Oilers-kvinnene på stø kurs mot gull

Etter fredagens seier mot Hasle-Løren er alt klart for gullkamp på lørdag.

Kampen mellom Oilers og Hasle-Løren i eliteserien for kvinner hadde 53 skudd, hvor Stavanger sto for 47 av de. Det er spesielt når lagene som er øverst plassert møtes.

Oilers kom friskt i gang. Etter litt over seks minutter scoret Hedda Håvarstein kampens første mål, assistert av Silje Gundersen. Det ble det eneste målet i første periode. Etter to minutter av andre periode ble ledelsen doblet av Bea Hovda, assistert av Håvarstein og Gundersen.

– Det var en jevn førsteperiode. Hasle-Løren kjempet godt. I andre og tredje periode dominerte vi kampen. Vi kom til gode sjanser og har kontroll, sier Oilers-trener Marcus Forgaard til RA.

Etter 48 minutter kom det to scoringer for Oilers. Først scoret Lotte Pedersen, før Silje Gundersen fikk pucken i mål. Med under to minutter igjen av kampen reduserte Emilie Solhaug Jensen for gjestene. Sluttresultatet ble 4-1 til Oilers.

– Jeg er meget imponert av jentene som greier å komme ut i andre periode og ta ansvar. De setter trykk fra start etter en litt nervøs førsteperiode. Alt i alt var dette en bra lagseier. Jentene gjorde en fantastisk kamp og dro seieren hjem, sier Forgaard.

Nå er det rask hvile før morgendagens kamp. Da er det nytt oppgjør mot Hasle-Løren.

– Nå er det kampen i morgen som gjelder. Vinner vi den er vi seriemestere, sier Forgaard.

Oilers-kvinnene har ikke tapt en eneste seriekamp på nesten tre år, og kan ta sitt tredje strake seriegull lørdag.