Oilers vant 4-3 og utlignet til 2-2 i semifinaleserien mot Storhamar.

Av Kristoffer Knutsen

Følg RA Sporten på

3. periode:

60 min: Oilers vinner 4-3. Det bryter ut masseslagsmål på isen, begge benkene flyr ut på isen og står i en klynge. Flere spillere går rett i garderoben!  Lars Erik Hesbråten blir Storhamars beste spiller for dagen, mens kaptein og hærfører Kristian Forsberg har kriget seg til en fortjent bestemannspremie for hjemmelaget. På tross av kollapsen i tredje periode vinner Oilers. Skuddstatistikk 27-30.

59 min: Dropp i Oilers sin sone med fem sekunder igjen på kuben.

59 min: Stemningen i DNB Arena er til å ta og føle på!

59 min: Oilers får klarert pucken ut av sonen, men det ender med icing. Ny dropp i Oilers sin sone.

59 min: Östlund vakler frem og tilbake mellom benken og målet. Storhamar sliter med å få etablert spillet.

58 min: Storhamar tar ut målvakt Östlund for å spille seks mot fem. Josephs med skuddmulighet for hedmarkingene.

58 min: Larrivèe med første skudd på mål etter scoringen til Bull. Holm blokkerer pucken, og Storhamars trener Fredrik Söderström bruker sin timeout!

58 min: Mål 4-3 Christian Bull reduserer for Storhamar, og det går mot en nervepirrende avslutning av det som har blitt en veldig jevn kamp i DNB Arena!

57 min: Storhamars Zettergren spilles gjennom slik at han er alene med Oilers-målvakt Holm. Zettergren klarer ikke å treffe innenfor målets rammer, og brenner en svært viktig sjanse for bortelaget.

55 min: Før dropp i offensiv sone for Oilers annonseres det at dagens tilskuertall i DNB Arena er 3560.

53 min: Temperaturen på isen stiger, og dommerne må ofte inn mellom spillere i diskusjon. Pause i spillet nå grunnet powerbreak.

52 min: Hjemmelaget ønsker å respondere på Storhamars reduseringer. Mario Lucia jobber seg til en god mulighet.

51 min: Mål 4-2 Storhamar reduserer igjen! Mikael Zettergren får stå alene fra rundt droppunktet til høyre for Holm og avslutte.

49 min: Det er uten tvil Storhamar som vil mest i DNB Arena denne perioden. Storhamar har ni skudd på mål mot Oilers sitt ene.

46 min: Mål 4-1 Andreas Øksnes skyter pucken forbi Henrik Holm i målet til Oilers.

45 min: Storhamar jager for en redusering, men Oilers kriger hardt i egen sone.

44 min: Oilers tar timeout, ønsker å hvile spillerne etter icingavblåsninger.

43 min: Holm har reddet de 20 skuddene han har hatt på seg så langt. Backene foran han har gjort en utrolig god jobb.

42 min: Johannesen dekker et skudd med låret, ser ut til å takle det fint.

41 min: Da er pucken droppet i DNB Arena, og den tredje perioden i semifinalekamp nummer fire er i gang! Storhamars Troy Josephs fortsetter med å sone timinutteren han pådro seg i andre periode.

2. periode:

40 min: Andre periode er over, og Oilers leder utrolige 4-0. Oilers med kun fem skudd på mål i andre periode, mens Storhamar har skutt åtte pucker på Henrik Holm. Total skuddstatistikk 21-15.

39 min: Ved en stopp i spillet vises det video på kuben av Dan Kissel, som har signert kontrakt for Oilers.

38 min: Storhamar blir fulltallig etter gode muligheter fra Johannesen og Mauldin.

36 min: Storhamar-ving Troy Josephs utvises i to pluss ti minutter for boarding. To minutters overtall for Oilers.

36 min: Mååål 4-0 Markus Vikingstad blir presset i egen sone, klarer etter knall og fall å sende pucken til Johannesen. Johannesen setter fart og transporterer pucken videre til Ulriksen. Ulriksen skyter pucken, via vantet bak mål, til Phil Lane som skyter et knallhardt direkteskudd rett forbi en sjanseløs Östlund!

35 min: Spillet går frem og tilbake uten de alt for store mulighetene for noen av lagene. Det er absolutt ikke et Storhamar som har gitt opp.

33 min: Oilers med et voldsomt press i offensiv sone. Det hele ender med en blokkert puck som går over vantet, og det er nå kiss cam i DNB Arena mens isen blir måket.

30 min: Storhamars Mikael Dokken er på vei til å entre sonen i høy fart, men blir avblåst på grunn av håndpasning.

29 min: Begge lag er fulltallige. Høyt energinivå på begge lag akkurat nå.

27 min: Mååål 3-0 Første dropp i offensiv sone for Oilers etter at det blir fire mot fire. Luc Snuggerud spiller pasninger med David Morley, mens Snuggerud beveger seg mot midten. Det hele ender med et direkteskudd fra Snuggerud, som banker inn 3-0 for Oilers!

27 min: Under et halvt minutt ut i Storhamars overtall blir Steffen Thoresen sendt til utvisningsboksen i to minutter etter en tripping på Oilers-målvakt Henrik Holm. Det skal nå spilles fire mot fire.

26 min: Oilers klarer ikke å utnytte overtallet, og skaper heller ikke noe farlig. I det Dahlstrøm er tilbake på isen blir han med Storhamar i angrep før han blir overfalt av Hoff under første avblåsning. Hoff sendes rett i utvisningsboksen.

24 min: Robin Dahlstrøm blir sendt av isen for en takling mot Oilers-back Patrick Ulriksen. Utvisningen er for roughing, og han blir fulgt til utvisningsboksen av Greg Mauldin som mest sannsynlig forteller han at den slags ikke er akseptert. Oilers skal nå spille overtall.

23 min: Oilers sin Thomas Berg-Paulsen blir sendt i vantet med hodet først, i egen sone.

21 min: Den tidligere publikumsyndlingen i DNB Arena, Kurt Davis, får en god mulighet på sin tidligere lagkompis Henrik Holm. Oilers får med seg pucken ut av sonen.

21 min: Andre periode er i gang.

1. periode:

20 min: Første periode er ferdigspilt, og Oilers tar pause med 2-0 ledelse i DNB Arena. Skuddstatistikken i første periode endte 16-7.

17 min: Mååål 2-0 Markus Vikingstad legger en pasning på backhand fra bak mål til Phil Lane. Lane mister kontroll på pucken, men får til slutt pucken i retning Storhamars mål. I slottet foran mål er Greg Mauldin, som kriger pucken forbi Storhamar-målvakt Östlund!

16 min: Oilers kommer inn i offensiv sone, hvor Lucia spiller rundt med pucken. Etterhvert havner pucken hos Daniel Rokseth som får skutt, via Östlund og over vantet.

13 min: Pucken går over vantet etter et skudd fra Johannesen, samtidig som Storhamar blir fulltallig.

12 min: Halvveis ut i overtallet har ikke Oilers fått mye ut av det. De bytter nå overtallsrekke og gjør seg klar til å entre offensiv sone igjen.

11 min: Storhamars Christian Bull får to minutters utvisning for krysstakling. Det er klart for overtallspill for Oilers i DNB Arena!

10 min: Storhamar-back Joel Johansson sender avgårde et hardt slagskudd fra blålinjen, men Henrik Holm har kontroll.

9 min: Målscorer Morley får muligheten til å sette sitt andre mål for kvelden, men Östlund redder pucken. Storhamar setter fart mot Henrik Holm, men klarer ikke å plukke opp oppspillet sitt. Dropp i Oilers sin sone.

7 min: Mååål 1-0 David Morley sender Oilers i ledelsen! Vigier sender pucken fra baksiden av køllebladet over til Morley, som får en enkel jobb med å sende Oilers i ledelsen.

6 min: Oilers forsøker på et oppspill men blir avblåst for icing. Spillet går mye frem og tilbake her nå, uten store sjanser til noen av lagene,

4 min: Førsterekken til Storhamar presser Oilers, som klarer å ri av presset takket være godt defensivt arbeid fra arbeidsrekken med Forsberg, Lorentzen og Løvlie.

2 min: Storhamar er farlig frempå fra start. Den solide backduoen Johannesen og Ulriksen rydder unna.

1 min: Kampens dommere, Roy Stian Hansen (Storhamar) og Jørn Mccall Ekeberg (Nesøya), har droppet pucken. Markus Vikingstad tok den første droppen for Oilers. Han er på isen sammen med blant annet Greg Mauldin.

Før kampen

Oilers jakter sin revansj etter å ha tapt tirsdagens oppgjør 3-0 i CC Amfi. Storhamar ble for sterke, og tok derfor ledelsen 2-1 i kamper etter at det er spilt tre kamper i semifinaleserien. Semifinalene spilles som best av syv kamper.

Til dagens oppgjør meldes det i sosiale medier at Patrick Thoresen fortsatt ikke er å finne i Storhamar-troppen etter at han ble skadet i søndagens kamp i DNB Arena. Oilers på sin side mangler sin beste poengplukker i seriespillet, Jacob Lagacè. Lagacè er utestengt i to kamper etter å ha fullført en takling bakfra på Storhamars Christian Larrivèe. Hos Oilers er fortsatt Markus Søberg ute med skaden han pådro seg i siste seriekamp mot Sparta. Greg Mauldin måtte gå av med skade under tirsdagens kamp i CC Amfi, men varmer opp for Oilers. Lars Christian Rødne er enda ikke ført opp i kampprotokollen, men varmer opp sammen med laget. Det ser ut til at Mauldin fortsatt er usikker til kampen. Den unge vingen Rødne hadde i går kveld hattrick for Stavanger Oilers U21, som spiller kvartfinaleserie i sluttspillet mot Lillehammer for tiden.

Oilers sin landslagsback, Johannes Johannesen, har hatt Storhamar-trener Fredrik Söderström som sin trener i Sverige. Tidligere i uken fortalte Johannesen om kontrastene mellom Söderström og hans nåværende trener Todd Bjorkstrand.

I opptakten til kveldens kamp ble det klart at Anders Tangen Henriksen har signert for Sparta. Høyrevingen med det gode håndleddskuddet har denne sesongen spilt i GET-ligaen for Ringerike Panthers. Nå er det klart at Sarpsborg og Østfold det neste stoppet for den tidligere Oilers-vingen. Tangen Henriksen er oppvokst i Stavanger og kom til Oilers etter noen år i Frisk Askers juniorakademi.