Tommy Kristiansen scoret Oilers tredje mål for dagen, og var delaktig i nok en Oilers-seier. Foto: Andrew H. Budd.

Oilers slo Stjernen 4-2 i toppkampen i DNB Arena

Stjernen har prestert over det en kunne forvente i år, og leverte også en god prestasjon mot Oilers i kveldens kamp i DNB Arena. Men hjemmelaget var det lille hakket bedre, og hadde til tider god kontroll på kampen.

Følg RA Sporten på Facebook!

3.periode:

60.min: Kampen er over, og Oilers vant 4-2 uten helt å være på sitt beste. Stjernen var godt med i store deler av kampen, men Oilers var det lille hakket bedre som de som regel har vært i de siste kampene.

60.min: Stjernen med kjempemuligheter i fleng her på tampen av kampen, men bortelaget klarte ikke å redusere til tross for at de tok ut keeper. Henrik Holm har stått en mesterlig kamp, og redder det som kunne vært av spenning på slutten med flere gode redninger.

58.min: To minutter igjen her i DNB Arena, og Oilers cruiser inn til en ny seier i GET-ligaen.

56.min: Mostue, Soares og Søberg har alle hatt gode skuddmuligheter her det siste minuttet, uten at noen av dem har fått uttelling.

55.min: Saxerud Danielsen med ny god mulighet, denne gang går skuddet hans klokkerent i stolpen.

54.min: Stjernen med en kjempemulighet ved Adrian Saxerud Danielsen helt i starten av overtallet, og målscorer Wennerström får også avgårde et skudd. Men Henrik Holm redder begge mesterlig.

52.min: Dan Kissel er i duell med Anders Pedersen, som blir liggende på isen. Kissel ser ut til å kjøre på Pedersen som blør litt da han går av isen. Kissel får to minutter for interference.

51.min: Stjernen skyter og Holm redder, før pucken spretter opp i været. Sekunder senere ligger den i buret, men Oilers hevder at Stjernen-spilleren fikk den i mål med hansken. Etter at dommerne har sett på reprisen er de enige med Holm, og annulerer målet.Dermed beholder Oilers sin 4-2 ledelse.

50.min: Så var det Stjernen sin tur til å komme to mot èn, men heller ikke denne gang ble det mål.

49.min:Oilers kontroller kampen med pucken for øyeblikket og ligger an til å ta nok en seier. Markus Søberg var nettopp alene med keeper, men klarte ikke å dra ut Johansen. Søberg ble imidlertid hektet i skuddøyeblikket, men prøvde seg på samme dragning på straffeslaget. Det endte med det samme resultatet, da Johansen redder den greit.

44.min: Oilers kommer to mot èn, men hverken Henrik Medhus eller Tangen Henriksen klarer å overliste Johansen.

43.min: Stjernen med to brukbare skuddmuligheter, men begge går over mål.

41.min: Tredje periode er i gang. Oilers skal ha god kontroll på dette, men Stjernen har bitt seg fast. Blir en del knuffing fra start av i denne perioden, og ikke overraskende er Tommy Kristiansen i kameraenes søkelys. Ender med to minutter for roughing på Peter Wennerström og Kristiansen.

2.periode:

40.min: MÅÅÅL. Oilers går opp i 4-2 ledelse 30 sekunder før slutt i midtperioden. Nok en gang er det etter et godt skudd fra blålinjen, og denne gang er det Mark van Guilder som scorer. Assistert av Humphries sitt flotte skudd fra blålinjen og Rokseth.

40.min: Jostein Ekaas får en god mulighet til å utligne 56 sekunder før slutt i midtperioden, men Holm redder skuddet. Oilers går i angrep, men van Guilder får ikke kontroll på pucken.

38.min: Stjernen sender pucken i rundvantet og Kissel plukker den opp og kommer alene med keeper. Men poengkongen får ikke scoringen sin i undertall, da Johansen redder fra skrå vinkel. Oilers er fulltallige.

36.min: Peter Lorentzen får to minutters utvisning for hekting, noe Tommy Kristiansen er tydelig misfornøyd med. Banker køllen i vantet flere ganger og skjeller ut både dommer og Victor Backmann.

34.min: Dan Kissel regiserer et flott Oilers-angrep, og finner Van Guilder. Johansen i Stjernen-buret gir retur på van Guilders forsøk, og Kissel setter returen utenfor. Stor mulighet for poengkongen for å ta flere poeng der.

34.min: Salsten bruker farten og skøyter seg forbi flere Stjernen-spillere, men Johansen redder forsøket. Oilers holder trykket oppe, men Stjernen får til slutt sendt pucken ut til icing.

30.min: MÅÅÅL. 3-2. Stjernen reduserer etter et godt angrep. Bortelagets Didrik Tollefsen skyter i steget på vei fremover, og pucken går inn under Henrik Holm.David Hallström får assisten.

27.min: MÅÅÅÅL. 3-1. Men sekunder senere blir det scoring uansett. Nok en gang er det etter et skudd fra blålinjen av Henrik Solberg som Johansen gir retur på. Der står Tommy Kristiansen parat og vipper den opp i nettmaskene til øredøvende jubel.

27.min: Nytt godt forsøk fra Oilers som Johansen gir retur på. Der er Peter Lorentzen og prøver å få lurt pucken inn, men det kalrer han ikke.

26.min: Tim Kunes med et brukbart skudd, men Johansen redder med leggskinnet. Søberg blir så spilt fri på blank rett foran mål, men Stjernen får kastet seg inn og blokkert avslutningen.

22.min: MÅÅÅL. 2-1. Men det var ikke lenge det var likt her i DNB Arena. Dan Kissel satte nettopp inn 2-1 målet. 57 sekunder tok det fra Stjernen scoret til mannen med gullhjelmen sendte Oilers i føringen igjen. Kissel plukket opp en retur og smelte den opp i krysset, utagbart for Johansen. Ny assist på Kunes og assist også på Markus Søberg.

21.min: MÅÅÅL. 1-1. Stjernen benyttet seg av overtallsspillet sitt og utlignet før minuttet har gått. Peter Wennerström scoret for Stjernen, som med scoringen også overtok ledelsen i skuddstatistikken.

21.min: Midtperioden er i gang. Oilers spiller i undertall i nesten to minutter.

1.periode:

20.min: Tim Kunes bekreftet i pausepraten at han ikke scoret målet, da det ble styrt inn etter hans skudd fra blålinjen. På den offisielle statistikken er han kreditert scoringen, så får vi se hvem som ender opp med den til slutt. Det så ut til at kaptein Kristian Forsberg styrte den inn, og det har nå blitt bekreftet. Assist på Kunes og van Guilder.

20.min: Tim Kunes får to minutter for slashing. 18 sekunder igjen av perioden. Stjernen med et par brukbare muligheter de 18 sekundene, men Oilers går i garderoben med 1-0 etter første pause. Det gjør de gnaske så fortjent, da Oilers har vært det beste laget uten å fyre på alle sylindre.

18.min: Oilers er fulltallige etter et svakt overtallsspill fra Stjernen.

16.min: Soares med et godt skudd midt på keeper, og Salsten prøver å dytte inn returen. Både det og forsøket til Kissel og Forsberg ender resultatløst, men Forsberg pådrar seg ihvertfall to minutter for slashing. 4 mot 4 nå i 30 sek.

14.min: Eirik Salsten med en god skuddmulighet midt foran keeper, men Johansen er med på notene. Jesper Kolle Nipe får to minutter for hekting i samme slengen. Oilers scoret i forrige overtall.

13.min: Kristian Forsberg plukker opp pucken nede ved eget mål og fosser over banen. Han kommer alene med keeper Tommy Johansen, men Stjernen-keeper redder. Litt knuffing etter redningen, men løser seg fort opp.

13.min: Markus Søberg er i en duell med en Stjernen spiller og blir liggende. Nykommeren tar seg til ansiktet, og publikum piper fryktelig. Søberg kommer seg på beina og skøyter av isen, mens dommer tar en prat med Oilers-trener Pål Gulbrandsen. Ender i ingenting.

11.min: Bryhnisveen får litt tilfeldig pucken rett foran Holm, men kommer for nærme keeper til å få til noen god avslutning. Otto Honkaheimo fikk helt på tampen av overtallsspillet en god skuddmulighet, men Holm redder med en glimrende inngripen. Stor mulighet for bortelaget.

9.min: Tommy Kristiansen får to minutters utvisning for interference etter et lite Stjernen-trykk.

7.min: Oilers har vært det beste laget i starten av denne kampen, og har hatt god kontroll. Stjernen har fått et par-tre skudd, men ingen av dem har vært farlige.

4.min: MÅÅÅÅL. 1-0 Oilers. Med to sekunder igjen av overtallet setter Oilers dagens først puck i mål. Dommerteamet sjekker om målet skal godkjennes, og det blir det. Skudd fra blålinjen fra Tim Kunes som blir kreditert scoringen, mens Mark van Guilder for assist.

2.min: Marcus Bryhnisveen får to minutters utvisning for hekting, og Oilers er i overtall for første gang i dag.

1.min: Peter Lorentzen kommer alene med Stjernen-keeperen, men Tommy Johansen reddet det forsøket.

1.min: Kampen er i gang.

Før kamp:

Oilers leder ligaen med 12 poeng etter de første 14 kampene, og har bare én gang i historien tatt flere poeng på de første 14 kampene enn i år. Det var i 2011/2012-sesongen da laget tok 39 mot dagens 38 poeng, og i den sesongen vant laget sin 15.kamp for året.

For å holde tritt med Oilers-utgaven fra det året må det altså bli seier i dag, men en som ikke kan hjelpe med det er Christian Dahl-Andersen. Han er ute med en betennelse, og Petter Røste Fossen er fortsatt ikke med på grunn av skadeproblemene hans. Det gjør at Even Myreng Kjellesvik får sin Oilers-debut i dag.

Oilers rekker:

Keeper: Henrik Holm (Ruben Smith)

1.rekke: Eirik Salsten, Dennis Sveum, Josh Soares, Scott Macauley, Tommy Kristiansen.

2.rekke: Dan Kissel, Henrik Solberg, Mark van Guilder, Mats Larsen Mostue, Markus Søberg.

3.rekke: Magnus Hoff, Tim Kunes, Kristian Forsberg, Spencer Humphries, Peter Lorentzen.

4.rekke: Svein Petter Falk-Larssen, Daniel Bøen Rokseth, Henrik Medhus, Even Myreng Kjellesvik, Anders Tangen Henriksen.