Oilers tapte 3-2 og ga fra seg tre poeng i gulljakten

Etter at Oilers hadde god kontroll i den første perioden, snudde Lillehammer kampen og scoret tre mål i overtall. Dermed tapte Oilers en særs viktig kamp i gullstriden, og MÅ slå Vålerenga hjemme på lørdag.

3. periode:

Der er kampen over, og Lillehammer vinner 3-2. Etter en begredelig første periode der Oilers burde avgjort kampen, kommer Lillehammer tilbake og snur kampen. Tre ganger satt Oilers i utvisningsboksen, og tre ganger scoret Lillehammer i overtall. Dermed ender det med et skuffende tap for Oilers, som gir fra seg tre poeng i gullkampen mot Vålerenga.

To gode muligheter for Mauldin som plutselig får pucken helt alene foran keeper Bengtsberg. Han kommer ut og gjør målet lite, og dermed klarer ikke Mauldin å utligne.

Lillehammer prøver seg igjen fra langt hold. Egen sone denne gang. Bommer på mål, og det blir icing.

Oilers mister pucken, og Lillehammer er centimetre fra å avgjøre. Skuddet fra midten treffer stolpen.

Todd Bjorkstrand tar timeout med to minutter og 45 sekunder igjen. Oilers tar samtidig ut keeper.

Fire minutter igjen av perioden straks, og Oilers sliter med å komme til noen sjanser her.

Ti minutter igjen av den tredje perioden, og Oilers må finne tilbake til taktene de hadde fra den første perioden. Da skulle kampen allerede vært avgjort, men slik det er nå ligger det an til en kjempefordel Vålerenga og tre tapte poeng for Oilers.

Martin Ellingsen setter pucken i nettet med skøyta. Fin scoring, men det er selvsagt ikke lov å score med skøyta og dermed blir målet korrekt avvinket.

Nok en gang scorer altså Lillehammer på et overtall, og det er for tredje gang i kampen. Slik det ligger an nå ser det ut til å bli en drømmekveld for Vålerenga.

MÅÅÅL. 3-2. Lillehammer tar ledelsen. Patrick Bowles sender et knallskudd som Wikstøl ikke ser utgangen av, og det suser i nettet før ungutten får reagert. Tid: 43.09

Ny utvisning for Oilers, og denne gang er det Johannesen som får den. To minutter for tripping. Livsfarlig for Oilers.

Djupvik Løvlie med skudd fra skrå vinkel, og keeper gir retur ut i slottet. Der kommer Hoff stormende, men får ikke avsluttet.

Der er den tredje perioden i gang også på Lillehammer.

2. periode:

Frisk Asker har forøvrig utlignet mot Storhamar, og den kampen endte 3-3 etter tre perioder. I sudden death trakk hjemmelaget Frisk det lengste strået og gikk seirende ut av kampen med 4-3. Vålerenga vant på sin side sin kamp enkelt 5-1, og tok tre nye poeng.

Der er midtperioden over, og lagene går likt i garderoben etter to periode. Etter en svært svak periode av hjemmelaget i den første, kom rødtrøyene mye bedre ut av startblokkene i midtperioden. Oilers-spillerne klarte aldri å starte der de slapp i denne perioden, og Lillehammer har styrt det meste. Helt åpent foran tredje periode.

Søberg med en god mulighet fra omtrent samme posisjon som da han scoret i den første perioden, men denne gangen går skuddet utenfor.

To minutter igjen av perioden, og Myreng skyter fra blå. Faker skudd og går til siden og skyter. Skuddet er greit nok, men ingen Oilers-spillere får styrt den pucken i mål.

Vi har mindre enn fire minutter igjen da Mauldin spiller fri Lucia, som ikke får til en god avslutning. Lagacé plukker opp bak mål og prøver seg kjøkkenveien, men Bengtsberg er med på notene.

Fattige fire (!) skudd  har Oilers så langt denne perioden, og det sier det meste da Oilers hadde 19 i den første perioden.

Så, ut av intet, drar Mario Lucia av tre Lillehammer-spillere på mesterlig vis og kommer seg alene med keeper. Men dessverre finner ikke pucken veien til nettmaskene i det som hadde vært et enestående solomål fra Lucia.

Wikstøl med en god dobbelredning like etter, og nå er det Lillehammer som for alvor kjører kampen i Kristins Hall.

MÅÅÅL. 2-2. Nytt godt overtallsspill fra Lillehammer. Cangalosi blir satt opp i godt lege foran Wikstøl, men han redder mesterlig. Like etterpå er det Ellis som holder og holder på pucken, og skyter. Foran mål står Stian Nystuen og styrer pucken i mål. Tid: 29.02.

Lillehammer er nære etter en avventende utvisning på Greg Mauldin, som mister pucken i midtsonen. Pådrar seg to minutter for tripping i samme slengen.

Lillehammer har kommet mye bedre i gang i denne midtperioden, og Hickman har testet Wikstøl ved to anledninger. Den første reddet unggutten med maska, og den andre satte han seg på da Lillehammer-spilleren prøvde seg på en frekkis. Spilt fire minutter av perioden nå.

Der er Oilers i gang med sin midtperiode.

1. periode:

Tre kjappe mål fra Vålerenga i starten av midtperioden gjør at serielederne nå har 5-1 hjemme mot M/S, og dermed går det som alle forventet i den kampen. Storhamar holder fortsatt på ledelsen borte mot Frisk Asker, og der står det nå 2-1 til dragene. Begge er ferdige med sine midtperioder.

Oilers går til den første pausen med en fortjent ledelse. Lillehammer har ikke vært sånn spesielt på hugget, og har ikke testet Wikstøl i stor grad utenom målet de fikk i overtall. Oilers har presset vertene hardt i egen sone, og kommet til mange sjanser etter slurv fra hjemmelaget. Meget skuddvillig i dag Johannesen, og fyrer løs fra blå gjentatte ganger. Oilers tvinger frem muligheter, og har god kontroll idet lagene går til pause. Kunne scoret både to og tre mål til.

Ny stor mulighet for Søberg, som får en retur fra Bengtsberg skliende ut rett foran Lillehammers keeper. Søberg kommer litt for nære keeper, og får ikke til noen god avslutning. Lillehammer sliter med å komme ut av egen sone, og Oilers presser godt på nå.

Litt i underkant av to minutter var det mellom Oilers to mål, og det er fortjent at gjestene leder. Lillehammer har ikke hatt noen farligheter utenom målet. Fire minutter gjenstår av perioden.

MÅÅÅL. 1-2. Markus Søberg med et kjempeskudd. Lillehammer sliter med å komme seg ut av egen sone, og Søberg drar seg innover fra rundvantet og banker pucken opp i nettaket. Klasseavslutning av Søberg. Vikingstad med målgivende.

MÅÅÅÅL. 1-1. Stephan Vigier straffer gamle kjente. Lagacé skyter, Bengtsberg gir retur og Lagacé skyter igjen. Det skuddet går i stolpen, og på bakerste stolpe er Vigier raskest på avtrekkeren og får pucken over streken til utligning. Mauldin får også kreditert en målgivende på den.

Martin Ellingsen får så to minutter for hekting like etter, og Oilers får nok en mulighet i overtall. Så får vi se om gjestene har lært noe av vertenes powerplay.

MÅÅÅÅL. 1-0. På vertenes første overtall går det bare sekunder før Lillehammer scorer dagens første mål. Parker Bowles legger pucken på tvers til Jacob Lundell Noer, som sender pucken helt øverst i nettmaskene i krysset i Wikstøls korthjørne.

Der kommer Oilers første utvisning for kampen, og det er Daniel Rokseth som setter seg i fryseboksen. Får to minutter for holding. Ti minutter spilt.

Meget bra forechecking av Lillehammer gjør at Oilers sliter med å komme i gang med overtallet. Men helt mot slutten kommer en gedigen mulighet for Markus Vikingstad. Nytt skudd fra blå av Johannesen som Bengtsberg gir retur på, og nok en gang er det i nettveggen fra Oilers.

Nytt skudd fra blå, og ny knuffing foran keeper Bengtsberg. Ender denne gang opp med to minutters utvisning for roughing på Brendan Ellis.

Johannesen skyter fra blå, og satser på en styring. Hoff er foran og skal styre den i mål, men blir dyttet av Medby. Blir litt knuffing foran mål, men roer seg kjapt.

Benik tester Wikstøl, men unggutten har kommet godt i gang i Kristins Hall. Fem minutter spilt nå.

To store muligheter for Lucia i overtallet. Først på skudd fra lang distanse, som Bengtsberg gir retur på. Lucia plukker opp sin egen retur, men setter den i nettveggen. Brukbart overtall for Oilers, men ingen uttelling denne gang heller.

Lillehammer starter kampen med å pådra seg tominutter for å være seks mann på isen. Overtall for Oilers, som har slitt litt i det siste.

Kampen startet en halvtime etter de de andre i runden, og allerede leder Vålerenga 2-1 over Manglerud Star etter første periode og Storhamar leder også med 1-0 borte mot Frisk Asker etter første periode.

Der er kampen i gang. Oilers og Lagacé vant droppen, som sendte Oilers i angrep umiddelbart.

Før kamp:

Lillehammer (i kveld) og Vålerenga (hjemme lørdag) er på menyen for Oilers denne uken. Det er 12 kamper igjen av grunnspillet og nå er det i ferd med å dra seg alvorlig til i toppen. Vålerenga leder med 81 poeng på 36 kamper, mens Oilers er på andreplass med 79 poeng på like mange kamper spilt.

To poeng bak Oilers igjen følger Storhamar, som har én kamp mer enn både VIF og Oilers. Etter denne uken kan Oilers i teorien ligge åtte poeng bak serieleder Vålerenga, men de kan også gå forbi Oslo-laget med full klaff.

For å få til det må Lillehammer beseires på borteis, og det er alt annet enn enkelt. Selv om Oilers fikk det svært enkelt i sesongens første bortekamp mot nettopp Lillehammer der de vant med hele 6-1, slo laget fra OL-byen tilbake og vant 4-3 forrige gang lagene møttes i Kristins Hall. Hjemme har Oilers vunnet to ganger (4-2 og 6-1), som gjør at Oilers leder den innbyrdes statistikken 3-1 denne sesongen.

Oilers har slått tilbake med to relativt komfortable seiere mot Stjernen borte (6-1) og Ringerike hjemme (5-2) etter 4-0 tapet på Hamar. Vålerenga møter i kveld Manglerud Star hjemme, mens Storhamar er borte mot Frisk Asker, og dermed bør Oilers helst vinne eller i det minste ta poeng for å holde følge i en supertett gullstrid.

Tidligere Lillehammer-spiller David Morley er fortsatt ute i en måneds tid til, mens også Phil Lane og Brandon Burlon er igjen hjemme i Stavanger på grunn av småskader. Derfor stiller Oilers også bare med én back i det fjerde backparet. Videre noterer vi oss at Todd Bjorkstrand har valgt Jonas Wikstøl til denne viktige kampen. Ellers kommer Thomas Berg-Paulsen inn i andrerekken.