Oilers med full kontroll mot bunnlaget

Oilers vant enkelt 4-0 mot bunnlaget Ringerike tirsdag hjemme i DNB Arena. Hvordan kampen var kan du se i denne saken.

3. periode:

60 min.: Slutt! 4-0. 51-17 i skudd. Wikstøl med smultring. Takk for nå. Vi kommer tilbake med reaksjoner om litt.

59 min.: Simen "Krabben" Talge nære ved å sette 5-0. Drar seg inn og prøver å legge pucken under keeper.

58 min.: 3539 tilskuere i kveld.

57 min.: Vigier brenner av skudd nummer 50 for kvelden for Oilers. Blokkering.

56 min.: Hoff tas ureglementert. Overtall Oilers. Ringerikes Jonas Moen får 2 minutter for hekting.

55 min.: Oilers litt på halv maskin nå. Bare å bli ferdige her.

50 min.: Snømåking nå. 45-16 i skudd.

49 min.: Lane tramper inn og skyter, men ikke veldig farlig.

46 min.: Lagace misser en god sjanse.

45 min.: Så er spørsmålet hvor motiverte Oilers er for å bruke mye krefter på å putte et par til med Storhamar og VIF i løpet av noen dager på menyen.

44 min.: Ingen scoring i overtallet.

41 min.: Søberg misser alene gjennom.

41 min.: Tredje periode i gang. Oilers i overtall.

2. periode:

40 min: Pause. 39-13 i skudd. 4-0 i mål. Skal starte 3. periode med 3.02 i overtall.

39 min.. Tverrligger og over fra Lucia! Oilers trykker på for 5-0. De er i overtall grunnet matchstraffen i 3 minutter til.

38 min.: Mååååål! 4-0! Bang! Der smeller det! Kanon fra Burlon. Herlig distanseskudd i overtall.Vigier med assist.

38 min.: Ny utvisning Ringerike. Tre mann i fryseboksen nå. Jørgen Langdalen to minutter for slashing.

38 min.: Joachim Engesveen får en tidlig tur i dusjen for Ringerike. Takling mot hode og nakke. Lagacé får 2 minutter for krysstakling. Dennis Ryttar 2 minutter for krysstakling.

38 min.: Så smeller det i slagsmål! Stygg takling på Burlon og Lagace skal forsvare ham. Sju-åtte mann i en klynge. Her blir det utvisninger. Ringerike hadde en avventende når det smalt også fra før.

37 min.: Oilers trykker på med 1. rekken på isen nå. Nære 4-0. 32-12 i skudd så langt.

34 min.: Vanvittig sjanse for Oilers! Pucken fri bak Fayen-Vestavik, men ikke mål.

33 min.: En liten pause for måking på isen.

30 min.: Morley misser nærmest på blankt mål! En lynrask sideforskyvning fra keeper avverger det.

29 min.: Strålende redning Wikstøl. Stor sjanse etter en feilpass.

27 min.: Lane skyter og Fayen-Vestavik gir retur, men fanger den selv.

26 min.: 24-7 i skudd og nærmest powerplay til Oilers i 5 mot 5 i perioder her.

23 min.: For øvrig fikk ikke Henrik Holm mer enn en kamp for slaget med spakhansken i Fredrikstad i helgen. Han er tilbake i mål mot Storhamar. Pratet med ham i pausen.

23 min.: Morley med skudd rett på keeper. Blokkering.

23 min.: Vil være meget overraskende om Oilers skulle snuble her. De har full kontroll i kveld.

21 min.: Måååål! 3-0! Mario Lucia får stå helt alene. Prikker inn lengste hjørnet. Vigier og Morley med pass.

21 min.: Da er andre periode i gang i DNB Arena. Klarer 4. rekken til Oilers til å putte på enda mer? Lysende i byttene de fikk i den første perioden.

1. periode:

20 min.: Perioden over. 2.0. Oilers får solid applaus. 18-7 i skudd.

17 min.: Mååååååål! 2-0! Magnus Hoff med en fantastisk soloprestasjon. Skyter opp i nærmeste. Nydelig mål. Medhus med pasningen.

16 min.: Oilers fulltallige.

15 min.: Ringerike kjører på her nå!

14 min.: Lagacé ryker inn i fryseboksen i 10. minutter. Boarding. Talge sitter i 2 for ham. Resten personlig straff.

14 min.: Lane nære på å pirke inn en.

13 min.: Ringerike nære å komme helt gjennom på en overgang. Så vinner de pucken igjen i trekket etter. Stang!

10 min.: Søberg finter seg gjennom. Får to sjanser, men ikke mål!

9 min.: Ringerike fulltallige.

8 min.: Johannesen nære på å dra seg gjennom alt å score! God redning. Vigier nære igjen i droppen etterpå. Fra kloss hold.

7 min.: Jonas Moen 2 minutter for tripping. Overtall Oilers.

6 min.: Mååååål! 1-0! Mats Larsen Mostue med en kanon fra blå. Via tverrligger og inn. Hoff med assisten.

6 min.: Der kom det en veldig stor. Lucia til Vigier på blank. Keeper Fayen-Vestavik redder!

5 min.: Oilers med mest puck. Naturlig nok. Men ikke de store, fete sjansene enda.

2 min.: Utvisning Oilers. Forsberg får 2 minutter for albuetakling. Ikke mye ut av det overtallet.

1 min.: Marius Hansen får to minutter for slashing. Oilers i overtall.

1 min.: Kampen i DNB Arena i gang.

Før kampen:

Oilers slo lørdag tilbake med seier over Stjernen. Den var viktig, for klubben hadde tre strake tap før det og var i ferd med å sakke akterut i forhold til lagene helt i toppen.

Selv om laget vant mot Stjernen var det likevel kritiske røster i etterkant. Mange har merket seg hvor mye spilletid importene får og hvor lite spesielt 4. rekken har fått de siste kampene. Blant de kritiske røstene var RAs faste hockeyekspert Glenn Åsland.

– Dette handler også om lagmoral. Om du ikke får spille så går det inn på deg og på trivsel. Folk begynner å lure på om de er blitt dårligere. Om de skal skifte klubb neste år. I all lagidrett mener de som er på benken at de er bedre enn dem som får spille. Slik er mekanismene. Da blir det fort støy ut av det, sier Åsland.
I kveldens kamp møter Oilers et Ringerike som har vist at de kan ta poeng mot de beste - til tross for at de ligger sist. Laget har blant annet gitt Storhamar og VIF skikkelig trøbbel tidligere i sesongen.
På grunn av karantene hos Henrik Holm står Jonas Wikstøl i mål for Oilers.