Viking - Strømsgodset. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Nytt knepent tap for Viking

Se referat i bunnen av artikkelen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Bassel Jradi ble matchvinner med sin 1-0-scoring da Strømsgodset slo Viking i Eliteserien i fotball søndag. Vinnermålet kom ved Jradi ett kvarter før hvilen. 24-åringen har scoret seks seriemål i år.

Verken Viking eller Strømsgodset maktet å få nettkjenning i andre omgang.

Det var Strømsgodsets tredje strake seier.

Vikings George William Green og Ross Jenkins fikk gult kort. For Godset fikk Marius Høibråten, Kristoffer Tokstad og Tokmac Nguen gult kort.

Espen Eskås dømte kampen på Viking stadion. 6230 tilskuere bivånet oppgjøret.

Strømsgodset møter Odd 14. oktober, og Viking spiller neste kamp mot Kristiansund dagen etter.

Før kampen

Viking har ikke vunnet på hjemmebane siden 4. juni da de tok imot Kristiansund BK. I den 24. runden i Eliteserien skal de mørkeblå igjen få muligheten til å stoppe den vonde statistikken, og med seks kamper igjen i serien har det aldri vært viktigere for Viking å sikre seg de tre poengene.

Sjansene for å holde seg i den øverste divisjonen er imidlertid ikke stor. Bettingselskapet OddsModel anslår sjansen for Viking-nedrykk til 97 prosent. Viking-trener Ian Burchnall er derimot ikke fullt så pessimistisk og anslår sjansen til å være på 90 prosent.

– Jeg vil ikke gå så langt som å si at sjansen er så høy som 97 prosent som enkelte har anslått det til. Men prosenten er nok oppe i 90 nå er jeg redd. Samtidig skal vi huske på at Leicester hadde 5000–1 i odds på seriegull, sier han.

Den optimismen er det viktig at både treneren og spillerne holder på også i kveld om de skal slå Strømsgodset som står på motsatt banehalvdel.

Amund Wichne fortsetter mellom stengene mens Kristoffer Haugen er suspendert. Inn for ham kommer Simen Gregov.

Viking (3–5–2): Amund Wichne – Rasmus Levin Martinsen, Andreas Kristoffer Nordvik, Simen Gregov – Julian Ryerson, Claes Philip Kronberg, Ross Aden Jenkins, Fredrik Torsteinbø, André Saltvold Danielsen – Tommy Høiland, Mathias Bringaker.

Benken: Iven Austbø, Jose Manuel Cruz Orozco, George William Green, Zymer Bytyqi, Steffen Ernemann, Michael Enge Haukås, Mathias Bringaker