Stavanger

Oilers sikret seriegull i suveren stil

Tommy Kristiansen, Mike Hoeffel, Mathias Trettenes og Philippe Cornet scoret da Oilers knuste VIF med 4-1 på Jordal og ble seriemestere. Det hadde de egentlig ikke behøvd ettersom Stjernen banket Lørenskog med 4-1 på borteis. Hvordan kampen var kan du se under.

Tredje periode:

41 min.: Da er vi i gang med de 20 siste ordinære spilleminuttene fra Jordal Amfi. Holder Oilers tett bak er saken klar. Gullet er i boks!

41 min.: Trettenes går rett på mål direkte. God avslutning og fin sjanse. Søberg tar den.

42 min.: Merkelig situasjon på Oilers blå hvor tre fra Oilers og en fra VIF alle bommer på pucken når de skal ta den med seg!

43 min.: Forsberg rykerpå en 2 minutter. For boarding.

43 min.: Aiaiai! Johannessen får også 2 miutter like etterpå. Nesten 2 min med 5 mot 3 for VIF. Nå kan Oilers få en på trynet. Johannessen fikk for tripping.

44 min.: Holm oppe med snappen i krysset og redder fra distanse. Viktig!

46 min.: Oilers holder ut! Strålende undertall!

47 min.: 2 minutter til Fisher. Oilers i overtall!

49 min.: Fløt ikke helt i den overtallet for Oilers.

49 min.: Hoeffel blir liggende på isen etter en stjernesmell. Blir hjulpet inn i boksen av Trettenes og Lorentzen. Så ut for at foten fikk en smell.

50 min.: Stjernen går opp til 3-1 mot Lørenskog! Dermed tyder alt på at det går mot gull for Oilers!

50 min.: Hilt Jørgensen med 2 minutter for tripping. Oilers i overtall.

52 min.: Måååål! Trettenes setter 1-3 i overtall etter pass fra CDA. Det går mot gull. På Jordal! Det blir i så fall første gang noen kan feire et gull her på 20 år - utenom hjemmelaget. Sist det skjedde var da Storhamar tok byttå her i 96. Under Thoresen. Selvsagt.

53.min.: Bruneteau med 2 min for hekting.

55 min.: Oilers fulltallige. Nok et solid undertall. Og 4-1 til Stjernen! Gullet er nok i boks!

58 min.: CDA innblandet i tumulter ved benken til VIF. 2 minutter på ham. 2x2 på Gunnarsson.

58 min.: De tilreisende fra Stavanger står nå på setene og synger "Heile Jordal" og feirer nok et Oilers gull.

58 min.: Lindstrøm hos VIF får 2 minutter for tripping på Soares.

58 min: 1.14 igjen og Oilers i overtall ut kampen om det ikke blir mål eller flere utvisninger.

59 min.: Måååål! 1-4! Tommy Kristiansen i overtall. Nå må han ta 100 æresrunder på Jordal. Soares med assist.

59 min.: Stjernen har knust Lørenskog 4-1 borte og Oilers er mestere!

60 min.: Slutt! Oilers er mestere igjen! CHL-plassen er i boks. Gratulerer Oilers!

Andre periode:

21 min.:  Da er andre periode i gang på Jordal.

22 min.: God mulighet for Oilers på en overgang ved Tommy Kristiansen. Søberg redder.

24 min.: Lorentzen prøver seg fra skrått hold. Søberg tar den.

25 min.: Soares får en god mulighet fra litt skrått hold, men skuddet går over krysset.

27 min. Karterud på en farlig visitt for VIF!

29 min.: Mååål! 1-1 på Jordal. En styring fra Fillip Gunnarsson setter Holm ut av spill. Samtidig går Stjernen opp til 2-1 mot Lørenskog. Oilers er fortsatt mestere.

30 min.: 2 minutter på Rokseth for hekting. Oilers i undertall.

32 min.: Oilers fulltallige.

32 min.: Måååål! 1-2! Kristiansen styrer inn et skudd fra blå! Herlig mål. Oilers tilbake i ledelsen.

32 min.: Hold an. Dommerne vil se det på video...

32 min.:Målet annuleres! Ukjent av hvilken grunn. Den så grei ut.

33 min.: Det ble annulert for høy kølle på Kristiansen - som i sinne banker et håndle i isen mot dommerne. Skjønner ikke helt hvordan de klarte å slå fast det. Småkontroversielt.

33 min. Cornet får 2 minutter for roughing. Det gjør også Oppøyen.

34 min.: Bruneteau med et farlig skudd. Så ut for å være innom stang.

35 min.: Soares for 2 minutter for roughing.  Hilt Jørgensen 2 min for holdning. Utvisningen kvittes. De spiller fire mot fire.

36 min.: Måååll! Hoeffel setter 1-2. Raser gjennom på venstre siden og banker til med et rappt håndleddskudd. Herlig overgangsmål! Og så viktig! Hans viktigste for klubben. Sertich med assist.

37 min.: Cornet prøver en frekkis fra bak mål. Søberg er med på notene.

38 min.: Brekke Henriksen prøver seg for VIF. Holm blokkerer.

40 min.: Da er 2. periode over på Jordal. 5-13 i skudd. Stjernen leder fortsatt 2-1 mot Lørenskog.

Første periode:

1 min.: Da er oppgjøret på Jordal i gang! Soares vinner droppen.

1 min.: Oilers rett i strupen på VIF fra første sekund. Her har de åpenbart intensjon om å trø til.

2 min.: Bruneteau med to minutter for høy kølle. Oilers i undertall.

4 min.: Solid undertall av Oilers - som nå er fulltallige.

6 min.: 5-0 i skudd til Oilers så langt - til tross for at VIF har hatt et overtall.

7 min.: Ny tominutter for Oilers. Medhus får får hekting.

8 min.: VIF med sitt første skudd. Holm, som står i mål til tross for skulderen ute av ledd i går, holder.

9 min.: Oilers er fulltallige.

10 min.: VIF med sin første skikkelige sjanse. Knutsen gjennom alene på en overgang. Holm redder.

12 min.: Stjernen har for øvrig tatt ledelsen 1-0 borte mot Lørenskog. Akkurat nå er Oilers seriemestere.

14 min.: To minutter på Vålerengas Jonas Oppøyen får to minutter for høy kølle mot Trettenes. Oilers i overtall.

14. min.: VIF med en stor overgangsmulighet i undertall. Samtidig utligner Lørenskog til 1-1 i den andre kampen.

15 min.: Trettenes med et håndleddskudd. Søberg har grei kontroll. Oilers får ikke overtallet til å gli mot en bedre motstander enn på torsdag. I allefall ikke så langt.

16 min.: Vålerenga fullt lag.

18 min.: Stillingskrig mellom lagene her nå. Ingen heseblesende god kamp akkurat nå.

19 min.: Røste Fossen med et vakkert medtak og rett på mål. Keeper tar den og buret går ut av stilling. Det ender i 2 minutter på Frisk hos VIF for holdning.

19 min.: Måååål! 0-1! Cornet setter den og nå har Oilers målet de behøver for å være mestere! Scoringen kom etter en retur fra Søberg. Cornet påpasselig foran mål.

20 min. Pause. 3-12 i skudd i den første perioden.

Før kampen:

Forutsetningene er greie foran den nest siste runden av årets seriespill. Seier til Oilers gir gull. Det gjelder også om seieren skulle komme etter sudden death eller straffer.

Hockeyens øverste nivå avgjøres nemlig på innbyrdes oppgjør ved poenglikhet - ikke målforskjell. Skulle dette scenarioet slå til kan Lørenskog komme likt med Oilers på poeng om de vinner i DNB Arena i siste runde. Det nytter likevel lite ettersom Oilers allerede har vunnet tre oppgjør mot laget i år.

Dersom Lørensog taper hjemme mot Stjernen er også Oilers mestere - selv om de skulle tape mot VIF på Jordal Amfi.

Oilers var faktisk nære gull allerede torsdag da Lillehammer hentet opp Lørenskog i et skikkelig drama. Dessverre for Oilers fikk Lørenskog et vinnermål heltt på slutten.

Satte klubbrekord

Oilers satte på sin side klubbrekord ved å knuse Kongsvinger 13-0.

Trener Petter Thoresen har resepten klar mot VIF og er ikke redd for at de blir lurt av å ha "varmet opp" mot en svak motstander.

Han forventer seg uansett seg et Vålerenga som vil jobbe og slite for å nekte Oilers gull.

– Vi må spille enkelt og nøyaktig. Så må vi være nøye med puck. Det handler også om å vise desperasjonen som behøves for å sikre et seriegull, sier Thoresen.

– Er den vanskelig å omstille seg etter kamp mot et slaktoffer?

Ville tatt dagens situasjon

– Jeg bekymrer meg ikke for det. Det endte 13-0 først og framst fordi vi var gode. Se på videoen av kampen hvor lite fred de fikk av løperne våre, sier Thoresen – som er fornøyd med en situasjon med to matchballer til Oilers.

Treneren er klar på at om han hadde fått tilbud om å lede med fire poeng to runder før slutt før sesongen - så ville han slått til direkte.

Thoresen kan for øvrig blir den første på 20 år til å lede et annet lag enn VIF til gullfeiring i Jordal Amfi.

Hos Oilers mangler en skadet Henrik Solberg. I går så det ut som at keeper Henrik Holm måtte stå over etter å ha fått skulderen ut av ledd, men han var lysten på å spille uansett.