Oilers sikret seg sin niende strake seier

Bilde 1 av 3

Der er det over, og Oilers vinner 5-2. Med unntak av de første ti minuttene av midtperioden hadde Oilers god kontroll på Stjernen, og sikret seg sin niende strake seier til slutt ganske så komfortabelt.

Patrick Andersen får to minutter for hekting, med 30 sekunder igjen.

To minutter igjen av denne perioden, og Oilers har god kontroll nå. Stjernen ypper seg litt, men det er for sent.

MÅÅÅL. 5-2. Der satt nok spikeren i kista for Oilers, som går mot sin niende strake seier. Kaptein Kristian Forsberg er det som setter den spikeren i kista, etter målgivende fra Markus Søberg. Tid: 51.49.

Lindblad får en stor mulighet, da pucken dropper fint for han på en fire-fem meters hold foran målet. Men Holm redder skuddet. Ti minutter igjen.

Stjernen nære en redusering. Holm stopper et skudd, men holder på å fomle skuddet i mål. Blir reddet av en kølle som får pucken vekk fra streken akkurat i tide.

Èn stor mulighet til tross, Oilers fikk ikke plusset på i målkontoen i dette overtallet. Stjernen er fulltallige.

Fire minutter spilt av perioden da Stian Hansen tar turen i utvisningsboksen for hekting. To nye minutter i overtall for Oilers.

Stjernen er fulltallige.

Den tredje perioden er i gang, og Oilers starter altså det første minuttet i overtall.

2.periode:

Der er midtperioden over, og Oilers går igjen i garderoben med en tomålsledelse. Stjernen brukte de første ti minuttene av perioden til å hente opp igjen Oilers 2-0-ledelse etter første periode, før Oilers brukte de siste ti minuttene på å gjenopprette den tomålsledelsen. Føles som at Oilers har det ekstra giret inne her, og kan score når de føler for det. Starter tredje periode med 57 sekunder i overtall.

Ny utvisning for Stjernen, og denne gang er det Mikal Mikalsen som får to minutter for tripping. Forrige gang han ble utvist gikk det sju sekunder før Vigier scoret.

MÅÅÅL. 4-2. Nok en gang scorer Oilers i overtall, og denne gang er det Jacob Lagacé som styrer pucken opp i nettmaskene etter et skudd fra Daniel Rokseth.

Maksims Pomarenko får to minutters utvisning for holding, og Oilers får et nytt overtall.

MÅÅÅL. 3-2. Oilers tar tilbake ledelsen, og det er Markus Søberg som gjør det. Tidligere i kampen har han for det meste befunnet seg i utvisningsboksen, men nå dukket han opp på bakerste stolpe og satte inn en retur fra keeper Sander Berg. Tid: 34.06.

32 minutter er spilt nå i DNB Arena, og i løpet av de første 12 minuttene i denne midtperioden har vi også fått nytt liv i en kamp Oilers hadde fullstendig stålkontroll på.

MÅÅÅL. 2-2. Stjernen har utlignet i DNB Arena. Lindblad er involvert igjen, da han finner Christoffer Berger som setter inn utligningsmålet.

Jacob Lagacé må i utvisningsboksen, da han får to minutter for interference. Til stor pipekonsert fra hjemmepublikummet, som mener dommerne overså situasjonen med Ulriksen.

Patrick Ulriksen blir liggende etter en duell midt på isen, og bruker et minutt eller to før han blir hjulpet av isen.

MÅÅÅL. 2-1. Stjernen med en meget god mulighet fra Peter Lindblad, som brenner til fra skrått hold. Pucken går ut i rundvantet etter redning fra Holm, men sekunder senere sitter den for samme mann da han får pucken igjen foran mål og setter den i kassa.

Ingen av lagene klarte å finne veien til nettmaskene, og med litt over fem minutter spilt av den andre perioden er lagene like mange på isen.

Stjernen er fulltallig, har overtall i litt over ett minutt.

Markus Søberg er åpenbart ikke lei av utvisningsboksen, da han setter seg i to nye minutter etter at Oilers hadde for mange på isen.

Peter Lindblad åpner midtperioden med å pådra seg en tominutter for tripping.

Første periode:

Oilers får trampeklapp med seg inn i garderoben av de som har møtt opp, og det er fullt fortjent. Oilers har vært det suverent best laget i denne første perioden, og har hatt stålkontroll på sine gjester fra Fredrikstad. 2-0 er det, men det kunne vært både tre og fire.

Tre minutter igjen.

Like etter det er det nære på igjen for Oilers, men Lagacés pasning blir brutt av en Stjernen-kølle før den skal dyttes over streken.

Lucia er nestemann til å prøve seg, etter å ha fintet vekk halve Stjernen-laget. Prøver seg på et lurt skudd, men keeper er med på notene.

Mostue tar med seg pucken fra egen sone, og kommer alene med keeper. Skyter fryktelig langt utenfor.

MÅÅÅL. 2-0. Phil Lane setter dagens andre mål for Oilers. Et hissig skift for Lane som rett før scoringen hadde to andre gode skuddmuligheter som ikke gikk inn. Men på det tredje skulle det skje, og da kunne han ikke bomme ettersom pucken landet rett foran beina hans med åpent bur. Lane reagerte på situasjonen raskest og satte pucken i det åpne buret. Forsberg med assist. Spilt 13 minutter.

Stjernen er fulltallig.

Stjernen har for mange spillere på isen, og får to minutters utvisning for det. Jonathan Hermansson tar utvisningen. Spilt litt over åtte minutter.

MÅÅÅL: 1-0. Sju sekunder tok det av overtallet før pucken sitter i nota. Vigier er mannen som sender Oilers i ledelsen. Burlon sender pucken til Vigier som drar til fra langt hold og kliner pucken i nota med et godt slagskudd. Sju minutter spilt.

Det ebber ut i ingenting, og Stjernens Mikael Mikalsen setter seg i to minutter for slashing og gir Oilers dagens første overtall.

Avventende utvisning fra Stjernen, og Oilers har tatt ut keeper.

Like etter er det Peter Lindblad, mannen med gullhjelmen for Stjernen sin tur til å forsøke seg, men skuddet hans blir blokkert av køllebladet til Johannes Johannesen og går langt over mål. Spilt seks minutter nå, og Oilers er fulltallig.

Magnus Hoff bryter og kommer alene med Stjernen-keeper Sander Berg, men skuddet går rett på keeperen som redder Hoffs forsøk.

Markus Søberg er første mann som får æren av å gå å sette seg i fryseboksen i denne kampen, da han får to+10 minutters utvisning for boarding.

Forsberg får pucken litt på skrå fra målet, og prøver å lirke den i mål. Det går ikke, da en Stjernen-spiller er på han og keeper avklarer situasjonen.

Oilers tapte droppen, og vi er i gang i DNB Arena.

Før kamp:

Etter en blandet start på sesongen, og tre strake tap i månedsskiftet oktober/november har Oilers virkelig fått fart på skøytene. Siden bortetapet mot Lillehammer har det blitt seier i tur og orden mot Stjernen, Ringerrike, Storhamar, Vålerenga, Frisk, Sparta, Manglerud Star og sist i utklassingseieren over Storhamar.

Det gjør at Oilers leder tabellen med to poeng på Storhamar, og det med én kamp til gode. Dagens motstander Stjernen ligger på sin side nede på sjuendeplass på tabellen, men assistent Juha Kaunismäki advarer mot å ta lett på dagens motstander.

Det er alltid vanskelig å første kamp etter en liten pause, og det blir en mental utfordring for oss å fortsette der vi slapp. De kommer hit for å ødelegge for oss, og vi må være klar for å gi alt, sier han.

Oilers seks juniorer som var med i U20-VM er tilbake til kveldens kamp, mens Peter Lorentzen er utestengt. David Morley og Dennis Sveum er skadet.