Oilers og Tore Christiansen satt ny omsetningsrekord i 2016 med 106 mllioner. Nå vokser de forbi Viking. Foto: ESPEN IVERSEN

Oilers med ny omsetningsrekord

Stavanger Oilers omsatte for 106 millioner kroner i 2016. Med det er de nå større enn naboen Viking – og de fleste lagene i eliteserien i fotball.

Følg RA Sporten på Facebook!

Hovedeier Tore Christiansen bekrefter overfor RA tallet på 106 millioner kroner. Viking hadde til sammenligning en omsetning på 113 millioner i 2015 ifølge tall fra Finansavisen, men 2016-tallene vil bli vesentlig lavere med den smellen klubben hadde på inntektsiden. Dermed er nå Oilers storebror på omsetning i distriktet av idrettsklubbene.

– Dette er ny rekord for oss. Jeg tror du har rett i at vi passerer Viking på omsetning nå. Det viktige nå er at vi forvalter penger på en klok måte og bygger klubb. Da kan vi gjøre ting som å investere i nye spillere og investere i arenaen, sier Christiansen.

Til sammenligning omsatte i 2015 RBK for 226 millioner, Molde for 158 millioner og Strømsgodset for 129 millioner. Å sammenligne Oilers med resten av Get-ligaen blir bare tull. Her er forskjellene enorme. Klubben har sponsorintekter alene som er på høyde med hva resten av klubbene har til sammen.

LES OGSÅ: Stoppet Frisks rekke takket være støtten på tribunen

Gleder seg over bunnlinjen

Viktigst av alt er likevel bunnlinjen. Klubben har bedret seg med seks-syv millioner kroner, og går med et overskudd på fire millioner i 2016.

– Vi kan ikke skjemmes over å tjene penger. Det gir trygghet, slår Christiansen fast.

Klubben hentet før helgen NHL-stjernen Eric Nystrom, som spilte i Oilers under forrige lockout, tilbake til Stavanger. De har muskler ingen andre klubber i Hockey-Norge er i nærheten av før de får bygget nye arenaer.

– Det er slik at vi kjenner på at fansen også fortjente å få noe tilbake når vi har gode tall, sier han.

LES OGSÅ: "Nystrom-signeringen gir skyhøy gåsehudfaktor"

Talentutviklingen koster

Selv om Oilers hadde økt aktivitet på den utenomsportslige driften i DNB Arena i 2016 vil ikke Christiansen bare peke på dette når han skal forklare en omsetning på 106 millioner og overskudd på fire.

– Dette er summen av mange ting. Vi tok grep da vi tapte penger i 2015. Bunnlinjen er seks-syv millioner bedre. Det handler om et resulat av disse besparelsene, men også om økt salg og summen av mange ting i driften.

Han forteller at klubben ser for seg at budsjettene kan sprekke litt i månedene som kommer. Av hyggelige grunner.

– Om vi ikke leverer samme bunnlinje i 2017, er det viktig å vite hvorfor. U20-laget vårt gjør det mye bedre enn forventet og disse må flys landet rundt – uten at de genererer inntekter. Det er bare hyggelig og den beste investeringen for framtiden vi kan gjøre, sier Christiansen.