Oilers avsluttet 2016 med seier

Sparta-Oilers 2-3. Oilers fikk sin revansj mot Sparta og vant sin siste kamp i 2016. Patrick Andre Bovim, Tommy Kristiansen, Patrick Eriksson, Mark Van Guilder og Josh Soares scoret målene. Hvordan kampen var kan du se under.

Tredje periode:

60 min.: Oilers holder unna! Vinner 2-3 i Sparta Amfi og avslutter året med en seier! 37-27 i skudd til hjemmelaget.

59 min.: Sparta presser voldsomt i spill seks mot fem nå.

58 min.: Sparta tar ut Ward av målet.

57 min.: Sparta farlig på ferde igjen ved Eriksson. Oilers i tauene nå.

56 min.: Søberg med et godt backhandskudd. Ward må gi retur, men ingen fra Oilers får tak i pucken.

56 min.: Måååål! 2-3! Sparta skaper nytt liv i kampen på direkten. Patrick Eriksson setter inn en retur etter et skudd fra skrått hold fra Roest.

55 min.: Forsberg ryker ut i 2 minutter for tripping. 4.30 igjen å spille.

55 min.: Oilers tar timeout.

54 min.: Slagsmål i rundvantet. Medhus involvert fra Oilers. Ender i to minutter pluss to minutter roughingutvisning for Medhus og Gerbrandt.

53 min.: Sparta fulltallige. Svakt overtall fra Oilers.

52 min. Sparta får komme tre mot en i undertall! Holm gjør en kjemperedning. Ikke bra i den sekvensen av Oilers!

51 min.: Didrik Nøkleby Svendsen holder Forsberg og får to minutter. Skal Oilers sette spikeren i den blå kista nå?

50 min.: Oilers ser solide ut nå. Fortsetter de slik de neste ti minuttene avsluttes 2016 med en seier.

48 min.: Oilers holder ut og er fulltallige.

47 min. Kaos foran Holm. Sparta trykker på. Holm får blokkert. Litt fare på ferde for Oilers her.

46 min.: I såfall er det ikke smart å spille med seks på isen. Lagutvisning for Oilers og undertall. Talge soner.

45 min. Oilers virker mer interesserte i å kontrollere dette inn enn å kjøre på her.

43 min.: Veldig oppstykket de første minuttene av tredje. Mange avblåsninger.

42 min.: Oilers fulltallige.

41 min.: Sparta med en god sjanse direkte i overtall. Bovim arkitekten igjen. Han har vært god.

41 min.: Spillet er i gang i Sparta Amfi. Oilers i undertall i snaue to minutter.

Andre periode:

40 min.: Pause etter andre periode. Oilers starter den tredje med 1.55 i undertall.

39 min.: Sparta får en god sjanse etter en overgang med Gerbrandt og Nermark. Holm redder.

38 min. Det varte i ni sekunder før Daniel Øhrm får en soleklar tominutter for høy kølle.

38 min.: Der ryker Kristiansen ut. To pluss to minytter. Først en tvilsom for hekting. Så en for slashing i etterkant.

37 min.: 7-8 i skudd så langt i andre periode.

35 min.: Sparta virker frustrerte nå. Samtidig tyner publikum dommerne etter noen Oilers-utvisninger etter alle Sparta har hatt. Kommer fort en her...

32 min.: Mååål! 1-3! Van Guilder får pucken av Kunes og kliner et håndleddskudd i krysset fra 8-9 meter. En perle!

30 min.: Medhus tas bak Spartas mål. Henriksen får to minutter for høy kølle. Nok et overtall for Oilers!

30 min.: Sparta fulltallige.

29 min.: Flere OK tilbud til Oilers, men det vil seg ikke i dette overtallet.

28 min.: Bare 12 sekunder igjen av fem mot tre i det Soares går i en unødig offside.

27 min.: Soares i tverligger! Samtidig får Sparta en utvisning for slashing. Da blir det fem mot tre. Roest får den for slashing på Soares.

27 min.: Oilers ikke veldig farlige det første minuttet av overtallet.

26 min.: Sparta avblåses for seks mann på isen! Oilers får en ny mulighet i overtall. Patrick Eriksson soner for Sparta.

25 min.: Oilers kommer fire mot to. Dessverre velger Van Guilder å skyte fra distanse på første forsøk. Feil valg!

23 min.: Bovim er plutselig fri og på skuddhold fra fin posisjon. Holm tar den.

22 min.: CDA skjærer inn fra skrått hold og skyter. Ward gir retur, men skyver den bort fra farlig sone.

22 min.: Fryktelig forsvarsspill av Oilers og Sparta får en gratismulighet. Heldigvis soser det det til for seg selv.

21 min.: Da er spillet i gang i Sparta Amfi.Sparta best i fem mot fem i første periode. Men Oilers dødelige i overtall.

Første periode:

20 min.: Pause i Sparta Amfi. Sparta med en god sjanse helt på tampen av peridoen som Holm redder. 13-10 i skudd.

19 min.: Oilers våknet da de endelig fikk spille i overtall. Nå ser det bedre ut også i fem mot fem. Sparta mer usikre.

17 min.: Mååål! 1-2! Tommy Kristiansen styrer inn et pass fra Soares. Oilers har snudd det på et minutt!

16 min.: Mååål! 1-1! Oilers scorer i det Sparta får en ny avventende utvisning. Soares styrer inn utligningen etter et skudd fra Humphries. Oilers fortsetter med 2 nye minutter i overtall!

16 min.: Oilers har etablert seg  litt høyere i banen nå. Bovim ryker ut 2 minutter for Sparta for tripping. Oilers får en mulighet i overtall!

14 min.: Humphries kommer fri i fin posisjon, men skuddet rett på Samuel Ward.

11. min.: Mååål! 1-0 Patrick Andre Bovim får pucken helt alene på 3-4 meter og banker inn 1-0 i nærmeste hjørnet. Henrik Malmström med assist.

10 min.: Humphries får 2 minutter for roughing. Oilers i undertall.

10 min.: Stor sjanse til Sparta. Dessverre for hjemmelaget er avslutningen til Klavestad for dårlig fra fin posisjon. Holm redder.

8 min.: Oilers er ikke lysende, men ser bedre ut enn onsdag. Men det er utvilsomt Sparta som fører denne kampen.

5 min.: God redning fra Holm på en farlighet hvor en Sparta-spiller kom rundt kjøkkenveien og skjøt.

5 min.: Kristiansen og Soares steller i stand det som lignet på en farlighet for Oilers. Står 4-3 i skudd til hjemmelaget så langt. Det er bedre enn onsdag. Da var det 0-10 etter et kvarter.

3 min.: Oilers fortsetter med en del suspekte valg defensivt. Som tversoverpasninger i egen sone.

2 min.: Sparta tar initiativet innledningsvis. Som i DNB Arena sist.

1 min.: Da er vi i gang i Sparta Amfi! Hansen og Lüthke dømmer.

Før kampen:

Oilers møter Sparta på borteis til den andre kampen mellom lagene på to dager fredag kveld. Oilers tapte sist, men serielederen ønsker å slå tilbake direkte i Sparta Amfi

Oilers gikk på sitt andre hjemmetap for sesongen da Sparta slo laget med 3–2 på onsdag. Spesielt den første perioden til Oilers var meget svak i forhold til standardene vi har vent oss til fra laget.

Faktisk tok det 15 minutter før de løsnet sitt første skudd. Samtidig kjørte Sparta på mot Ruben Smith i Oilers-målet.

- Vi er ikke vant til å tape på hjemebane. Så vi har tre poeng å ta igjen her i kveld, sa Christian Dahl-Andersen til TV2 før kampen.

Oilers kjempet seg tilbake i kampen, men fikk en på nesen med seks minutter igjen. Da Tommy Kristiansen så ble utvist i resten av perioden, ble det tungt for Oilers å finne åpningen for en utligning.

Kampen i kveld er den siste i 2016, og Oilers kan uansett se tilbake på nok et fantastisk år.

Trener Pål Gulbrandsen har for anledningen rotert på keeperne. Henrik Holm er tilbake fra start etter at Ruben Smith startet sist. Smith ble for øvrig kåret til Oilers' bestemann i den kampen.