Stavanger

Oilers slo Storhamar 2-1 etter dramatiske sluttminutter

Storhamar vant den første kampen i årets semifinaleduell med Oilers på mandag, men Oilers slo tilbake med seier i kveldens oppgjør. Dermed er lagene like langt i semifinaleserien før neste møte på fredag i DNB Arena.

3.periode:

60.min: Oilers drar i land en fortjent 2-1 seier, selv om det ble hektisk på slutten. Storhamar var det beste laget i den første perioden, mens Oilers slo kraftig tilbake i midtperioden. Både Dan Kissel og Josh Soares scoret etter glimrende prestasjoner, men da det så ut til at bortelaget kontrollerte inn en grei 2-0 seier ble det drama. Storhamar reduserte nemlig like før slutt, men klarte ikke å presse inn utligningsmålet med 26 sekunder igjen å spille. Dermed er det 1-1 i kamper, og Oilers har tatt tilbake hjemmebanefordelen.

60.min: Oilers bryter Storhamar på vei fremover, men Peter Lorentzen klarer ikke å score på åpent mål. Først er det en god blokkering, før Lorentzen skyter i stolpen.

60.min: Mål for Storhamar. Hjemmelaget reduserer i det Oilers er fulltallige. Zettergren setter den i mål.

58.min: Ruben Smith redder med maska av alle ting. Et tigersprang av dimensjoner av Ruben Smith der. Oilers får en mann utvist, og det er Stian Høygård som får den for slashing.

53.min: Oilers virker å være mer opptatt av å kontrollere inn seieren enn å jakte et nytt mål, og produserte ikke stort i overtallet der. Storhamar er fulltallige, men blir skøytende veldig mye etter pucken. Vanskelig å se at bortelaget roter vekk dette nå.

50.min: Storhamars Scott Hatham sitter i utvisningsboksen i to minutter for slashing, og Oilers spiller to minutter i overtall. Forrige gang ble det mål, og et nytt mål nå ville avgjort kampen.

46.min: Stian Høygård og Hampus Gustafsson ryker i tottene på hverandre, og får begge to minutter for roughing.

45.min: Oilers har foreløpig god kontroll i starten på den tredje perioden.

41.min: Den tredje perioden er i gang. 5068 tilskuere i nydøpte CC Amfi må se noe helt annet av hjemmelaget, hvis ikke Oilers skal ta det her hjem.

2.periode:

40.min: Da var midtperioden over, og hvilken midtperiode det har vært for Oilers. Superduoen Dan Kissel og Josh Soares har tatt ansvar og gitt Oilers en komfortabel 2-0 ledelse. Begge målene var det høy klasse over, og Oilers leder fortjent etter de første to periodene.

38.min: MÅÅÅL. 2-0 til Oilers. Josh Soares styrer. Johannes Johannes legger til Sertich, som fyrer fra blå. Skuddet er bra, men har retningen utenfor. Josh Soares står foran keeper og styrer pucken inn i mål på mesterlig vis.

36.min: Hampus Gustafsson får to minutter for albuetakling.

33.min: Berglund fyrer av et godt skudd, men Ruben Smith er på den også. En meget god kamp så langt av Smith.

30.min: Oilers rir av undertallet ganske greit. Godt undertallsspill av Oilers.

28.min: Josh Soares fikk to minutter for interference. Oilers fikk ikke mye til i sitt overtall, så får vi se hvordan de gjør det i undertall.

26.min: Storhamar sender pucken over vantet, og får to minutters lagstraff for drøying av tid. Den soner Gulliksen for hjemmelaget.

24.min: Lars Erik Hesbråten med et farlig skudd, som har god retning. Men Smith kommer ut av buret og gjør vinkelen spiss, og gjør nok en god redning.

23.min: MÅÅÅL. 1-0 til Oilers. Dan Kissel plukker opp pucken i rundvantet, drar seg inn og fyrer avgårde et skudd. Östlund er på vei andre veien, og Kissel setter pucken i korthjørnet. Herlig prestasjon.

21.min: Midtperioden er i gang. Oilers red av undertallet som de startet perioden med, og har sågar fått Josh Soares tilbake på isen.

1.periode:

20.min: Den første perioden er over. Storhamar var best i starten av kampen, og forsvarte seg godt gjennom hele perioden. Det gjorde at Oilers ikke har fått til allverdens, med unntak av skuddmuligheten Bøen Rokseth hadde helt på tampen av perioden. Ruben Smith har stort sett hatt god kontroll på de elleve skuddene som Storhamar har hatt.

20.min: Andy Sertich får dagens første to minutter, og han får den for slashing. 40 sekunder igjen.

18.min: Kjempemulighet for Oilers. Mostue til Rokseth, som skyter. Den går utenfor, treffer vantet og går via Östlund og i stolpen. Pucken blir så liggende bak keeperen. Mike Hoeffel er på plass for å prøve å pirke pucken over mål, men Storhamar får avverget.

16.min: Josh Soares har gått i garderoben, for å få tilsyn. Rønning kommer til et nytt skudd, men Smith plukker også denne gang enkelt.

15.min: Christian Lariveé plukker pucken fra Medhus på vei ut av sonen, og kommer mot Smith. Oilers-keeperen er rutinert, og skuddet går rett i magen på Smith som redder.

14.min: Anders Gulliksen kolliderer med Josh Soares, som blir liggende. Det ender med en liten slåsskamp, der flere Oilers-spillere skal stå opp for Soares. Mannen med gullhjelmen kommer seg på beina og skøyter til benken. Ender uten straff.

13.min: Det ryktes at en agent fra Chicago Blackhawks er tilstede på kampen for å se på Oilers' Johannes Johannessen. Unggutten har gtjort sakene sin bra så langt.

9.min: Eikrem Haugen skyter, men Smith redder greit. Keeperen var imidlertid ute på benken for å snakke om noe, så kan hende han merker noe til skadene han har slitt med i år.

7.min: Christian Larivee kommer til en avslutning, men klarer ikke overliste Smith som redder med en beinparade. Storhamar plukker opp pucken, men Eikrem Haugen kommer seg ikke til skudd.

5.min: Storhamar har vært marginalt bedre enn Oilers her i starten, men ingen av lagene har kommet til virkelige store sjanser. Berglund hadde et skudd for Storhamar, men Ruben Smith hadde god kontroll på sin gamle hjemmebane.

1.min: Kampen er i gang. Erik de la Rose skyter, men treffer dommeren som er i tydelige smerter.

Petter Thoresen gjør flere forandringer på rekkene foran dagens viktige møte med Storhamar. Ruben Smith kommer blant annet inn i mål, mens Tommy Kristiansen er flyttet opp i andre rekken sammen med blant andre Dan Kissel. Cornet danner førsterekken med Soares og Christian Dahl-Andersen, mens Rudolfs Balcers nok en gang er ekstra.