Oilers-trener Pål Gulbrandsen synes midtperioden laget hans leverte mot Frisk var uhyre svak. – Jeg hadde planlagt å angripe pausepraten på en rolig og avbalansert måte, men etter to sekunder rant det over. Vi kan ikke tillate oss selv å falle sammen på den måten, og må vise at vi er bedre enn det, sier Gulbrandsen.

Oilers-spillerne fikk lekser etter braktapet mot Frisk

Etter braktapet for Frisk ga Oilers-trener Pål Gulbrandsen spillerne lekser for å forbedre seg selv foran lørdagens oppgjør mot Manglerud Star.

Følg RA Sporten på Facebook!

Årets første oppgjør mot Frisk Asker endte med braktap og tidvis pipekonsert for Oilers som tapte 1-5 på hjemmebane. Dagen etter var det tid for et aldri så lite oppvaskmøte.

– Vi har snakket med spillerne, og hatt en gjennomgang av hva vi forventer av dem og hva de kan forvente av oss. Det går på at folk er forberedt til kamp, at de gjør sitt beste og at de setter seg selv foran laget, sier Gulbrandsen som ikke så mye av det i kampen mot Frisk.

LES OGSÅ: – I dag burde publikum fått pengene tilbake

Ga laget lekser

Han ga laget i oppgave å sette opp fire nøkkelpunkter for hva de selv vil forbedre og hvordan de ønsker å fremstå mot M/S.

– Mot Frisk ble det mye en og en, og lite kollektivt. Folk må komme med rett innstillingen om å gjøre medspillerne sine bedre i hver kamp, og der er det mange som har noe å revansjere mot M/S, sier Gulbrandsen.

Kaptein Dennis Sveum bekrefter at spillerne selv har snakket ut om Frisk-kampen, og har satt opp punkter på tavlen i garderoben.

– På tavlen står det «krige», «fullføre 60 minutter» og «spille smartere». Det er de punktene vi har satt opp foran morgendagens kamp, og det vi har gjort i hjemmelekser hvis du vil kalle det det. Vi hadde ett møte før trening, og et møte etter trening der vi satte opp punktene, så det var ikke sånn at vi fysisk dro hjem for å tenke over punktene. Tilsvarende lekser hadde vi også når det gikk bra tidligere i sesongen, så det er ikke noe nytt vi gjør, forteller Sveum.

Oilerskapteinen sier at de ikke spilte 60 elendige minutter, og at det ikke er en så stor krisestemning i garderoben som kanskje mediene vil ha det til.

– Alle som kommer hit vil slå oss, så vi må gi litt kreditt til de andre lagene og. Samtidig kan vi ikke skyve under stol at vi var dritdårlige i kampen mot Frisk. Vi brukte møtet til å minne oss selv på hva vi gjør bra da vi er gode, og se hva vi gjør da vi er dårlige, sier Sveum.

LES OGSÅ: – Håper Oilers tar hensyn til at jeg ofret helsen for dem

– Har blitt for komfortable

Christian Dahl-Andersen kan ikke huske sist Oilers spilte så dårlig, men bruker ingen energi på kampen mot Frisk. Han sier at det ikke blir noen radikale endringer i Oilers, og at spillerne bare må jobbe hardere.

– Vi må rett og slett ta opp igjen arbeidshanskene, både på trening og i kamp. Vi har nok blitt litt for komfortable og ikke vært flinke nok i treningsarbeidet den siste tiden. Det blir du knallhardt straffet for i denne ligaen, men samtidig er det ingen grunn til å overdramatisere. Vi har ikke glemt hvordan vi spiller hockey, sier Dahl-Andersen.

Han erkjenner likevel at prestasjoner som mot Frisk går på stoltheten løs for spillerne.

– Det svir å tape hockeykamper, men samtidig kan det være bra å få en på trynet for å finne tilbake til oss selv. Hvis vi hadde tapt med knapp margin mot Frisk kan det hende vi hadde spilt et par kamper til før vi gikk den runden med oss selv som vi gjorde i går, sier «CDA».

LES OGSÅ: Oilers rundspilt av Frisk Asker i årets første kamp

– Går på stoltheten løs

Lørdag er det M/S som er motstander, i den tradisjonsrike «Bamsebonanza»-kampen.

– Jeg har aldri vært med på et år der alt har gått på skinner hele veien. Nå har vi hatt motgang, og må takle det på samme måte som suksess. Vi har snakket ut om hva vi ønsker å rette på, og må gjøre ord om til handling, sier Gulbrandsen.

Kaptein Sveum gleder seg til det som blir en kamp litt utenom det vanlige for Oilers.

– Årets «Bamsebonaza» blir litt ekstra spesiell, da alle intektene vi får inn går til Stine Sofie-stiftelsen. Lederen for stiftelsen kommer også hit i morgen, og det er en dag som betyr litt ekstra for alle oss i Oilers-familien. Det håper vi å kunne matche på isen og gi litt ekstra glede til de som kommer, sier Sveum.

LES OGSÅ: Josh Soares fikk prisen som «Årets sportsnavn»