Fysioterapaut og gründer Frode Skretting demonstrerer barns utvikling for å vise hvorfor han har utviklet sitt produkt. Fra venstre Kristoffer Sivertsen (FrP), John Peter Hernes (H) og Anne Kristin Bruuns (KrF).

Nytt stoldesign skal fremme folkehelsen

Skolepolitikere fra H, V, KrF og Frp møtte gründeren Frode Skretting for å prøve å innføre hans nye stoldesign som et prøveprosjekt i Stavanger.

– Jeg sier at dette er noe vi bare må gå for, sier Jon Peter Hernes (H). Under seg har han produktet gründer og fysioterapaut Frode Skretting har brukt fire år på å utvikle. En stor som hjelper barns utvikling istedenfor det han ser på å hemme barns utvikling.

– I vokseperioden sitter barna på en måte som bidrar til en svakere og stivere kropp, det er det jeg ønsker å snu, sier Skretting.

Stolen er utviklet gjennom hans masterstudie og han er spesialist innen allmennfysioterapi. Med hjelp fra Universitetet i Stavanger skal stolens potensial for å fremme folkehelsen og konsentrasjon på skolen kartlegges. Nå vil kommunen være med på prosjektet også.

– Det blir en veldig fin dialog mellom styre, universitet og gründere med dette prosjektet, sier Anne Kristin Bruuns (KrF). Hun og Erik Hammer (V) og Kristoffer Sivertsen (FrP) var med på møte med Skretting i går.

– Ikke bare er dette noe som kan fremme folkehelsen, men det er viktig at vi som politikere handler lokalt. Da går pengene rett tilbake i kommunekassen og vil skape arbeidsplasser, sier Hammer.

Ro i klassen

– Jeg klarer så vidt å sitte i ro på jobb, jeg kan bare tenke meg hva som bor i ungene av urolighet, sier Sivertsen. Dette er noe Skretting har jobbet mye med.

– Vi ser det at det blir en større ro i klassen. Så ikke bare vil det bidra til bedre folkehelse, men vi kan hjelpe lærereren med å få ro i klassen også, sier gründeren.
Hernes ser for seg at kommunen kan være med å bidra ved å være gode kunder for et slikt prosjekt og prøve å få innført det som et prøveprosjekt på skoler i byen.

– Jeg ser et kjempepotensial her, sier han.