Stavanger

Oilers slo Vienna Capitals på straffer

Stavanger Oilers hadde aldri slått VIenna Capitals på de to tidligere treningsleirene de har møtt det østerrikske laget, men på det tredje forsøket skulle det skje. Såvidt.

Bilde 1 av 2

Oilers møtte Vienna Capitals både i 2014 og i 2015, og begge gangene ble det tap. I 2014 ble det tap på straffer, men i 2015 var det østerrikske laget mye bedre enn Oilers. Derfor var det en maktdemonstrasjon det Oilers til tider viste i den første perioden mellom lagene i fredagens treningskamp.

Maktdemonstrasjon av en første periode

Oilers startet kampen med et brak, og tok ledelsen tidlig gjennom nykommer Magnus Hoff. Assistert av Tim Kunes og Christian Dahl-Andersen.

– Bra arbeid av CDA i offensiv sone, og god trafikk foran målet sørget for mål, skriver Oilers på sin egen twitterkonto.

Ikke mange minuttene senere økte Oilers ledelsen i overtall. Denne gang var det Tommy Kristiansen som ble kreditert målet, med assist fra Josh Soares og Scott Mcauley. 3-0 målet kom også i overtall, da Peter Lorentzen scoret på et skudd fra Josh Soares.

– Rotete og tøff periode. Effektivt av oss. Vi henger mer sammen som lag enn Vienna, oppsummerer Oilers den første perioden.

Vienna kjempet seg tilbake i kampen

Vienna Capitals fikk sitt første mål for kvelden midtveis ut i midtperioden, også det i overtall. Oilers gjorde et dårlig bytte, og Vienna scoret alene med Ruben Smith. Østerrikerne fulgte så på med nok en redusering like etterpå, før Henrik Medhus sendte Oilers opp i en 4-2 ledelse. To minutter før slutt i midtperioden reduserte Vienna igjen, slik at det var 4-3 før den siste og avgjørende perioden.

– Spillende periode fra begge lag. Vienna mer effektive, er Oilers egen oppsummering på twitter.

11 minutter før slutt utlignet Vienna etter at Dan Kissel nettopp hadde brent en gedigen mulighet i den andre enden. Ingen av lagene fikk noen store muligheter etter utligningen, og dermed måtte lagene ut i straffeslag for å avgjøre en vinner.

Oilers trakk det lengste strået

Nykommer Mark van Guilder tok den første straffen for Oilers, og mens han scoret på Oilers første straffe, bommet Vienna Capitals på sin første.

Dan Kissel satte Oilers andre straffe, og Vienna Capitals reduserte til 2-1 etter å ha scoret på sin andre straffe for dagen.Den tidligere Vålerenga-spilleren Markus Søberg fikk æren av å avgjøre kampen, da han satte inn straffen til 3-1.

Dermed vant også Oilers sin andre treningskamp denne treningsleiren. I morgen er det ny kamp, da er motstander GAP Rapaches fra Frankrike.

– Bra gjennomkjøring. Vienna mye bedre enn Graz. Herlig å ta med en seier på straffene!!, skriver Oilers på twitter.