Etter Oilers 2-0 seier kunne prosjektleder Ingeborg Tennes i Ronald McDonalds barnefond (nr.2 fra høyre) meddele at dagen hadde bragt inn 130.000 kroner til Stine Sofie-stiftelsen. Fra venstre: Oilers-spillerne Kristian Forsberg, Henrik Solberg, Henrik Medhus, Ronny Sigbjørnsen, prosjektleder Ingeborg Tennes og generalsekretær Ada Sofie Austegard i Stine Sofies stiftelse. Foto: Pål Karstensen.

Oilers-seieren hjalp til med å dra inn 130.000 kroner

Oilers veldedighetskamp i samarbeid med McDonalds barnefond for Stine Sofie-stiftelsen endte med 2-0 seier og tre poeng for Oilers. Men kanskje ennå viktigere bidro det med kjærkomne midler for verdens eneste senter for voldsutsatte barn.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter en nervøs første periode, der Oilers manglet litt tempo og presisjon, fikk serielederen mer fart på skøytene i midtperioden. Trykket Oilers satte på motstander Manglerud Star ble til slutt for mye for gjestene, og Tommy Kristiansen fikk æren av å sette inn årets bamsemål.

– Jeg var litt frustrert etter den første perioden, da jeg prøvde å gå i krigen og spille fysisk, men bare endte opp med å bli utvist. Derfor var det utrolig deilig å sette inn det første målet der, da vi hadde så mange sjanser til å score. Det var en veldig lettelse for alle sammen å få det første målet, og det var veldig kjekt å se bamsene regne inn over isen, forteller Kristiansen som scoret sitt første bamsemål for klubben.

LES OGSÅ: Oilers cruiset inn til 2-0 seier uten å imponere

– Oilers spilte for oss

På tribunen satt leder for Stine Sofie-stiftelsen og heiet som bare det. Generalsekretær Ada Sofie Austegard var om mulig like glad som spillerne på isen for at det endte med hjemmeseier og scoringer for Oilers.

– I fjor visste jeg ikke hva ishockey var, men nå er jeg helt hektet. Det å ha forbilder er utrolig viktig i det arbeidet vi gjør, og du får ikke bedre forbilder enn Oilers. Selv om de tapte på torsdag tenkte jeg alltid at de kom til å vinne i dag, for i dag spilte de for oss og vår stiftelse, sier Austegard.

I samarbeid med Ronald McDonalds barnefond arrangerte Oilers «bamsebonanza» der 50 kroner for hver kjøpte Oilers-bamse gikk til stiftelsen. I tillegg ga både Josh Soares sine penger fra Årets sportsnavn, Oilers-spillernes veldedighetsfond ga 10.000 kroner og McDonalds ga 20.000 kroner. Publikum på kamp ga 25.000 kroner, og inntektene fra Oily-bamsesalget endte på 15.000 kroner. Med et bilde som ble auksjonert vekk endte totalsummen opp på 130.000 kroner.

– I fjor var vi en ganske liten organisasjon, men takket være McDonalds som virkelig ønsket å satse på senteret for voldsutsatte barn har vi nå vokst oss til å bli 30 ansatte. Senteret er helt unikt i verden, og med de pengene vi får inn nå kan vi hjelpe mange flere familier og barn. Det at publikum ga 25.000 kroner viser bare at vi ikke bare har Oilers med på laget, men hele Stavanger, sier en takknemlig Austegard.

LES OGSÅ: Oilers-spillerne fikk hjemmelekser etter Frisk-tapet

– Bamseregnet er noe du aldri går lei av

Tradisjonen med å kaste bamser kommer fra Nord-Amerika, og Dan Kissel har vært med på det flere ganger før. Han synes det er helt strålende at Oilers har tatt inn denne tradisjonen, og er glad for å kunne gi tilbake.

– Oilers er en strålende organisasjon, og gjør så mye for samfunnet rundt. Det er en fryd å være med på det veldedige arbeidet i klubben, og heldigvis klarte vi å score mål i dag og vinne på en så spesiell dag. Å se ungene kaste kosebamser på isen er noe du aldri går lei av, forteller amerikaneren.

Selv kom han inn fra utvisningsboksen, gikk rett i angrep og satte inn Oilers andre mål. At det ikke regnet bamser for hans scoring får så være.

– Vi hadde ikke mye flaks med hvordan puckene spratt i dag, men akkurat før målet mitt hadde vi flaksen på vår side. Det var et godt angrep, og jeg kom meg bare rett i angrep fra boksen og plutselig landet pucken i beina på meg. Da var det bare å sette den i mål, sier Kissel.

LES OGSÅ: – I dag burde spillerne fått pengene tilbake

Gulbrandsen ser tegn til forbedring

Han håper Oilers nå har rundet et hjørne, og kan jobbe seg ut av den dårlige formen de har hatt i det siste.

– Det har vært en frustrerende tid, da vi vet vi har så mye mer inne. Nå hadde vi tapt to hjemmekamper her i DNB Arena, og det skal ikke skje. Forhåpentligvis kan vi ta med oss det vi gjorde bra i dag, jobbe videre på det og komme tilbake der vi var tidligere i sesongen, sier Kissel.

Trener Pål Gulbrandsen satte også pris på seieren, og satte mest av alt pris på de små detaljene han så i spillet som bar bud om at bedring er på vei.

– Det var utrolig godt å vinne i dag, og det var veldig kjekt å holde nullen samtidig. Vi var kanskje litt passive i den første perioden der, før vi virkelig skrudde til og spilte en veldig god midtperiode før vi kontrollerte det inn i den tredje perioden. Spillerne hadde som mål å spille godt i 60 minutter, og det synes jeg vi gjør i dag. Det var en helt annen vilje til å kjempe og følge kampplanen nå enn det var i forrige kamp, sier Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Josh Soares fikk prisen som Årets sportsnavn