Nyheter

Vinmonopolet får senere åpningstid på lørdager

Stortinget debatterte tirsdag forslaget om at Vinmonopolet kan ha åpent til klokken 16 på lørdager, men voteringen er utsatt til i morgen.

Regjeringen foreslår at Vinmonopolets åpningstider skyves til klokken 10 til 16 på lørdager og dager før helligdager. Til nå har Vinmonopolet hatt mulighet til å ha åpent på lørdager fra klokken 8.30 til 15, men de fleste har åpent fra 10 til 15.

Debatten i Stortinget klargjorde at det er flertall for forslaget. SV er trolig det eneste partiet som vil stemme mot forslaget onsdag.

Høyres Sveinung Stensland sier at de gjør slike små forandringer i alkoholloven for å bevare institusjonens legitimitet.

– Alkohol er det farligste rusmiddelet i samfunnet, og det er viktig å ha en kontroll på alkoholomsetningen. Derfor gjør vi små justeringer for å sikre at Vinmonopolet har fortsatt legitimitet i befolkningen, sier Stensland, som er saksordfører, til NTB.

Forslaget om lovendring er i tråd med enigheten mellom Venstre, KrF, Høyre og Frp i Granavolden-plattformen. Frp har tidligere gjort det klart at de vil støtte regjeringspartiene for å få flertall i saken.

Mer fra Dagsavisen