Henrik Holm og Oilers har fått en strålende start på sluttspillet, med seks strake seiere. Klubbens bestenotering er imidlertid ni strake fra starten av i sluttspillet. Foto: Pål Karstensen

Oilers halvveis til målet

Henrik Holm erkjenner at Oilers med seier onsdag tar et langt steg mot finalen, men sier at laget ikke tar noe for gitt i semifinaleserien mot Sparta.

Følg RA Sporten på Facebook!

Seks strake seiere har det blitt for Oilers i sluttspillet, men Henrik Holm bedyrer at laget bare er halvveis til målet.

– Hvis vi hadde tatt 12 strake, hadde det vært helt rått. Men nå må vi først konsentrere oss om å ta to nye seiere i semifinalen slik at vi kommer oss til finalen. Selv om vi er favoritter, er det ikke sånn at vi bare kan møte opp og vinne, sier Holm til RA.

LES OGSÅ: Sjenerøs og nådeløs Kristiansen

Fortsatt konkurranse

Målvakten fra Fredrikstad sier at han synes det er gøy å spille semifinale mot Sparta, og gleder seg kanskje litt ekstra over å sette byrivalen på plass.

– En 3–0-ledelse i kamper hadde selvsagt hjulpet oss godt på vei, og da hadde det blitt tøft for Sparta å komme tilbake. Vi må levere en ny god kamp, da ingenting er avgjort i denne serien. Den tøffeste veien gjenstår, så vi må ikke miste konsentrasjonen selv om vi spiller godt, sier Holm.

Keeperen leverte en ny god kamp mot Sparta, men sier at han ikke anser seg som det soleklare førstevalget alle andre peker på at han er.

– Ruben (Smith) er fortsatt aktiv, og vi pusher hverandre godt på trening. Jeg vet at jeg må prestere på topp for at jeg skal fortsette å få spille i sluttspillet, selv om jeg har stått de fleste kampene i det siste, sier Holm.

LES OGSÅ: – Greit å gi pressen noe å skrive om

Tryggere bakover

26-åringen er fornøyd med måten Oilers har framstått på, og spesielt da bakover.

– Mot Stjernen slapp vi kanskje inn litt flere mål enn vi ønsket, uten at det var noen krise da vi scoret mye. Vi har jobbet mye med hvordan vi ønsker å framstå i semifinalene. Spillerne har stor rutine, og tar til seg informasjon fra trenerteamet veldig raskt, så jeg er fornøyd med tryggheten vi viser bakover, forteller Holm.

Semifinale nummer tre mellom Oilers og Sparta blir spilt i DNB Arena onsdag kveld klokken 19.00.

LES OGSÅ: – Sparta var langt fra et opplagt valg