Oilers tapte drama mot VIF på straffer

Oilers tapte 6-5 på straffer i DNB Arena mot VIF tirsdag - etter et skikkelig hockeydrama. Oilers fikk Josh Soares sendt i dusjen etter ti minutter. Rekkekamerat Philippe Cornet kom etter i 3. periode. Da hentet VIF opp 5-3 i fem minutter med overtid - og avgjorde på straffer. Hvordan kampen var kan du se under.

Før kampen:

Oilers møter i kveld Vålerenga i DNB Arena og Mathias Trettenes gjør comeback.

Trettenes har de siste sesongene spilt for henholdsvis Almntuna i Allsvenskan og Krefeld Pinguine i den tyske toppdivisjonen. Ettersom laget hans ikke kom til sluttspillet spiller han nå siste del av sesongen i Oilers. Han er på utgående kontrakt, men planen er at han skal forlenge i den tyske klubben etter oppholdet i Oilers.

Selv gleder han seg til å vise seg fram på hjemmebane igjen. Trettenes mener han har utviklet seg.

– Jeg føler jeg er blitt en mer kraftfull spiller. Jeg bruker kroppen mer. Selv om farten fortsatt er det jeg spiller mest på kan jeg opprettholde den lengre med bedre fysikk, sa han til RA mandag.

Angriperen spiller i 2. rekken med Jonas Djupvik Løvlie og Markus Søberg i hatkampen mot VIF.

Forutsetningene før kampen er greie. Dette er den tredje siste kampen i grunnserien. Oilers ligger tre poeng foran VIF. Med seier vil luken være seks poeng før de siste to kampene og 5. plassen på tabellen vil omtrent være sikret. Oilers kan heller ikke komme høyere opp.

Til kveldens kamp mangler Oilers Henrik Solberg (langtidsskade), Peter Lorentzen og Brock Trotter (fortsatt ikke arbeidstillatelse).

For øvrig forskyves det noe i rekkene med Trettenes inn. Lassi Kokkala spiller center i 4. rekken. Det gjør at Henrik Medhus skyves ut som løperreserve.