Oilers seiret etter overtidsdrama

Etter fire kamper i kvartfinaleserien mellom Oilers og Sparta står det nå 2-2 i kamper, vi følger kveldens oppgjør i DNB Arena fra kl 19.00.

Av: Kristoffer Knutsen

Følg RA Sporten på

4. periode

71 min: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL 6-5 Daniel Bøen Rokseth får pucken på blålinjen etter at Mario Lucia mister den på vei mot mål, Rokseth setter den rett forbi Ward i Spartamålet og sender DNB Arena til himmels! Johannes Johannesen blir fortjent kåret til Oilers sin beste spiller, Scott Allen får Spartas bestemannspris.

70 min: Peter Lorentzen er nære på å avgjøre kampen, tempoet er vesentlig høyere nå enn i tredje periode!

67 min: Ungdomsrekken får muligheten i sudden death, og Haglund Mathisen får et skudd på Samuel Ward som blokkerer pucken. Lydnivået i hallen preges sterkt av klapperne som ble delt ut før kampen.

66 min: Løvlie sender Hoff alene med Spartas målvakt, Samuel Ward. Hoff klarer ikke å få pucken forbi den 24 år gamle svensken.

65 min: Vigier blir spilt opp av Morley og Johannesen, Ward redder og Lucia kriger på returen. Vigier blir så spilt på åpent mål og bommer, før Sparta kommer på kontring. Kontringen blir stanset rett før avslutning av Johannes Johannesen som demonstrerer hvorfor han er ligaens beste toveisback!

64 min: Phil Lane leverer en solid takling på Spartabacken Meisingset bak Spartas mål!

62 min: Spartabacken Lilleberg bommer på pucken ved blålinjen, Oilers prøver å skape en kontring uten å lykkes. Pucken ender i Oilersboksen.

61 min: Etter tre perioder er stillingen 5-5 i DNB Arena, nå er pucken droppet og den som scorer først tar ledelsen med to potensielle matchpucker!

3. periode

60 min: Tredje periode ender 0-0, og med stillingen 5-5 går denne kampen til sudden death! Det blir nå 18 minutters pause før det spilles perioder på 20 minutter helt til det scores et mål. Skudd i tredje periode 4-5, totalt 24-34.

59 min: Med et minutt igjen av tredje periode har Oilers kun fire skudd så langt denne perioden.

58 min: Sparta presser Oilers, og Oilers reddes av at buret til Holm går ut av stilling.

57 min: Det er 3094 tilskuere i DNB Arena denne fredagskvelden. Sparta slår en icingpuck, og Oilers får dropp i offensiv sone!

55 min: Oilers sliter med å komme seg ut av sonen, Grönberg utnytter muligheten til et skudd men klarer ikke å overliste Henrik Holm.

53 min: Lagace bryter ut av sonen og spiller opp Lane, støttet av Mauldin. Sparta stopper angrepet.

50 min: Vikingstad vinner droppen i offensiv sone, pucken havner på blålinjen hos Johannesen som smeller pucken i lengste stolpe. Kanskje periodens største mulighet så langt!

49 min: Det blåses for offside i målgården i det Sander Thoresen legger seg over Henrik Holm. Etter droppen blokkerer Mauldin et skudd før han går og bytter. Nå skal pucken droppes i offensiv sone, og ungdomsrekken til Oilers er på!

48 min: I DNB arena fullføres det taklinger, og begge lag prøver å finne feil som kan utnyttes. Oilers har denne perioden bare et skudd som har blitt stoppet av Samuel Ward i Spartamålet.

45 min: Etter press fra Oilers blir det dropp i Spartas sone. Lane og Meisingset benytter anlednignen til å utveksle noen gloser!

41 min: Oilers går rett i angrep og gullhjelmbærer Greg Mauldin prøver på en frekk avslutning som går utenfor.

41 min: Tredje periode er i gang, det står 5-5 i DNB Arena.

2. periode

40 min: Andre periode ender med syv mål, og det står 5-5 i DNB Arena. Skuddstatistikken i andre periode endte 10-17, totalt 20-29.

36 min: Mål 5-5 Sparta utligner i DNB Arena når Herman Kopperud sender pucken forbi Henrik Holm.

35 min: Mål 5-4 Holm og Oilers sine undertallsrekker holder akkurat ut undertallet før Andreas Klavestad reduserer for Sparta med kveldens niende scoring totalt. Det nærmer seg målfest i DNB Arena!

33 min: Oilers får sin tredje utvisning for farefullt spill med høy kølle da Mats Mostue får to minutter i fryseboksen.

32 min: MÅÅÅL 5-3 Lucia kriger med pucken foran mål, David Morley tar over pucken og setter ut Ward for så å sette pucken i Spartamålet!

31 min: Mål 4-3 Peter Quenneville reduserer for Sparta i overtall, han blir assistert av Scott Allen.

30 min: Greg Mauldin blir utvist for farefullt spill med høy kølle, og Oilers må igjen forsvare seg i undertall!

30 min: MÅÅÅL 4-2 Ungdomsrekken til Oilers er på is igjen og Robin Haglund Mathisen blir spilt gjennom av Thomas Berg-Paulsen i midtsonen. Haglund trekker inn i offensiv sone og setter pucken trygt forbi Lillegrend! Lillegrend bytter etter sin fjerde baklengs på 21 skudd, og Samuel Ward kommer inn i Spartas mål.

30 min: Oilers rir av utvisningen til Peter Lorentzen.

28 min: Tommy Kristiansen kriger foran mål i overtall for Sparta, i kjent stil. Han klarer ikke å forstyrre Holm, og Holm blokkerer skuddet fra Spartas gullhjelmbærer Dylan Zink!

28 min: Oilers sin veteranving, Peter Lorentzen, får to minutters utvisning for farefullt spill med høy kølle.

26 min: Mål 3-2 Scott Allen reduserer for Sparta. Lagace knekker køllen når han skal motta en pasning i midtsonen, pucken ender opp hos Allen som stormer inn i Oilers sin sone og skyter forbi en sjanseløs Henrik Holm!

24 min: Ungdomsrekken er farlig frempå igjen for Oilers, Lillegrend blokkerer pucken.

22 min: MÅÅÅL 3-1 Jonas Djupvik Løvlie øker ledelsen til 3-1 for Oilers! Tommy Kristiansen må skøyte tilbake til benken fra utvisningsboksen.

22 min: Mauldin er nær å sende Oilers i ledelsen, Sparta snur spillet og Johannes Johannesen stanser Niklas Roest.

21 min: Oilers rir av undertallet, og umiddelbart drar Tommy Kristiansen på seg en utvisning for roughing. Oilers skal nå spille i overtall!

21 min: Andre periode er i gang. Oilers starter med undertall i 29 sekunder.

1. periode

20 min: Første periode er over, Sparta klarte ikke å utnytte overtallsmuligheten på slutten. Oilers starter de første 29 sekundene av andre periode i undertall og går til pause med 2-1 ledelse. Skuddstatistikken i første periode endte 10-12.

18 min: Med 1:31 igjen av første periode får Daniel Bøen Rokseth to minutters utvisning for tripping!

18 min: MÅÅÅL 2-1 Johannes Johannesen limer pucken i mål fra blålinjen og sender Oilers i ledelsen! Assistene går til Vigier og Morley.

15 min: MÅÅÅL 1-1 Mario Lucia utnytter muligheten i overtall og setter pucken forbi Jens Kristian Lillegrend i Spartamålet, assistert av Luc Snuggerud og David Morley.

14 min: Spartaspiller Emil Lilleberg få to minutters utvisning for å holde motstanderens kølle, Oilers spiller nå overtall!

13 min: Nøkleby Svendsen var nær å score sitt andre mål for dagen etter et hurtig angrep fra Sparta. Holm med en solid redning for Oilers!

10 min: Tommy Kristiansen fullfører en hard takling på sin tidligere lagkamerat Dennis Sveum. Situasjonen ender med at Kristiansen mister hjelmen og må forlate isen.

9 min: Rokseth blokkerer et skudd og blir liggende på isen. Får hjelp av fysioterapeut Arild Vaula.

9 min: Det spilles fysisk hockey i DNB Arena i kveld, skuddstatistikken er 6-6 når lagene får en velfortjent powerbreak.

6 min: Johannesen skyter fra blålinjen, men målscorer Nøkleby Svendsen får blokkert pucken som går over vantet.

3 min: Mål 0-1, Sparta går i ledelsen ved Didrik Nøkleby Svendsen som blir spilt opp av Håkon Stormli rett foran Holm.

3 min: Ungdomsrekken til Oilers dekker skudd og stormer i angrep, blir stoppet.

1 min: Etter en feilpasning fra Mauldin får Sparta sjansen med Tommy Kristiansen. Holm redder og Oilers får stormet i angrep, hvor Spartamålet havner ut av stilling. Dropp i midtsonen.

1 min: Pucken er droppet i DNB Arena av hoveddommerne Christian Persson og Tor Olav Johnsen. Kamp nummer fem i kvartfinaleserien er i gang!

Før kampen:

Etter å ha ligget under 2-0 i kamper mot Sparta har Oilers virkelig tatt tilbake, og utlignet onsdag til 2-2 i kamper. Oilers går i dag på isen med høy selvtillit etter to strake seiere mot Sparta.

Oilersveteranen Peter Lorentzen, som rundet 100 sluttspillkamper for Oilers i mandagens kamp, har tidligere varslet at han legger opp etter denne sesongen. Til RA uttalte han etter onsdagens kamp at han føler at han hadde spilt for livet, og at han har en god følelse på at Oilers skal gå videre.

LES HELE INTERVJUET MED LORENTZEN HER!

Oilerstrener Todd Bjorkstrand har valgt å sette backen Brandon Burlon på tribunen under kveldens oppgjør, dette grunnet at Oilers har åtte utlendinger i stallen og kun kan benytte syv under en kamp. Forøvrig er fortsatt Markus Søberg, Patrick Ulriksen og Kristian Forsberg ute med skader.

Før kveldens kamp er det Markus Vikingstad som er Oilers' beste norske poengplukker så langt i årets sluttspill. Den unge centeren står med tre poeng på sine fire kamper i årets sluttspill. Gullhjelmen bæres i kveld av Greg Mauldin, som etter en rolig start poengmessig, har levert fem poeng i løpet av de første fire kampene mot krigerne fra Sarpsborg.

Vi følger kampen live fra DNB Arena kl 19.00!

Oilers stiller med Henrik Holm i mål, og Todd Bjorkstrand har valgt følgende rekker:

1. rekke: Luc Snuggerud, Daniel Bøen Rokseth - Greg Mauldin, Jacob Lagace, Phil Lane

2. rekke: Johannes Johannesen, Jørgen Kvål - Mario Lucia, Stephan Vigier, David Morley

3. rekke: Mats Mostue, Dennis Sveum - Thomas Berg-Paulsen, Markus Vikingstad, Robin Haglund Mathisen

4. rekke: Even Myreng, Henrik Medhus (ekstraløper) - Peter Lorentzen, Jonas Djupvik Løvlie, Magnus Hoff