Nysnø satser på venturefond for teknologi og bærekraft

Nysnø blir en av de største investorene i fondet som skal investere i selskaper med digitale løsninger for økt bærekraft og grønn omstilling.

Tirsdag kom pressemeldingen om at Nysnø blir en av de største investorene i Alliance Venture sitt nye fond, «Alliance Venture Delta.»

Fondet har hentet 600 millioner kroner, og skal investere i selskaper med digitale løsninger for økt bærekraft og grønn omstilling.

Nysnø Klimainvesteringer vil investere om lag 120 millioner kroner og blir en av de største investorene i fondet sammen med blant annet European Investment Fund (EIF), svenske Saminvest og KLP. 

–  Koronakrisen er krevende for alle, samtidig som den på rekordtid har drevet frem økt bruk av digitale verktøy for samarbeid, informasjonsdeling og beslutningstaking. Digitalisering må også utnyttes for å nå globale bærekraftsmål – som bedre ressursutnyttelse, sirkulære forretningsmodeller, grønn energiomstilling og bærekraftige valg i hverdagen, skriver Nysnø i pressemeldingen.  

–  Når vi bærekraftsmålene klarer vi også klimamålene – FNs klimapanel er tydelig på at dette henger uløselig sammen. Det må investeres 50 – 70 000 milliarder kroner årlig for å nå bærekraftsmålene innen 2030, og nå mobiliseres deler av denne nødvendige kapitalen hvor forvaltere som Alliance vil spille en nøkkelrolle, sier Siri Kalvig, administrerende direktør i Nysnø Klimainvesteringer. 

LES OGSÅ: Den nye politirollen: – Et ekstremt potensial i sosiale medier

Nordiske teknologiselskap

Det nye fondet vil investere i selskaper som bidrar til bærekraftsmålene gjennom digitale løsninger og forretningsmodeller.

Ifølge pressemeldingen vil fokuset være på nordiske teknologiselskap i venturefasen, og styrker kapitaltilgangen for internasjonal vekst. Fondsinvesteringen styrker tidligfasemiljøene med venturekapital som har bærekraft som investeringsstrategi.  

– Vi vil se etter talentfulle team som jobber med teknologier innen fornybar energi, akvakultur, helse, maritim sektor og finans. Fondet vil investere der vi ser et positivt bidrag til ett eller flere av bærekraftsmålene, sier Johan Gjesdahl, partner i Alliance Ventures.

– Teamet i Alliance er erfarne og påkoblet sterke nettverk internasjonalt. Alliance Venture Delta vil bidra med solid kompetanse for vekstselskaper mot skalering, og skape verdi gjennom nøye seleksjon og tett oppfølgning, sier Lars Hvam, investeringsansvarlig i Nysnø Klimainvesteringer, i pressemeldingen.