Oilers slått ut av sin egen finaleturnering

Etter å ha ledet 2-0 og 3-1 kollapset Michael Brandasus U20-gutter i midtperioden og slapp inn tre mål. Det klarte Oilers ikke å hente igjen, og dermed blir det bronsefinale i søndagens NM-finaler.

Bilde 1 av 7

I helgen arrangeres den aller første «Final Four»-helgen for de norske U20-lagene. I år er nemlig alle fire lagene samlet i DNB Arena denne helgen, der semifinalene blir spilt lørdag og finalen søndag.

Tidligere på dagen knuste Frisk Asker Vålerenga hele 6-0 i den første semifinalen, og like lett så det også ut til å bli for Oilers i sin semifinale. Mike Brandasus gutter fikk nemlig en pangstart mot Sparta, og ledet 2-0 etter bare fem minutter spilt.

Niclas Jessesen reduserte for Sparta etter 13 minutter, men Markus Vikingstad økte ledelsen til 3-1 inn til den første pausen. Men like før den første perioden var over reduserte Sander Rekstad, og lagene gikk i garderoben på stillingen 3-2.

I midtperioden så det ut til at U20-laget hadde tatt lærdom av A-lagets prestasjoner i flere av midtperiodene i årets sesong, da Sparta valset over Oilers og scoret hele tre ganger. Det førte bortelaget opp i en solid 3-5-ledelse, som Oilers aldri klarte å ta igjen.

Markus Vikingstad reduserte en gang for Oilers, men det var helt mot slutten av kampen. Dermed ble det 4-5-tap for Oilers, som dermed møter Vålerenga i bronsefinale søndag formiddag klokken 12.00.