Stavanger Oilers

Oilers dro i land en høydramatisk seier

Oilers skrudde opp tempoet og tok en fortjent ledelse i midtperioden, før Vålerenga kom sterkt tilbake i starten av den tredje perioden. Likevel klarte Oilers å finne det i seg å ta den tredje strake 2-1-seieren over Vålerenga.

Bilde 1 av 3

60.min: Oilers drar altså seieren i land, men det var på nære nippet. Vålerenga veldig gode i starten av den tredje perioden, men etter utligningen spiste Oilers seg tilbake i kampen. Det kunne vippet begge veier på slutten, men Oilers hadde marginene på sin side og står altså med smått utrolige 22 seire på 24 kamper nå før pausen.

60.min: Trettenes snapper pucken og spiller til Kristian Forsberg, men kapteinen bommer på åpent mål. Likevel ender det med Oilers-seier.

59.min: Oilers vinner droppen.

59.min: Med 49 sekunder igjen å spille får Patrick Ulriksen to minutter for tripping etter å ha felt VIFs Thomas Olsen. Ulriksen får også ti minutter for usportslig opptreden. Dermed blir det nervepirrende avsluttende sekunder her. Timeout er tatt.

58.min: To minutter igjen av denne kampen, og Vålerenga har fått satt inn et lite trykk mot Oilers-buret nå.

55.min: MÅÅÅL. 1-2. Tommy Kristiansen drar seg forbi på kanten og sender pucken inn foran mål. Pucken ender opp i mål, men det skal sjekkes for en offside i målgården. Etter flere minutter kommer dommerne ut og dømmer mål. Magnus Hoff var det som lå inne foran mål og blir kreditert scoringen.

54.min: Thomas Olsen drar seg forbi det som er av Oilers-spillere og skyter utenfor. Like etter er Vålerenga farlig frempå igjen, og Oilers får med nød og neppe pucken vekk fra streken.

53.min: Oilers har lagt et press på Vålerenga etter utligningen, men ikke fått til noen store sjanser.

50.min: MÅÅÅÅL. 1-1. Vålerenga utligner, og det er umulig å si hvem som scorer i møljen. Magnus Brekke Henriksen får målet. Først bommer Colin Spaberg Olsen på pucken i det han bare kan sette den i åpent mål, men den touchen han får gjør at pucken går over målgården der Vålerenga får presset den inn. Sånn som denne perioden har utspilt seg, er det faktisk fortjent. Oilers må opp i ringa de siste ti minuttene her.

48.min: Magnus Hoff får et utspill fra bak mål og ut i slottet, men dessverre for Oilers treffer han bare luft.

47.min: Trettenes skjærer gjennom midtsonen og skyter, men skuddet går like utenfor.

45.min: Like før Oilers blir fulltallige får Magnus Hoff en stor mulighet, men skuddet går like utenfor.

45.min: Mats Trygg mottar en nydelig pasning på bakerste stolpe, og vipper den i tverrliggeren og ut.

43.min: Tommy Kristiansen får to minutter for krysstakling.

43.min: Vålerenga starter den tredje perioden sterkt, og denne gang er det Tobias Lindström som får en god mulighet. Kommer alene med Holm etter fint kombinasjonsspill, men Holm redder.

42.min: Villiam Strøm skyter, og Jonas Oppøyen styrer den én centimeter utenfor stolpen. Nære utligning.

41.min: Oilers vinner droppen, og vi er i gang her i den tredje perioden.

2. periode:

40.min: Der var midtperioden over, og Oilers går fortjent i garderoben med ledelse. Skrudde opp tempoet allerede fra start i denne perioden Oilers, og kom til flere gode skuddmuligheter uten å få pucken i nettet. De suverene serielederne benyttet seg så av muligheten i fem mot tre, og selvsagt var det David Morley som klarte å overliste Steffen Søberg. Dermed ligger det an til Oilers tredje strake seier mot VIF hvis de fortsetter på denne måten.

38.min: VIFs Andreas Stene får en god mulighet, der han sklir inn mot Holm. Det er litt skrått hold, og Holm har grei kontroll på det skuddet.

36.min: Vålerenga er fulltallige.

34.min: Oilers nære på ved å doble ledelsen, og snurrer rundt VIF-forsvaret og Søberg. Ender med at en VIF-spiller sender buret ut av stilling for at Oilers ikke skal score, og dermed er det nytt overtall for Oilers. Kalle Eklund tar den.

34.min: Vålerenga har fullt lag.

33.min: MÅÅÅÅL. 0-1. Hvem andre enn David Morley sender Oilers i ledelsen. Zajac og Kissel med målgivende pasninger før Morley lurte pucken inn helt nede i hjørnet. Oilers fortsatt i fem mot fire.

32.min: Avventende utvisning for Vålerenga, og Oilers tar ut keeper Holm. Jonas Oppøyen og Magnus Henriksen tar turen til utvisningsboksen, og dermed skal Oilers spille to minutter i fem mot tre. Henriksen fikk for farefullt spill med høy kolle, mens Oppøyen fikk for tripping.

30.min: Der runder vi halvspilt kamp, og i denne perioden er det Oilers som har vært det farligste laget. Ludvig Hoff får en ny stor sjanse, da han danser seg gjennom VIF-forsvaret. Må se sitt skudd bli reddet av Søberg, men like etterpå får samme Hoff sjansen for tredje gang. Men heller ikke denne gangen klarer han å overliste Søberg.

28.min: Sveum er det denne gangen som prøver seg med et skudd, men det går rett i magen til Søberg.

26.min: Massivt trøkk fra Oilers nå, med skudd som flyr inn mot Søberg en etter en.

24.min: Ludvig Hoff kommer alene med Steffen Søberg, men VIF-keeperen trekker det lengste strået. Hoff holder skuddet inne og prøver å dra ut Søberg, men lykkes ikke. Oilers presser på her nå.

24.min: Knallhardt skudd fra blå fra Daniel Rokseth, men pucken smeller i vantet bak mål.

22.min: Ulriksen og Jonas Oppøyen knuffer litt på hverandre. Dropp i Vålerengas sone, som hjemmelaget vinner. Oilers får kontroll på pucken.

21.min: Andre periode er i gang. En av de fire dommerne har i løpet av den første perioden blitt skadet, slik at vi nå bare har tre dommere på isen. En hoveddommer, og to assistenter.

1.periode:

20.min: Der er det pause etter den første perioden. Det har vært en heller jevnspilt affære så langt, med et lite overtak til Oilers. Morleys tverrliggertreff den største sjansen. Oilers leder 10-8 i skuddstatistikken.

18.min: Zajac legger igjen til Klavestad, men sistnevntes skudd går rett på Søberg i VIF-buret.

17.min: Begge lag er fulltallige.

17.min: Villiam Strøm får en kølle i ansiktet, og går av isen. Oilers slipper unna tominutter. Noe heldig der.

16.min: Oilers nære på igjen. Denne gang er det David Morley som skyter, men heller ikke han finner nettmaskene.

15.min: Andreas Klavestad skyter fra blå. Pucken spretter ut fra vantet, og Trettenes prøver å sette pucken i mål på backhand. Søberg får flyttet seg over og stopper forsøket.

15.min: Tommy Kristiansen må sette seg i to minutter, og det må også Filip Gunnarsson. Begge får to minutter for roughing.

13.min: Vålerenga har vasket frem en del gode sjanser i dette overtallsspillet, men har ikke klart å få hull på byllen. Begge lagene er nå fulltallige.

12.min: Vålerenga skyter, men treffer sin egen spiller. Det gir Oilers en kontringsmulighet, men Kristian Forsberg skyter fra omtrent midt på banen. Den går et stykke over.

11.min: Dennis Sveum får Oilers første utvisning for kampen, og må sette seg i to minutter for interference.

9.min: Oilers har ikke hatt et godt overtallsspill, og det er faktisk Vålerenga som får den største sjansen. Magnus Henriksen kommer alene med Holm, men skyter via Holms skulder og utenfor. Lagene er nå fulltallige.

7.min: Vålerenga får dagens første utvisning, og det er Oskar Blegen som må sette seg i to minutter for farefullt spill med høy kølle.

7.min: Patrick Ulriksen sender et skudd for styring i retning Magnus Hoff, men pucken spretter rett utenfor.

6.min: Dagens så langt største mulighet faller til Filip Gunnarsson, som får kline til rett foran Henrik Holm. Oilers-keeperen redder, og fanger også returen.

5.min: Mathias Trettenes med Oilers første skudd for dagen, men Søberg plukker den enkelt. Etterpå blir det litt småknuffing mellom David Morley og en Vålerenga-spiller, men det går fort over.

3.min: Kun en dårlig pasning gjør at Thomas Berg-Paulsen ikke kommer alene med keeper. Forøvrig meget god stemning i borteseksjonen, som er smekkfull.

1.min: Kampen er i gang.

Før kamp:

Etter en strålende sesong til nå har Oilers en sooolid luke på toppen av GET-ligaen, og med seier i 21 av sesongens første 23 kamper må Oilers finne seg i å være favoritter mot Vålerenga i Furuset Forum lørdag.

28. september vant Oilers 2-1 her i Vålerengas midlertidige ishall, og også da Vålerenga tok turen til DNB Arena ble det 2-1-seier til Oilers. Den gang etter straffeslag.

Vålerenga sliter i tillegg med en del skader, og ligger på fjerdeplass med 42 poeng etter 23 kamper. Det er 21 poeng bak Oilers, som leder suverent med 63 poeng etter 23 kamper.