Oilers dro i land sliteseier mot Frisk

Oilers slet lenge med å få hull på byllen mot Frisk, som sågar tok ledelsen. Men med en knallsterk avslutning på den siste perioden banket Oilers inn tre mål og fikk med det meg seg alle tre poengene i seriens siste hjemmekamp.

Bilde 1 av 2

60.min: Der er kampen over, og Oilers vinner til slutt med komfortable 4-1. Lenge så det ut til at det skulle bli en tung dag på jobben for hjemmelaget i årets siste seriekamp, men tre mål de siste ti minuttene gjorde sitt til at de nesten 4000 tilskuerne som møtte opp kunne gå hjem med et smil om munnen. På ingen måte en strålende kamp av Oilers, men laget gjør akkurat det som skal til for å sikre seieren til slutt.

59.min: Kåsastul og Djupvik Løvlie pådro seg hver sin tominutter for roughing. Henrik Ødegaard fulgte etter lagkameraten 40 sekunder senere, og fikk to minutter,

58.min: MÅÅÅÅL. 4-1. Henrik Medhus punkterer kampen, assistert av Daniel Bøen Rokseth.

58.min: Litt under tre minutter igjen nå, og Oilers har nok drept kampen med sine to kjappe mål.

53.min: Halvannet minutt var det mellom de to målene.

51.min: MÅÅÅÅL. 3-1. Oilers med to kjappe mål på to minutter. Denne gang er det VIgier som står på bakerste stolpe og banker pucken i nettmaskene. Ulriksen og Mauldin med forarbeidet.

50.min: MÅÅÅÅL. 2-1. Sekunder senere slår Oilers til og tar ledelsen tilbake. Scoring av Greg Mauldin. Bastiansens skudd går i vantet og Oilers får en kontringsmulighet i undertall. Den tar de godt vare på.

50.min: Anders Bastiansen med en kjempemulighet, men smeller pucken utenfor.

48.min: 50 sekunder ut i overtallet pådrar Johannes Johannesen seg en helt idiotisk utvisning for dårlig oppførsel.

47.min: Så er det Oilers sin tur til å få sjansen i overtall. Garreth Thompson må sette seg i to minutter for holding.

46.min: Godt overtall av Frisk denne gangen, men bortelaget klarte ikke å presse inn et ledermål.

44.min: Målscorer Mario Lucia er uvøren med kølla, og får to minutter for farefullt spill med høy kølle.

43.min: Oilers er fulltallige. Grei kontroll i det undertallet.

41.min: Der er perioden i gang. Midtperioden ble avsluttet med at Magnus Geheb og Brandon Burlon knuffet på hverandre. Endte med to minutter for slashing på Snuggerud, og to minutter for roughing på Burlon. Geheb fikk også to minutter for høy kølle. Overtall for Frisk i to minutter med andre ord.

2.periode:

40.min: Der er midtperioden over, og lagene går igjen likt inn i garderoben. Oilers fikk en pangåpning på perioden med mål etter et halvt minutt, og skapte en del sjanser også etter det. Oilers burde økt ledelsen i fem mot tre, men misbrukte den muligheten. Da er det i stedet Frisk som utligner i sitt overtall mot slutten av perioden.

39.min: MÅÅÅÅL. 1-1. Frisk utligner med minuttet igjen av perioden. Endre Medby er det som er sist på pucken etter et godt overtallspill av Frisk.

39.min: Patrick Ulriksen må sette seg det siste halvannet minuttet av perioden.

36.min: Kristian Forsberg med et godt slagskudd, men forsøket går rett på keeper.

34.min: Kjempemulighet for Djupvik Løvlie. Befinner seg plutselig helt alene, men klarer ikke å få orientert seg og sender pucken laaangt utenfor.

32.min: Nok en gang leverer Oilers et knallsterkt undertall, og har god kontroll på det Frisk har å komme med. Ble litt hett rundt ørene de siste sekundene, men Oilers klarer brasene greit.

30.min: Ny utvisning. Denne gang er det Mario Lucia som får to minutter for roughing.

29.min: Frisk Asker rir altså av to minutter med to mann mindre. Oilers hadde en virkelig stor mulighet, men burde klart å utnyttet den situasjon bedre.

27.min: Sekunder senere får Frisk nok en utvisning. Denne gang er det Fredrik Lystad Jacobsen som pådrar tripping, dermed 5-3 i nesten to minutter.

27.min: Henrik Ødegaard får to minutter for roughing.

27.min: Oilers slår pucken ut i farlig sone, og Magnus Geheb plukker opp pucken foran Holms bur. Skuddet er bra, men Holm er igjen med på notene.

25.min: Ny stor mulighet for Oilers. Denne gang er det Vigier som er nære på, men fortsatt 1-0.

21.min: MÅÅÅÅL. 1-0. Mario Lucia sender Oilers i ledelsen. Får pass av Vikingstad og sklir inn 1-0.

21.min: Midtperioden er i gang.

1.periode:

20.min: Der er første periode over, og det er 0-0. Gjestene Frisk har vært det beste laget her, og skal vi si friskest så langt. Flere gode skuddmuligheter som Holm har tatt seg av, mens Oilers ikke har skapt spesielt mye farligheter. Frisk med dobbelt så mange skudd i denne første perioden vitner om det.

19.min: Knallsterkt undertall av Oilers, som holder Frisk ute av egen sone i store deler av undertallet.

17.min: Vigier blir dratt ned av en Frisk-spiller, og de to blir liggende å knuffe litt. Når de kommer seg på beina dytter Vigier til Frisk-spilleren i brystet, og får med det to minutter for interference.

17.min: Ny god mulighet for frisk, men igjen er Holm parat. Hatt mye å gjøre her i denne perioden Holm.

15.min: Oilers er fulltallige, men Frisk kjørte ganske hardt denne overtallsperioden. Flere gode skudd, men ingen uttelling.

13.min: To store muligheter for Frisk her. Først er det Kyle Bonis som får muligheten fra kloss hold, men pucken blir blokkert. Den sklir ut til en lagkamerat som fyrer løs, men pucken går over mål. Frisk gjenvinner pucken, og det ender med to minutter tripping på Henrik Holm bak mål. David Morley soner den for Holm.

10.min: Kyle Bonis snurrer rundt med en Oilers-forsvarer og to, men skuddet går rett på Holm.

9.min: Frisk Asker er fulltallige. Slurvete overtall av Oilers, som faktisk lot Frisk få to brukbare muligheter på overganger.

7.min: Kyle Bonis får dagens første utvisning, og Frisks gullhjelm må sette seg i to minutter for farefullt spill med høy kølle.

5.min: Oilers best i starten, men uten å skape de helt store sjansene.

1.min: Kampen er i gang. Jonas Wikstøl står oppført både i lagoppstillingen vi har fått utdelt og på nettet, men likevel er det altså Henrik Holm som står i mål. Wikstøl sitter på benken.

Før kamp:

Med seier mot Frisk eller Sparta blir Oilers det tredje laget som får over 100 poeng denne sesongen, og i ti av de femten siste sesongene ville Oilers’ poengfangst holdt til seriegull. Vålerenga og Storhamar har allerede passert 100 poeng, mens Oilers med seier over Frisk i dag og Sparta tirsdag ender på 103 poeng.

Innbyrdes mot de tre andre i topp fire topper Oilers med 33 poeng mot Vålerengas 26. Oilers kan fortsatt ta sølv hvis de vinner sin kamp i dag mot Frisk og Sparta på tirsdag, hvis Storhamar avgir poeng i sin siste kamp mot M/S.

– Jeg klarer ikke å skille de tre lagene inn mot sluttspillet, da alle har jevnt besatte tropper. Det er vanskelig å se for seg at M/S og Stjernen vil yte noe særlig motstand i kvartfinalen, og da vil to av de tre lagene trolig møtes i semifinalen. Der kan hjemmefordelen bli avgjørende, så det er alt å spille om i de to siste kampene, sier Nitten.no-redaktør Roy Kvatningen.

Oilers ble knust hele 6-1 forrige gang lagene møttes, i Askerhallen tilbake i januar. Totalt leder Oilers 3-2 innbyrdes denne sesongen.

Thomas Berg-Paulsen får sjansen i førsterekken. Peter Lorentzen spiller sin siste ligakamp i DNB Arena, ettersom han legger opp etter sesongen.

Dennis Sveum og Phil Lane er fortsatt ute for Oilers, men på bedringens vei slik at det er mulig vi ser dem til sluttspillet starter. Der det trolig blir enten Frisk eller tirsdagens motstander Sparta Oilers kommer til å møte.