Oilers med knallsterk borteseier mot VIF

Oilers var under et kraftig press i store deler av kampen borte mot Vålerenga, men takket være en glimrende Henrik Holm holdt Oilers stand og ble det første laget til å slå Vålerenga i Furuset Forum denne sesongen.

Bilde 1 av 2

3. periode:

Der er kampen over, og Oilers blir det første bortelaget til å vinne i Furuset Forum. Oilers tok ledelsen litt ut av det blå mot slutten av første periode, og Vålerenga presset, presset og presset, skjøt, skjøt og skjøt for å finne en utligning. I stedet økte Oilers ledelsen, og helt på tampen av oppgjøret tok Vålerenga ut keeper for å presse på. Det førte til kampens første mål for Vålerenga, men minutter senere avgjør Phil Lane i åpent bur. En knallsterk borteseier for Oilers.

MÅÅÅL. 1-3. Phil Lane punkterer kampen da han setter Oilers tredje mål i åpent bur.

Vålerenga har tatt ut keeper.

MÅÅÅL. 1-2. Mats Trygg skyter fra like innenfor blå. Skuddet treffer et bein og sniker seg mellom beina på Henrik Holm.

Med 2.45 igjen tar Roy Johansen timeout for Vålerenga.

Fem minutter igjen her i Furuset Forum, og det ser litt ut til at det andre Oilers-målet tok litt av piffen ut av Vålerenga-laget.

Stephan Vigier med en kanonmulighet, men den tidligere Lillehammer-spilleren setter pucken såvidt på utsiden da han plutselig får muligheten rett foran mål.

MÅÅÅÅL. 0-2. Jacob Lagacé styrer inn dagens andre målet for Oilers. Det er Kristian Forsberg som skyter, og det skuddet hadde kursen utenfor mål. Men rett foran kassa står Lagacé og styrer inn Oilers andre scoring for kampen.

Lane spiller vegg med vantet og finner Forsberg, som prøver å finne krysset. Det skuddet suser utenfor. Ti minutter igjen nå.

Jacob Lagacé blir liggende i en duell, men kommer seg på beina igjen etter å ha fått en albue i ansiktet.

På det påfølgende angrepet hamer Brede Csiszar pucken i tverrliggeren og over. Det svinger i Furuset Forum nå. 14 minutter igjen.

Lagace plukker opp en puck som faller ut rett foran mål, men klarer ikke presse pucken i mål. Lane skyter først.

Der er Oilers fulltallige, og Oilers rir av nok en periode med press fra hjemmelaget.

Morley setter seg i to minutter etter å ha trippet Espeland. Nytt undertall for Oilers.

Nok en glimrende redning fra Henrik Holm på et skudd fra Ahlholm.

Tredje periode er i gang, og der er Lane utpå isen igjen og vi er fem mot fem.

2.periode:

Andre periode er over, og Oilers leder fortsatt. Det er i stor grad takket være Henrik Holm, som har vært en mur bak i Oilers-buret. Vålerenga har presset på for en utligning, og til tross for ganske kraftig press til tider har Oilers rid av stormen og leder foran den tredje perioden.

Henrik Medhus kaster seg ned for å blokkere et skudd, og Henrik Holm stopper det som kommer. Dermed rir Oilers av undertallet i denne perioden, men har fortsatt 25 sekunder igjen i undertall i starten på tredje periode.

Phil Lane får sin og Oilers første tominutter for kampen, og det er for tripping. Dermed er det undertall de siste 1.36 som gjenstår i denne perioden.

Godt Vålerenga-angrep der Lindström og Ahlholm kombinerer, før pucken finner veien til Røymark. Men igjen er Holm parat.

Fem minutter igjen av perioden. Det har jevnet seg litt mer ut nå etter det kraftige VIF-presset i store deler av denne perioden.

Vålerenga har presset knallhardt på her de siste fire-fem minuttene, og har tatt over kommandoen på denne kampen. Litt på samme måte som de gjorde i starten av første periode, da vertene startet med et ganske hardt press på Oilers-laget som foreløpig holder stand i det vi nærmer oss så smått halvspilt kamp.

Espeland med en god tversover til Stene, som prøver å finne luka på Henrik Holm. Oilers sisteskanse sideforflyttet glimrende og lukker beina i tide til å hindre utligningen.

Lucia viser frem fine dragninger, men får ikke klemt avgårde et skudd. Lite som har skjedd de første fem minuttene i denne perioden.

Der er midtperioden i gang.

1.periode:

Der var den første perioden over, og det er Oilers som går i garderoben med en ledelse. Vålerenga startet klart best, og skapte flere store sjanser i starten. Etter hvert som perioden skred frem fikk Oilers tre overtall på kort tid, noe som gjorde at gjestene kom seg godt inn i kampene. Ingen av dem ble konvertert i mål, men like etter det tredje overtallet kom likevel dagens første mål etter en glimrende soloprestasjon av kaptein Kristian Forsberg.

Kjempemulighet for Vålerenga til å utligne nesten på direkten, men pucken blir rensket unna omtrent på streken. Lindström er det som får den muligheten, etter et skudd som går via pleksiglasset bak mål og ut til Lindström.

MÅÅÅL. 0-1. Forsberg vinner en duell nede ved vantet, og tar med seg pucken innover i banen. Kapteinen fyrer av et meget overraskende skudd, som suser rett i nettmaskene bak Steffen Søberg.

Heller ikke denne gang var det et spesielt godt overtall av Oilers, og VIF rir av sitt tredje strake undertall ganske enkelt. Fire minutter igjen av perioden.

Ny utvisning for Vålerenga. Nok en gang er det Ylven som må sette seg, denne gang for farefullt spill med høy kølle.

Røymark kommer alene mot Holm, og klarer nesten å få presset inn et shorthanded mål. Prøver å finte Holm på rumpen, men Holm følger med og kaster seg over pucken. Nok et dårlig overtall for Oilers.

Martin Ylven får sin første utvisning for dagen, og det er en av GET-ligaens klareste noensinne. To minutter for slashing der for Ylven. Nytt overtall for Oilers.

Vålerenga er fulltallige etter et ganske rotete overtall fra Oilers, som ikke klarte å sette noe press på vertene før helt på slutten ved et Rokseth-skudd som Søberg hadde god kontroll på. Halvspilt periode.

Martin Røymark får dagens første utvisning, og må sette seg i to minutter for en slashing. Dermed overtall for Oilers for første gang i kampen.

Morley finner Rokseth som fyrer løs, men heller ikke han klarer å overliste Søberg.

Ask med en feilpasning som Ulriksen snapper, men skuddet går rett på Søberg i VIF-buret.

Etter tre minutters spill i kampen har brannalarmen satt i gang i Furuset Forum, men lagene fortsetter ufortrødent videre.

Thomas Olsen kommer til et skudd, men kommer litt skrått på Holm som redder. Ex-Oilers Villiam Strøm er neste mann til å fyre løs mot Holm, men Oilers sisteskanse holder stand. Enn så lenge. Vålerenga har kommet desidert best i gang.

Johannes Johannesen gir Jonas Oppøyen en alle tiders mulighet da han på slurvete vis legger igjen pucken bak mål. Den blir snappet og lagt inn rett foran buret til Henrik Holm. Oilers slipper med skrekken, da Oppøyen kommer for tett på Holm og ikke får til en god avslutning.

Pucken er droppet i Furuset Forum, og vi er i gang i kveldens kamp.

Før kamp:

Med seier i kveldens kamp mot Vålerenga går Oilers forbi VIF på tabellen, og kan innta tabelltoppen hvis Storhamar taper borte mot Sparta. GET-ligaen er rekordjevn i år, og alle poeng teller på veien.

Forrige gang lagene møttes vant Vålerenga til slutt 4-3 etter en snuoperasjon i den tredje perioden. Da hadde Oilers allerede i den samme perioden snudd kampen igjen etter at Vålerenga hadde tatt ledelsen, og om vi får en like heseblesende kamp denne gang som i DNB Arena for en måned siden er det bare å glede seg til god hockeyunderholdning.

Brandon Burlon soner sin siste kamp av de fire han fikk, og har etter dagens kamp vært suspendert i nøyaktig halvparten av Oilers kamper denne sesongen. Even Myreng, Jonas Djupvik Løvlie, Magnus Hoff og Tine Klofutar er fremdeles ute med skader, slik de var det i kampen mot Lillehammer i helgen.

Det betyr at Oilers er en back i manko, og ikke fyller ut fjerderekken i dagens kamp der Robin Haglund Mathisen er eneste back. Jørgen Kvål spiller også sin siste kamp av utlånet fra Narvik Eagles, og skal etter planen returnere for å møte Comet Halden til helgen for Narvik.