Nytt braktap for Oilers på Hamar

Storhamar fikk en pangstart med mål etter 15 sekunder og var best i det meste også denne gangen mot Oilers på Hamar. Dermed er det Storhamar som får matchpuck i lagenes neste møte på mandag.

60.min: Der er kampen over, og Storhamar vinner fullt fortjent. Vertene får med seg fortjent trampeklapp inn i garderoben, etter nok en meget god hjemmekamp i CC Amfi. Hjemmelaget var klart best i alt, og kjørte over Oilers fra start til mål.

59.min: Larrivée og Josephs prøver seg på et kunstmål, men Holm er med på notene og kaster seg over for å redde. Ny meget god redning fra Holm.

58.min: MÅÅÅL. 5-1. Oilers utligner i overtall, og det er Greg Mauldin som graver inn reduseringen etter å ha fått flere muligheter alene med Östlund.

56.min: Simen Edvardsen får to minutter for interference da han kolliderer med keeper Henrik Holm.

53.min: MÅÅÅÅL. 5-0. Storhamar scorer igjen mens Markus Vikingstad sitter utvist. Patrick Thoresen igjen med en fantastisk pasning tvers over til Victor Svensson på bakerste stolpe. Han har få problemer med å sette inn Storhamars femte mål for kvelden.

52.min: Markus Vikingstad får en klokkeklar tominutter for tripping.

52.min: Larrivée snapper opp en puck og sender den ut til Rønnild. Han skyter fra kloss hold, men Haglund Mathisen styrer den over.

50.min: Mauldin med et skudd som Östlund redder, og der er Storhamar fulltallige. Nok et skuffende overtall fra Oilers.

48.min: Mikael Dokken får en ny utvisning for slashing. To minutter i overtall for Oilers.

46.min: Ny stor mulighet for Oilers. Denne gang er det Vikingstad som får muligheten rett foran buret til Östlund. Får en pass fra siden, og skal bare styre den i mål, men setter den utenfor.

45.min: ENORM mulighet for Oilers. Først er det Rokseth som skyter fra blå, men det skuddet suser rett i vantet bak Östlund. Den spretter ut til Vigier, som skyter via Östlund og i stolpen og ut.

45.min: Fem minutter spilt av den tredje perioden, og det har vært en rolig åpning på denne perioden. Bortsett fra at Lucia nærmest skjermet pucken i eget mål under press fra Patrick Thoresen, så har det ikke skjedd spesielt mye.

41.min: Den tredje perioden er i gang.

2. periode:

40.min: Midtperioden er over, og Storhamar har stålkontroll på denne kampen. Oilers litt bedre med fra start av i denne perioden, og har produsert litt mer offensivt, men hjemmelaget er langt mer effektive. Vi fikk se et heroisk opphentingsforsøk fra Storhamar i DNB Arena fredag, og Oilers må gjøre noe av det samme i CC Amfi i kveld om de skal få med seg noe.

38.min: Store muligheter for Oilers. Vigier skyter og pucken styres på Östlund, som redder. Lucia plukker opp pucken og skyter, men det skuddet blir liggende rett foran beina til Lane. Han skyter, men Östlund redder.

I samme sekvens er Irving oppe i ansiktet til Lane, og dermed bryter det ut litt knuffing mellom de to. Fører til to+to minutter for Lane og to minutters utvisning for roughing til Irving. Dermed fire mot fire.

37.min: Mikael Dokken får to minutter for slashing. Martin Rønnild får samtidig ti minutters utvisning for usportslig opptreden.

36.min: Kjempemulighet for Snuggerud. Først Vigier som prøver seg på et skudd, som Östlund redder. Snuggerud skal bare sette den i det åpne nettet, men knekker køllen i det han skal sette pucken i mål. Skuddet går dermed langt utenfor.

36.min: MÅÅÅÅL. 4-0. Steffen Thoresen styrer inn vertenes fjerde mål for kvelden. Bull er det som skyter fra blå, og nok en gang er det en Storhamar-spiller rett foran mål som styrer pucken i mål.

34.min: MÅÅÅÅL. 3-0 Storhamar. Det tok ikke mange sekundene. Thoresen leter og leter, og finner Dahlstrøm i midten foran Holm. Styrer den inn etter en klassepass av Patrick Thoresen.

34.min: Vikingstad får to minutter for å ha skutt pucken over vantet med vilje. Veldig uenig i det selv.

32.min: Kanonmulighet for Storhamar. Larrivée finner Irving, men Holm kommer seg over med et tigersprang. Pucken blir liggende foran målet, men Vikingstad får måket pucken unna. Holm mister spaken, men Storhamar skyter over på neste mulighet.

30.min: Halvveis i denne midtperioden, og Oilers leder så langt skuddstatistikken i denne perioden med 6-4. Uten at gjestene har skapt noen virkelige store sjanser. Likevel er Oilers langt bedre med i denne perioden.

29.min: Johannesen får en kjempepass fra Morley på bakerste, men klarer ikke å snike pucken i mål. Treffer nettveggen.

26.min: Begge lagene er fulltallige.

24.min: Rønnild og Ulriksen ryker i tottene på hverandre, og får begge to minutter for roughing.

23.min: Christian Bull frakter pucken inn i Oilers sone, og går med pucken hele veien til målet og prøver seg til slutt på å ta kjøkkenveien. Holm er med på notene og redder, men overraskende tafatt forsvarsspill der av Oilers.

21.min: Midtperioden er i gang.

1. periode:

20.min: Perioden er over, og det er Storhamar som kontrollerer begivenhetene. Vertene leder 2-0, og har hatt flere store sjanser alene med Holm de kunne ha scoret på. Hadde det ikke vært for Holm kunne det vært både tre og fire mål til Storhamar i denne første perioden her. Oilers må opp flere hakk her i de to neste periodene.

18.min: Snuggerud skyter fra blå, men til forskjell fra Kurt Davis' skudd tidligere i perioden er det ingen foran mål til å styre inn skuddet. Lagacé med et skudd litt utenfor like etterpå. Småfikst, men ikke noe mer fra Oilers.

15.min: Fem minutter igjen av denne perioden, og dessverre har denne første perioden vært ganske lik de første periodene i de to foregående semifinalekampene i CC Amfi. Storhamar er det førende laget, og skaper sjanse på sjanse, mens Oilers ikke har fått til noe som helst offensivt.

12.min: MÅÅÅL. Fogström kommer gjennom midtsonen og prøver å finne Joel Johansson. Pasningen blir snappet opp av en Oilers-spiller, og spretter opp på køllebladet til Johansson. Svensken trikser en gang før han setter pucken inn på tennis. Målet er helt fantastisk, men dommerne ser på situasjonen etter det som ser ut som en litt for høy kølle. Reprisene viser at så ikke er tilfelle, og dommerne godkjenner etter hvert målet. Klassescoring.

11.min: Morley til Lucia, som prøver seg på et skudd. Men det blir ikke videre farlig. Storhamar klart best i gang også i denne kampen i CC Amfi.

9.min: Morley bommer på et mottak som gjør at Zettergren kommer alene med Holm, men Oilers sisteskanse redder skuddet. Fryktelig dårlig overtall fra Oilers dette. Fogström får også en alle tiders mulighet til å score, når Oilers serverer svensken nok en stor mulighet for Storhamar i undertall. Holm holder Oilers inne i kampen nå.

7.min: Josephs får dagens første utvisning, og må sette seg i to minutter for hekting.

6.min: Storhamar ruller godt opp med Svensson som finner Salsten. Han venter inn Patrick Thoresen, som skyter. Holm fanger den greit.

3.min: Irving med et godt skudd, men Holm redder. Mest Storhamar som har pucken innledningsvis.

1.min. MÅÅÅÅL. 15 sekunder tar det før Storhamar tar ledelsen. Langskudd fra Kurt Davis fra blå som Victor Svensson styrer inn fra slottet bak Holm.

Før kamp:

Storhamar har hatt relativt grei kontroll i de to første kampene i CC Amfi til nå, og vant 5-2 i den første kampen og 3-0 i kamp nummer tre i semifinaleserien. Dermed må Oilers vise noe helt annet i kveldens kamp enn de har gjort i de to første oppgjørene på Hamar for å få med seg noe fra kamp fem.

Fredagens batalje ble avsluttet med et skikkelig basketak, som førte til liten disp på Stephan Vigier, Brandon Burlon og dagens bursdagsbarn Patrick Ulriksen, men ingen karantener på noen av lagene. Jacob Lagace er imidlertid spilleklar etter to kampers karantene, som igjen betyr at Brandon Burlon står over på utlendingskvoten.

Markus Søberg er fremdeles ute med skade, mens Dennis Sveum også står over den femte semifinalen. For Oilers kommer Even Myreng og Jørgen Kvål inn for å supplere backkorpset fra forrige oppgjør.

For Storhamar er Patrick Thoresen tilbake, og går rett inn i førsterekken for dagens verter. Forøvrig er Storhamar-dommer Roy Stian Hansen også satt opp til å dømme kveldens kamp hjemme i Hamar.