Stavanger

Oilers slo GAP på straffer og vant turneringen

Nok en gang måtte Oilers ut i straffeslag for å avgjøre kampen, og som mot Vienna Capitals endte det med seier til Oilers. Dermed vender de norske mesterne hjem med seieren i Rudi Hiti Cup 2016.

Stavanger Oilers spilte i dag sin siste kamp på treningsleiren i Slovenia, og det mot de franske seriemesterne GAP Rapaces. Med poeng i kampen ville Oilers også vinne turneringen sammenlagt, men det var franskmennene som startet kampen best med et mål midtveis i den første perioden som også blir periodens eneste mål.

– En slurvete periode hvor vi taper mange dueller. Må heve oss noen hakk resten av kampen. Nå må vi skru opp tempoet og intensiteten fra første dropp i midtperioden, skriver Oilers på sin twitterkonto.

Oilers utlignet tre ganger

Oilers startet andre omgang i overtall, noe som ble utnyttet til det fulle. Spencer Humphries satte inn Oilers første mål for kampen, etter målgivende fra Salsten og Macauley. Like etter tok GAP ledelsen på ny, da et pucktap fører til kontring og mål i mot.

Tommy Kristiansen utlignet så for Oilers etter forarbeid av Josh Soares, og stillingen etter midtperioden var 2-2.

– Bedre periode, men fremdeles en del å gå på for vår del, var Oilers' egen oppsummering.

GAP tok ledelsen for tredje gang i kampen i starten av den tredje perioden, før Josh Soares tok ansvar på egenhånd og sørget for Oilers tredje utligning for kvelden. Mange overtallsspill for begge lag til tross, det ender 3-3 etter ordinær tid og Oilers sikret dermed seieren i turneringen sammenlagt før straffeslagene.

Ny seier på straffer

Mot Vienna Capitals fredag viste Oilers at de kan det å skyte straffer, og mot GAP lørdag fortsatte Oilers å vise frem gode tendenser i straffekonk. Henrik Holm var enestående i straffekonken mot GAP, og tok alle fransmkennenes tre straffer. Mark van Guilder sikret seieren på straffer for Oilers, da han fulgte opp sin straffescoring fra Vienna-kampen med nok et straffemål mot GAP.

– En god uke er over for oss. Nok en gang gode kamper og bra oppkjøring i Slovenia, er Oilers' oppsummering etter kampen på twitter.

Mandag vender laget hjem til Norge, før den første Champions Hockey League-kampen i den nye sesongen er på torsdag.