3. periode, og tvang fram spilleforlengelse, men LIK overlistet målvakt Henrik Holm med tre scoringer. Oilers scoret kun ett på straffene.

Med 31 sekunder igjen av 3. periode scoret Curtis Gedig for Oilers, dermed ble det 3-3 i ordinær tid, og fem minutters spilleforlengelse.

Målscorer Gedig åpnet straffeslagkonkurransen, og satte den flott bak LIK-målvakt Fredrik Sebastian Johansson.

Gedigs scoring ble den eneste scoringen for Oilers. Rapuzzi, Rødne og Søberg bommet, mens Lillehammer scoret fire, ved Brett Cameron, Joey Benik og to fra David Morley.

Reduserte i 2. periode

Oilers åpnet friskt 1. periode, men det var Lillehammer som scoret periodens eneste mål. Stephan Joseph Vigier scoret etter at gjestene fikk Oilers ut av balanse. Vigier scoret mens Oilers-målvakt Henrik Holm lå og svømte.

Tempoet var skrudd opp et nivå da 2. periode startet. Oilers jaktet utligning. I stedet var det Lillehammer som økte ledelsen. Joey Benik scoret og første gjestene opp i 0-2-ledelse 4,25 minutter ut i midtperioden.

Oilers svarte halvveis i perioden. Lars Christian Sæland Rødne og Josh Soares gjort et bra forarbeid da Jonas Djupvik Løvlie kunne krige inn reduseringen.

Stemningen tok seg opp i DNB Arena etter at hjemmelaget fikk sin første nettkjenning, men LIK viste seg igjen på være dødelig effektive. Nesten tre minutter før periodeslutt, scoret Benik igjen, og sendte Lillehammer opp i 1-3-ledelse.

Oilers–Lillehammer 3-4 (0-1, 1-2, 2-0, 0-1)
DNB Arena, 3468 tilskuere
Mål. 1 periode: 0-1 (3,18) Stephan Vigier (Friestad, Cameron)
2. periode: 0-2 (24,25) Joey Benik (Dorley, Ulriksen), 1-2 (31,25) Jonas Djupvik Løvlie (Soares, Rødne), 1-3 (36,39, powerplay) Joey Benik (Dineen, Morley)
3. periode: 2-3 (43,09) William Rapuzzi (Forsberg, Rødne), 3-3 (59,29) Curtis Gedig (Johannesen, Rapuzzi).
Spilleforlengelsen: Ingen mål.
Straffeslag: Mål Oilers: Curtis Gedig. Mål Lillehammer: Brett Cameron, David Morley og Joey Benik.
Skudd: 48-45
Utvisninger: Oilers 3 x 2 minutt, Lillehammer 2 x2 minutter
Dommere: Tor Olav Johnsen og Robert Hallin

Før kampen

Josh Soares er tilbake i lagoppstillingen for Oilers. Canadieren har vært ute med skade de to siste kampene.

Søndagens hjemmekamp er den tredje for Oilers denne uken.

Etter tapet, 2–3, for Vålerenga i DNB Arena mandag kveld, ble det seier etter spilleforlengelse, 3–4, torsdag i Lørenskog ishall.

Markus Søberg ble taklet i ryggen i Lørenskog-kampen, men spiller søndagskampen mot Lillehammer.

William Rapuzzi fortsatte sin «hot streak» mot Lørenskog, og har nå poeng i alle sine seks første kamper for Oilers.

Kveldens gjester ligger på 4. plass på tabellen med 50 poeng, 16 poeng foran Oilers på 6. plass.